Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΜΜΕΔήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων: back to the …future

Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων: back to the …future

|

Μέσα από τη στήλη “Σημεία και Τέρατα” της εβδομαδαίας σατυρικής εφημερίδας “Η Μάσκα” έχουμε μία κριτική ματιά για όσα συμβαίνουν εντός κι εκτός του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων 

Θυμήθηκε ο Μάης να θυμίσει και σε μας ότι είναι άστατος κι έπιασε να φυσάει, να βρέχει και να κάνει τέλος πάντων ότι μπορεί για να αποδείξει ότι είναι απρόβλεπτος. Να είναι δηλαδή ασορτί που λένε, με ότι άλλο συμβαίνει στον κόσμο, τον εντελώς απρόβλεπτο. Να δώσω μερικά παραδείγματα. Μόλις πριν λίγες μέρες ασχολήθηκε η χώρα μας, η Ευρώπη και ο κόσμος όλος με την νίκη του Μακρόν στις γαλλικές εκλογές.

Από τη στήλη “Σημεία και Τέρατα” (Μάσκα) 

Ο λόγος που ασχολήθηκε όλος ο κόσμος με την νίκη Μακρόν ήταν γιατί στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας νικήθηκε ο λαϊκισμός, που αποτελεί σε παγκόσμιο επίπεδο τον κύριο εχθρό της δημοκρατίας. Την επόμενη μέρα όμως και εντελώς απρόβλεπτα όλος ο κόσμος σταμάτησε να ασχολείται με την ήττα του λαϊκισμού και άρχισε να ασχολείται με τη σύζυγο του Μακρόν. Τι φόρεμα φορούσε όταν πέρασε την πύλη του προεδρικού, τι χρώμα ήταν, αν ήταν παρόμοιο με το φόρεμα που φορούσε η γυναίκα του Τραμπ, η Μελανιά, αν το μαλλί της ήταν καλά επιμελημένο και τα κοσμήματά της ακριβά!

Ο παγκόσμιος θρίαμβος του λαϊκισμού λίγες ώρες μετά την ήττα του!!!

Περί παντελονιών ο λόγος

Ο σεξισμός είναι αυτός που –απρόβλεπτα- απασχόλησε μέχρι και τη συζήτηση που διεξήχθη στη Βουλή σχετικά με το νομοσχέδιο και αφορά τα νέα μέτρα του νέου μνημονίου.

Ο Λοβέρδος ο γόης του πάλαι ποτέ Πασοκ δήλωσε ότι ο Τσακαλώτος φοράει παντελονάκια γιατί αν φόραγε παντελόνια θα είχε παραιτηθεί όπως είχε δηλώσει ότι θα κάνει αν πέσει περισσότερο το αφορολόγητο.  «Κύριε πρόεδρε, επιτέλους πρέπει να σταματήσουν τα σεξιστικά σχόλια μέσα στην αίθουσα. Και σήμερα και χθες, το να ‘φοράμε παντελονάκια ή παντελόνια’ ή οτιδήποτε άλλο, νομίζω δεν τιμά το Κοινοβούλιο και ιδιαίτερα με την παρουσία μας» είπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Θελερίτη απευθυνόμενη στο προεδρείο και συγκεκριμένα στον πρόεδρο τον δικό μας Νίκο Μανιό.

Ο Μανιός σήκωσε το γάντι και απάντησε στον Λοβέρδο «Αυτά που λέτε είναι απαράδεκτα, σεξιστικά και προκαλούν μονομαχία, εάν ήμασταν σε άλλες εποχές».

Το τι χαρήκανε οι κυρίες της βουλής που καταδικάστηκε επίσημα  ο σεξισμός, δεν λέγεται! Ιδιαίτερα χάρηκαν εκείνες που έχουν πρότυπο τη σύζυγο του Μακρόν και ξοδεύουν τεράστια ποσά για ανάλογα ταγιεράκια ή ξοδεύουν χρήμα και χρόνο στα κομμωτήρια ή που έχουν δώσει αγώνες για να μπαίνουν στη βουλή μόνο η αυθεντικές τσάντες Λουί Βιτόν!!!

Εντωμεταξύ έπρεπε να συζητηθεί το θέμα των νέων μέτρων, αλλά εντελώς απρόβλεπτα, κάτι τέτοιο δεν το επέτρεψε ο Μανιός, αφού διέκοψε το βουλευτή που τόλμησε να αναφερθεί στα νέα μέτρα και συγκεκριμένα στο θέμα των μαθητικών συσσιτίων, λέγοντάς του ότι να αλλάξει θέμα γιατί εκείνη τη στιγμή ο Μανιός πείναγε και δεν ήθελε να ακούει τέτοια!…

Άλλο απρόβλεπτο ήταν ότι πέρασε ο Δένδιας μπροστά από τον Κασιδιάρη την ώρα που ο βουλευτής της χρυσής αυγής μιλούσε, με αποτέλεσμα να εκτεθεί η φρουρά που καλούσε να επέμβει ο πρόεδρος της Βουλής μιας και έκανε ώρα να εισβάλλει στην αίθουσα και να συλλάβει τον Κασιδιάρη!

