Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΜΜΕΑπόδειξη: Ναι, το Μανολάκι είναι Δήμαρχος Νάξου...

Απόδειξη: Ναι, το Μανολάκι είναι Δήμαρχος Νάξου…

|

Μέσα από την στήλη “Σημεία και Τέρατα” της εβδομαδιαίας εφημερίδας “η Μάσκα” μαθαίνουμε που βρίσκονταν ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κος Μανώλης Μαργαρίτης τη στιγμή που σχολιάζεται η τρέχουσα επικαιρότητα από την πένα του συντάκτη της… 

Ξεκίνησε το καλοκαίρι και μαζί του οι πανελλήνιες εξετάσεις και οι μαθητές διαγωνίστηκαν στην νεοελληνική γλώσσα που τώρα πια ονομάζεται γκρίνγκλις, και γράφεται με λατινικούς χαρακτήρες. Εφτά στους δέκα μαθητές θα πετύχουν να περάσουν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και από εκεί αφού οπλιστούν με επιστημονική κατάρτιση και πτυχία, θα περάσουν στην ανεργία ή τα σύνορα της χώρας μας!… Έτσι ή αλλιώς, το μέλλον τους διαγράφεται ζοφερό και όταν το μέλλον των παιδιών, που είναι το μέλλον, είναι ζοφερό, τότε βράσε όριζα! Ή καλύτερα βράσε ΣΥΡΙΖΑ! Και για ποιο μέλλον να μιλάμε δηλαδή όταν βγαίνει η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και συνταυτίζεται με τον Τραμπ υποστηρίζοντας ότι ο κίνδυνος της κλιματικής αλλαγής είναι παραμύθι και πως δεν κινδυνεύει ο πλανήτης από τα ορυκτά καύσιμα;

Από τη στήλη “Σημεία και Τέρατα” 

Και ας; λένε οι επιστήμονες ότι τα αέρια που εκλύονται από τα ορυκτά καύσιμα ευθύνονται για την υπερθέρμανση του πλανήτη. Τελικά φαίνεται πως ο πλανήτης κινδυνεύει περισσότερο από τον Τραπμ και όσους ενστερνίζονται τις παρανοϊκές απόψεις του! Και αυτός ο κίνδυνος είναι δύσκολο να περιοριστεί. Γιατί εδώ δεν κατάφεραν οι ΗΠΑ να περιορίσουν τον Τραμπ, πόσο μάλλον να περιορίσει η ΔΕΗ, την ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ!…

Και στη χώρα μας όμως οι περιορισμοί δείχνουν να αίρονται… Παραδείγματος χάρη η παρέλαση των γκέι φέτος δεν θα γίνει στην πλατεία Κλαυθμώνος, αλλά στην πλατεία Συντάγματος.  Μπορεί κιόλας μιας και η παρέλαση των γκέι θα περάσει έξω από τη Βουλή κάποιοι εκ των τριακοσίων βουλευτών, να συμμετέχουν αυτοβούλως!… Άλλος ένας περιορισμός που άρθηκε χάρη στον Αλέξη ήταν ότι για πρώτη φορά Έλληνας πρωθυπουργός έδωσε συνέντευξη σε περιοδικό για γκέι. Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε το σύμφωνο συμβίωσης ομόφυλων και τη διάταξη που τους παρέχει τη δυνατότητα να δηλώνουν διαφορετικό φύλο από αυτό που αναγράφει η ταυτότητά τους, τότε μπορούμε να πούμε ότι η κυβέρνηση εξάντλησε την αριστερή της πολιτική αποκλειστικά και μόνο στους γκέι!

Εκτός κι η αριστερή κυβέρνηση ακολούθησε την περπατημένη των προηγούμενων κομμάτων και με το που ανέλαβε φρόντισε να βολέψει πρώτα τους δικούς της!!!

