Δεν έχει τηλεοπτικό σήμα και είσαι σε ακριτικά νησιά; Θα πάρει επιδότηση

Δεν ξέρω εάν είναι στα πλαίσια τις παροχολογίας, αλλά αν μη τι άλλο είνα ιπαράξενο Τι σημαίνει αλήθεια "δεν έχει τηλεοπτικό σήμα, πάρε .. .επίδομα;" Να το κάνει τι; Να... αγοράσει σήμα; Η να ξεχάσει με τα 110 ευρώ ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν του προσφέρει κάτι που είναι κοινό αγαθό;

Οπως κι εάν έχει ... Νέο εφάπαξ βοήθημα, ύψους 110 ευρώ σε κάθε νοικοκυριό, δίνει η κυβέρνηση. Το βοήθημα θα δοθεί, αυτή τη φορά, μέσω του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής και προβλέπεται το νομοσχέδιο "Πρόσβαση των μόνιμων κατοίκων των περιοχών εκτός τηλεοπτικής κάλυψης στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας και άλλες διατάξεις".

 Το νέο προεκλογικό επίδομα θα λάβουν τα νοικοκυριά που δεν έχουν επίγειο τηλεοπτικό σήμα, Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, τα νοικοκυριά σε νησιωτικές ορεινές δύσβατες και δυσπρόσιτες περιοχές, τα οποία και παρά τις κατά καιρούς εξαγγελίες δεν κατέστη δυνατό να πιάσουν τελικά επίγειο τηλεοπτικό σήμα, θα λάβουν το "τυράκι" των 110 ευρώ εφάπαξ.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του αρμόδιου υπουργείου, εκτός επίγειου τηλεοπτικού σήματος έμειναν συνολικά περίπου 411.000 πολίτες.

Διευκρινίζεται πως το εφάπαξ βοήθημα αφορά το νοικοκυριό και όχι τον κάθε πολίτη χωρίς να είναι γνωστός ο αριθμός των νοικοκυριών που τελικά θα το λάβουν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News