Τελικά αποφασίστηκε ο αποκλεισμός της χρυσής αυγής από τη συζήτηση στην ολομέλεια και παραμείνανε μόνο οι δημοκράτες να αποφασίσουν την εφαρμογή των αντισυνταγματικών μέτρων!..

Το μνημόνιο προκαλεί … μεθύσι

Το μόνο προβλέψιμο ήταν ότι τελικά τα νέα μέτρα ψηφίστηκαν από την πλειοψηφία της βουλής κάτι που έχει γίνει αρκετές φορές και στο παρελθόν. Τώρα πώς έγινε και αυτοί που έσκιζαν τα μνημόνια και τα ρούχα τους ότι δεν θα πάρουν άλλα μέτρα, να ψηφίσουν τα μέτρα του νέου μνημονίου, μάλλον πως το σημερινό πρωτοσέλιδο της «Μάσκας» δίνει κάποια εξήγηση.

Μάλλον αντί να κάνουν τα μνημόνια κομμάτια, γίνανε αυτοί! Και μέσα στο μεθύσι τους λέγανε παρανοϊκά πράγματα ότι θα βγάλουν τη χώρα από την κρίση, θα σταματήσουν την επιτροπεία, και την επόμενη θα ξυπνήσουν και δεν θα θυμόνται τίποτα!

Ξέρετε υπάρχει σχέση μεταξύ του αλκοόλ και του μνημονίου. Το πρώτο ποτό φέρνει όρεξη (βλέπε Μανιό!), το δεύτερο υγεία, το τρίτο έξοδο στις αγορές, το τέταρτο ανάπτυξη, το πέμπτο τη συζήτηση, το έκτο φασαρία, το έβδομο τη συμπλοκή και την αστυνομία!!!

Όπως ακριβώς και στη συνεδρίαση της βουλής δηλαδή!!!!

Πρόεδρος ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ ελαιοχρωματιστής

Στα δικά μας όμως τώρα όπου την περασμένη Τρίτη είχαμε δημοτικό συμβούλιο το οποίο έβγαλε λαυράκια! Πρώτα-πρώτα είχαμε αλλαγές στο προεδρείο του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ.

Το Μανολάκι ευχαρίστησε τον απερχόμενο πρόεδρο Γιάννη Τσολάκη για το έργο που προσέφερε, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι άφησε το δικό του χρώμα στον πολιτισμό…

Δεν ξέρω βέβαια πώς αντιλαμβάνεται το Μανολάκι τον πολιτισμό, αλλά αν κρίνω από αυτή του τη δήλωσή, μάλλον πως ο επόμενος πρόεδρος του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ θα έπρεπε να είναι ελαιοχρωματιστής!

Και όμως ο νέος πρόεδρος ο Μιχάλης Μαρούλης, δεν είναι! Για το νέο πρόεδρο του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ το Μανολάκι δήλωσε ότι τον στηρίζει και ότι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του.

Τώρα πώς αισθάνεται ο Μαρούλης που τον στηρίζει το Μανολάκι που δεν τον στηρίζουν ούτε οι δικοί του και έχει χάσει εντελώς την εμπιστοσύνη του κόσμου στο πρόσωπό του, είναι ένα ζητούμενο…

Όπως ζητούμενο είναι το τι έργο θα προσφέρει ο νέος πρόεδρος στον πολιτισμό και τι χρώμα σκοπεύει ο ίδιος να τον βάψει!!! Πάντως με τα παραπάνω το Μανολάκι ομολογεί πως με τις επιλογές του, ο πολιτισμός μας την έχει βαμμένη!!!

Λαυράκι …. Επιστροφή Πολυκρέτη

Το μεγαλύτερο όμως λαυράκι από αυτό το δημοτικό συμβούλιο το έβγαλε ο τομέας της καθαριότητας.

Ποιον νομίζετε ότι όρισε το Μανολάκι υπεύθυνο για την καθαριότητα των ακτών, τη διατήριση του πράσινου και την ομαλή λειτουργία του ΧΥΤΑ; Επειδή δεν πάει ο νου σας, σας λέω ότι τους τομείς αυτούς τους ανέλαβε ο Μανώλης Πολυκρέτης!!!