Έτσι κι αλλιώς η κυβέρνηση είναι γνωστή για τα «κουνήματά» της.. Τη μια το πάει από δω, την άλλη από εκεί. Την μια είναι καλό του ΔΝΤ γιατί επιμένει στη ρύθμιση του χρέους μας, την άλλη είναι κακό γιατί εμποδίζει την εξεύρεση λύσης. Την μια είναι αισιόδοξη για συμφωνία και ετοιμάζεται να βάλει γραβάτα, την άλλη απαισιόδοξη και βάζει πλερέζες!

Αλέξης το παιδί με τα πολλά πρόσωπα

Και ο Αλέξης τη μια είναι επαναστάτης, αντικομφορμιστής, ριζοσπαστικός και την άλλη καλό παιδί!

Αλλά τους το έστειλε το μήνυμα για το επόμενο γιούρογκρουπ στις 15 του μηνός. Δεν θα είμαι πάντα το καλό παιδί δήλωσε ο Αλέξης κι έτσι εμπνεύστηκα το σημερινό πρωτοσέλιδο της «Μάσκας»

Είναι από την ταινία τα καλά παιδιά, που τελικά δεν είναι τόσο καλά…

Βλέπετε τον Αλέξη που φοράει γραβάτα, αλλά δεν την έχει δέσει ακόμα και που έχει σπασμένο το αριστερό του χέρι -παραλληλισμός με την σπασμένη του αριστερή ιδεολογία- να έχει πάρει μαζί με τον άλλον τον μπούμπη τα όπλα και να είναι έτοιμος για όλα.

Προκειμένου να πετύχει το σκοπό του και να πάρει συμφωνία για βιωσιμότητα του χρέους και έξοδο στις αγορές, είναι διατεθειμένος να βάλει το όπλο στο τραπέζι. Και θυμάστε φαντάζομαι και τον προηγούμενο πρωθυπουργό που είχε δηλώσει ότι έχει βάλει το όπλο στο τραπέζι…

Ναι, τον Γιωργάκη! Θυμάστε τι έγινε μετά που εκπυρσοκρότησε στα χέρια του!…

Γι’ αυτό το λόγο για να αποφύγουμε δηλαδή πάλι το ατύχημα και για ένα ακόμα σημαντικότερο λόγο δεν πρέπει να πάρουμε συμφωνία από το επόμενο γιούρογκρουπ.

Ο Αλέξης έχει δηλώσει πως χωρίς συμφωνία για το χρέος, δεν πρόκειται να εφαρμόσει τα νέα μέτρα αν και τα έχει ψηφίσει! Οπότε κράτα Σόιμπλε και κράτα ΔΝΤ γιατί όσο εσείς μένετε στις θέσεις σας κινδυνεύει η θέση του Αλέξη και γλιτώνουμε εμείς τα νέα μέτρα!..

Θαύμα.. βρέχει τον Ιούνη

Στα δικά μας όμως τώρα όπου στο νησί βρέχει! Μάλιστα! Πέμπτη πρωί είναι που γράφω το σημερνό μου πόνημα και ακούω απ’ έξω βροντές! Έχουμε περάσει το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου και βρέχει καταρρακτωδώς! Είπαμε ότι μας αγαπάει ο Θεός, αλλά εδώ πρόκειται περί λατρείας!

Και ποιος ευθύνεται αποκλειστικά γι’ αυτό; Το Μανολάκι που τα έχει καλά με το Θεό και ο Μεγαλοδύναμος κάνει ότι μπορεί για να καλύψει το Μανολάκι. Έτσι βρέχει μέρες τώρα ώστε να μη φαίνεται πως το Μανολάκι τα έχει κάνει μούσκεμα!…

Οι βροχές δεν είναι όμως το μόνο θαύμα που συμβαίνει φέτος το καλοκαίρι. Αναμένουμε κι άλλο θαύμα ακόμα μεγαλύτερο. Φέτος θα έρθει στο νησί περισσότερος κόσμος από ποτέ!

Κι αυτό είναι θαύμα γιατί εμείς δεν έχουμε κάνει απολύτως τίποτα για να προσελκύσουμε περισσότερο κόσμο! Ούτε ευπρεπιστήκαμε, ούτε εξωραϊστήκαμε, ούτε διαφημιστήκαμε!

Και αν συμβεί αυτό το θαύμα και γεμίσουμε κόσμο, τότε θα βγει πάλι το Μανολάκι να δηλώσει ότι επί των ημερών του ο τουρισμός σημείωσε ρεκόρ!

Είναι βλέπετε αυτή η επιλεκτική μνήμη που έχει το Μανολάκι που θυμάται μόνο τα καλά που συμβαίνουν επί των ημερών του, βροχές, τουρισμός, επιτυχίες αθλητικές και ξεχνά τα κακά, που είναι όλα τα υπόλοιπα! Τώρα αν οι βροχές που πέφτουν αυτές τις μέρες κάνουν καλό ή κακό εδώ οι απόψεις διίστανται. Καλό είναι για να εμπλουτίζουμε τα υδάτινα αποθέματά μας  για να μην αναγκαστεί ο δήμος να επιβάλει πρόστιμα για την αλόγιστη σπατάλη του νερού και τα πρόστιμα αυτά, μαζί με τα πρόστιμα των παραβατών του κανονισμού καθαρότητας, δεν εισπραχτούν ποτέ!…

Το κακό είναι ότι βρέχει καλοκαιριάτικο και βρέχονται οι πραμάτειες των τουριστικών μαγαζιών που είναι απλωμένες έξω, γίνονται μούσκεμα και τα τουριστάκια μας που τρέχουν με τις σαγιονάρες και τα σορτσάκια να προφυλαχτούν από τη βροχή.

Πάλι καλά που οι ομπρέλες είναι ήδη τοποθετημένες και διάσπαρτες σε όλες τις παραλίες του νησιού! Ευτυχώς δηλαδή που οι «επαγγελματίες» δεν περίμεναν τη συνεδρίαση της επιτροπής ποιότητας ζωής που θα αποφασίσει τις επόμενες ημέρες την παραχώρηση των αιγιαλών!

Τον …βρήκαμε

Πάντως οι βροχοπτώσεις συνέπεσαν με την επανεμφάνιση του Μανολακιού στο νησί μας. Εμφανίστηκε πάνω που το είχαμε χάσει! Να σημειώσω εδώ ότι πολύς κόσμος μου διαμαρτυρήθηκε μετά την δημοσίευση της «εξαφάνισης» του δημάρχου στο περασμένο φύλλο της «Μάσκας» Ποιος σου είπε ότι τον ψάχνουμε; Μου έλεγαν….

Άσε τον, μα και που είναι εδώ τι κάνει; Μου έλεγαν… Κι εγώ πραγματικά δεν ήξερα τι να απαντήσω!

Ήρθε λοιπόν το Μανολάκι, στη Νάξο της Σικελίας ήτανε και όσοι γνωρίζουν λένε ότι πήγε μαζί με τον Τσολάκη για να μεταφέρει την τεχνογνωσία μας στην ανακύκλωση και τη διαχείριση των απορριμμάτων!  Μάλιστα υπέγραψε σύμφωνο ενίσχυσης των σχέσεων μεταξύ της Νάξου της δικιάς μας και της Νάξου της δικιάς τους.

Για το λόγο αυτό για να καταδείξω τις ομοιότητες μεταξύ της μητροπολιτικής Νάξου και της αποικίας της, παραθέτω παραπάνω μια εικόνα την οποία θα μπορούσε το Μανολάκι να στείλει στο δήμαρχο Νάξου. Giardini di Naxos το όνομα της αποικίας μας, σημαίνει κήποι της Νάξου και πράγματι οι κήποι τους είναι διάσημοι για την ομορφιά τους. Έτσι το Μανολάκι μαζί και το Τσολάκι, φωτογραφίζονται με ενδύματα Σικελών μπροστά στον κήπο που πρόσφατα έφτιαξε η δημοτική αρχή.

Ό,τι σχέση έχει αυτός ο κήπος με κήπο, άλλο τόσο έχει το Μανολάκι με δήμαρχο!

Και να σας πω και κάτι που πιστεύω ότι ήταν το μόνο ουσιώδες που είχε αυτό το ταξίδι του Μανολακιού στην Σικελία; Το Μανολάκι είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει, ιδίοις όμμασι,  πώς είναι ο δήμαρχος Νάξου!!!


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ελλάδα – Ρούλα Πισπιρίγκου: Ενοχη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Ενοχη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, αποφάσισε το δικαστήριο - Η πρόβλεπόμενη ποινή είναι ισόβια για την δολοφονία και πολυετής κάθειρξη για την απόπειρα

Τήνος: Συνάντηση Κροντηρά – Γεωργιάδη, ποιος ο λόγος;

Επείγουσα συνάντηση πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Τήνου με τον Υπουργό Υγείας

Σαντορίνη – Γ. Νομικός: 8.000 επισκέπτες καθημερινά και 80% της πληρότητας του πλοίου με την εφαρμογή του Berth Allocation System στην κρουαζιέρα

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θήρας μας μιλά .για τη διαχείριση της κρουαζιέρας στη Σαντορίνη αλλά και για τις υπόλοιπες λιμενικές ζώνες του νησιού

Υπόθεση Κολωνός: Ένοχος ο Μίχος για όλες τις κατηγορίες, αθώα η μητέρα

Ο Μίχος κρίθηκε ένοχος για όλες τις κατηγορίες πλην της εμπορίας ανθρώπου - Πανηγυρισμοί και χειροκροτήματα έξω από το δικαστήριο

Τράπεζες: Κλειστές για τις επόμενες τέσσερις ημέρες. Ποιος ο λόγος;

Καθολικό Πάσχα και κλειστές; οι τράπεζες για τέσσερις ημέρες...

Ηλεία: Διπλός σεισμός, ο δεύτερος στους 5,7 R το πρωί της Παρασκευής

Καθησυχαστικός ο Λέκκας για τους σεισμούς: «Δεν έχει δώσει δονήσεις το ρήγμα» - Κλειστά τα σχολεία

Ναυπηγεία Ελευσίνας: Μετά από 13 χρόνια επαναλειτουργεί η μεγαλύτερη πλωτή δεξαμενή στην Ελλάδα

Η δεξαμενή Νο3 των Ναυπηγείων μετονομάστηκε σε «Σταύρος Νιάρχος». Στα 20 εκατ. ευρώ η αξία της επισκευής, που διήρκεσε επτά μήνες. Δημιουργούνται πάνω από 500 θέσεις εργασίας. Οι δυνατότητες.

Νάξος – Nova: Προσφορά για θέση μόνιμης εργασίας

Το υποκατάστημα της Nova στη Νάξο προχωρά σε προσφορά θέσης εργασίας

«Μπριζόλες» μπρόκολου στον φούρνο (!!!)

«Μπριζόλες» μπρόκολου στον φούρνο με κρούστα πάπρικας-μουστάρδας

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Πανναξιακό (10ο) Πρωτάθλημα Τάβλι: Πρωταθλητής ο ρούκι Βαγγέλης Παπαδόπουλος

Ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος το είπε και το έκανε.. Με 3-1 νίκες κατέκτησε το 10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Express Skopelitis: Ετοιμος να επιστρέψει στη δράση

Το Express Skopelitis είναι έτοιμο. Παραμένει στον Πειραιά και ενδεχομένως αύριο να μπει στην καθημερινή του ρουτίνα