Δεν πήγαινε με τίποτα ο νους στον Πολυκρέτη σας έτσι; Μόνο ο νους του Μανολακιού θα μπορούσε να φτάσει μέχρι εκεί! Ο νους του Μανολακιού που χρειάστηκε επτά χρόνια για να αντιληφθεί ότι ο Πολυκρέτης ήταν πολύ λίγος για να διαχειριστεί το μεγάλο πρόβλημα των σκουπιδιών και να αποφασίσει  να τον πάψει από τα καθήκοντά του, έφτασε στο σημείο να τον επιλέξει ως καταλληλότερο για να του αναθέσει εκ νέου καθήκοντα καθαριότητας.

Ερώτημα: Υπάρχει νους που να σκέφτεται ότι ο επί επτά χρόνια αποτυχημένος, αν του δοθεί μια ακόμα ευκαιρία μπορεί και να πετύχει; Απάντηση: Δεν υπάρχει. Τέτοιος είναι ο νους του Μανολακιού.

Ο νους του Μανολακιού δεν υπάρχει!!!!

Είναι πεπεισμένος δηλαδή ότι μπορεί να πετύχει ο αποτυχημένος!…

Η παραπάνω ιστορία μοιάζει με κινέζικο φιλοσοφικό γρίφο. Υπάρχει ένας κινέζικος φιλοσοφικός γρίφος που λέει: Αν κάποιος προσπαθεί να αποτύχει και πετύχει, τότε τι έκανε πέτυχε ή απέτυχε;

Και να δεις που οι Κινέζοι φιλόσοφοι θα είχαν κατά νου το Μανολάκι όταν τον σκέφτηκαν!…

Το θέμα είναι ότι το καλοκαίρι βρίσκεται λίγες μέρες μακριά, ο κόσμος θα αυξηθεί κατακόρυφα, το ίδιο και ο όγκος των σκουπιδιών και το δεδομένο είναι ότι προσωπικό -πολιτικό και εργατικό- δεν υπάρχει για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

Ήδη οι σκουπιδότοποι έχουν γεμίσει εκ νέου και όχι μόνο αυτό, αλλά έχουν κάνει την εμφάνισή τους και νέοι σκουπιδότοποι ανά τον τόπο…

Γι’ αυτό σου λέω Μανολάκι, πάρτο αλλιώς! Προσπαθώντας να κάνεις τη στροφή στο μέλλον, κάνεις επιστροφή στο παρελθόν!!! Βέβαια εκεί ανήκεις κι εσύ…

Αν και αυτό μου φαίνεται πως το έχεις καταλάβει και ο ίδιος… Δεν εξηγείται αλλιώς η εργολαβία ύψους  75.000 ευρώ που αφορά αποκλειστικά τα νεκροταφεία!

Φαίνεται πως προσδοκάς ανάσταση νεκρών!!!


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πανναξιακό (10ο) Πρωτάθλημα Τάβλι: Πρωταθλητής ο ρούκι Βαγγέλης Παπαδόπουλος

Ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος το είπε και το έκανε.. Με 3-1 νίκες κατέκτησε το 10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι

Γ. Λεονταρίτης: “Ζήτησε δωρεάν μετακίνηση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων”

Η Πρόταση του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γ. Λεονταρίτη αναφορικά με τα πλοία που επιδοτούνται από το κράτος, για τις ανάγκες των αθλητών σε όλο το Ν. Αιγαίο - Τι πρότεινε ο Γιάννης Μαργαρίτης

ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΚΥΚΛΑΔΩΝ : ΟΧΙ στην συγκάληψη

Η πρόταση που καταθέτει η ΝΕ ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων σχετικά με τα Τέμπη και την πρόταση δυσπιστίας

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στη Γένοβα

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στις Κυκλάδες

Νάξος – Καρνάγιο: Γεννητούρια στη παραλία

Νέοι κάτοικοι στο καρνάγιο της Νάξου

Δεύτεροι “φτωχότεροι” καταναλωτές της Ευρώπης οι Έλληνες

Εκτός όμως από τον υψηλότερο μέσο πληθωρισμό, πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδεικνύει ότι η Ελλάδα πληρώνει ακριβότερα και τον πληθωρισμό της απληστίας, σε σύγκριση με την υπόλοιπη ΕΕ.

Μύκονος – AKTES: Ενημέρωση (30/03) για την Κλιματική Αλλαγή

Ομιλία για την κλιματική αλλαγή από την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίων Ακτογραμμών - ΑΚΤΕS .. Που και πότε

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Αφρική: Ο Ναξιώτης ορειβάτης που κατέκτησε το Κιλιμάντζαρο

Ο Αντώνης Μαργαρίτης πέτυχε έναν άθλο. Κατάφερε να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή βουνού στην Αφρική - Πως περιγράφει την εμπειρία του

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν