Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΜΜΕΔωδεκάνησα: "Εκρηξη" Χατζημάρκου για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων προσώπων που είναι σε...

Δωδεκάνησα: “Εκρηξη” Χατζημάρκου για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων προσώπων που είναι σε καραντίνα

|

Οι «διαρροές» που υπάρχουν μέσω των social media στοιχείων ασθενών με κορωνοϊό προκάλεσαν την αντίδραση (για δεύτερη φορά) του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου που με μήνυμά του στηλιτεύει αυτές τις περιπτώσεις  

” Σήμερα, η συμπολίτισα μας που διαγνώστηκε θετική στον Covid19, στην Ρόδο, δημοσιοποίησε η ίδια οτι τόσο αυτή όσο και ο σύζυγος της έχουν γίνει στόχος επιθέσεων. Πριν απο μέρες, όταν “τόλμησα” να αμφισβητήσω το δικαίωμα κάποιων ανεγκέφαλων στην δημοσιοποίηση φωτογραφίας της οικίας ασθενούς, μου επιτέθηκαν υπερασπιζόμενοι το “ιερό δικαίωμα τους στην παραβίαση προσωπικών δεδομένων” . Τόση αμετροέπεια. Είναι πρωτίστως πράξη αυτοσεβασμού να στέκεσαι με σεμνότητα και αληλλεγγύη μπροστά στον ανθρώπινο πόνο του ασθενή…”  Αυτό ανέφερε χθες ανάμεσα στα άλλα, σε ανάρτησή του ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος με αφορμή τις αναρτήσεις που έχουν γίνει προσωπικών δεδομένων προσώπων που είναι σε καραντίνα στην Ρόδο.  Και προφανώς όχι μόνο στην Ρόδο αλλά σε όλη την Ελλάδα. Αυτή η νέα μορφή ανθρωποφαγίας μέσω των social media και όχι μόνο από δημοσιογράφους, αλλά από όλους σχεδόν που εμπλέκονται στα social media και με αφορμή την ενημέρωση και να καλύψει την έμφυτη περιέργειά μας, δημιουργεί προβλήματα στο επιστημονικό προσωπικό που αναζητεί τρόπους για να βρει τη πορεία του ιού.

Μάλιστα, σήμερα υπάρχει και το σχετικό άρθρο στην “Δημοκρατική” που επίσης σημειώνει ” Πιο συγκεκριμένα μετά την σύγχυση που προκλήθηκε την 31η Μαρτίου για λίγες ώρες εξαιτίας σφάλματος του ινστιστούτου ΠΑΣΤΕΡ με την ταυτοποίηση θετικού δείγματος, τελικώς αρμοδίως διευκρινίστηκε ότι θετική είναι μια υπήκοος Αγγλίας.
Πρόκειται, όπως έγγραψε η «δ» για έγγαμη με ημεδαπό, που επέστρεψε πρόσφατα από την Αγγλία και παρέμεινε σε καθεστώς καραντίνας (14ήμερης) με την οικογένειά της, σε κατοικία σε δημοτική κοινότητα της δυτικής πλευράς του νησιού.
Προ τετραημέρου παρουσίασε πυρετό, μετέβη στο νοσοκομείο και ακολουθήθηκε το πρωτόκολλο ενώ, όπως και πριν, εξακολουθεί να βρίσκεται σε καραντίνα.
Κι ενώ κρίθηκε σκόπιμο αρμοδίως και προς τούτο δόθηκαν αυστηρές οδηγίες να μην ανακοινωθεί ο τόπος διαμονής της για να ολοκληρωθεί η διαδικασία ιχνηλάτησης, η τοπική κοινότητα, ανήρτησε ανακοίνωση στο facebook εν αγνοία της δημοτικής αρχής, ζητώντας από τους κατοίκους να… «δείξουν ψυχραιμία», ενώ επεσήμανε ότι έχει μεριμνήσει για την άμεση απολύμανση σημείων του χωριού, ότι έχει μιλήσει με την οικογένεια και ότι στέκεται… δίπλα τους.
Είχε προηγηθεί «διαρροή» για τον τόπο διαμονής της Αγγλίδας η οποία μετά την ανακοίνωση της τοπικής κοινότητας όχι μόνο έλαβε επίσημο χαρακτήρα αλλά και γνωστοποιήθηκε σε μεγάλο αριθμό προσώπων.
Ενημερώθηκε η πολιτική προστασία και η δημοτική αρχή και η συγκεκριμένη ανάρτηση κατέβηκε.
Της συγκεκριμένης ωστόσο αναρτήσεως ακολούθησε άλλη από την ίδια την γυναίκα στην μητρική της γλώσσα στην προσωπική της σελίδα στο facebook για να εκφράσει τον αποτροπιασμό της για τα όσα βίωσε από την ώρα που διέρρευσαν τα στοιχεία της.
Η νεαρή γυναίκα στην ανάρτησή της είναι κατηγορηματική ότι δεν ήλθε σε επαφή με κανέναν και ότι τελεί σε καραντίνα από την ημέρα που αφίχθη στο νησί με την οικογένειά της, όντας απομονωμένοι στην οικία τους. Επεσήμανε μάλιστα ότι δεν ήλθε σε επαφή καν με τον ιατρό της και ότι παραμένει σε περιορισμό.
Διαμαρτύρεται για το ό,τι έχουν βρεί το όνομά της και τον τόπο κατοικίας της, ότι λαμβάνουν με τον σύζυγό της απαίσια μηνύματα και ξεκαθαρίζει ότι:
«Δεν θα διακινδύνευα κάποιου άλλου τη ζωή και δεν θα έκανα το λάθος να μολύνω κάποιον άλλο!».

Και αναλυτικά η ανάρτηση του κου Χατζημάρκου αναφέρει: “Πρίν απο μερικές μέρες έγραψα πόσο με ντροπιάζουν συμπεριφορές που σπρώχνουν με βία την κοινωνία στην λογική του καννιβαλισμού, της στοχοποίησης.
Σήμερα, η συμπολίτισα μας που διαγνώστηκε θετική στον Covid19, στην Ρόδο, δημοσιοποίησε η ίδια οτι τόσο αυτή όσο και ο σύζυγος της έχουν γίνει στόχος επιθέσεων. Πριν απο μέρες, όταν “τόλμησα” να αμφισβητήσω το δικαίωμα κάποιων ανεγκέφαλων στην δημοσιοποίηση φωτογραφίας της οικίας ασθενούς, μου επιτέθηκαν υπερασπιζόμενοι το “ιερό δικαίωμα τους στην παραβίαση προσωπικών δεδομένων” . Τόση αμετροέπεια.
Είναι πρωτίστως πράξη αυτοσεβασμού να στέκεσαι με σεμνότητα και αληλλεγγύη μπροστά στον ανθρώπινο πόνο του ασθενή. Ο τόπος που γέννησε τον πολιτισμό, δεν μπορεί να σύρεται στην εποχή των σπηλαίων ή την εποχή του Κολοσσαίου γιατί κάποιοι δεν μπορούν και δεν ξέρουν να χρησιμοποίησουν το πληκτρολόγιο τους για καλό. Γιατί τρέχουν μόνοι τους στην κούρσα της ανθρωποκτόνας πληροφόρησης, διεκδικώντας τον άχρηστο, βλαπτικό και φτηνό τίτλο του “δικτυωμένου”.
Τα νησιά μας ήταν πάντα φάροι πολιτισμού και καμία ανοχή δεν μπορούμε και δεν επιτρέπεται να δείχνουμε στα φαινόμενα παρακμής. Η κοινωνία μας μένει όρθια σε αυτή την πρωτοφανή κρίση, χάρη στην δουλειά ανθρώπων με αίσθημα ευθύνης και αγάπη για τον συνάνθρωπο.
Οφείλουμε όλοι να απομονώσουμε όσους ντροπιάζουν τον τόπο μας και την ιστορία μας. Θα βγούμε νικητές και απο αυτό, δουλεύοντας με πείσμα, προσήλωση στον στόχο, σεβασμό στην συλλογική προσπάθεια και την ανάγκη για κοινωνική συνοχή και ειρήνη. Ευχόμαι απο την καρδιά μου περαστικά σε όσες και όσους νοσούν και τους ζητώ συγνώμη για λογαριασμό αυτών που μας ντροπιάζουν”
.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

ΠΝΑι: Επιτήδειοι αποσπούν χρήματα υποδυόμενοι υπαλλήλους

Προσοχή! Επιτήδειοι αποσπούν χρήματα από πολίτες και επιχειρηματίες, υποδυόμενοι υπαλλήλους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Πάσχα: Σύγχυση στην αγορά αρνιού

Αντιδράσεις για την ένταξη των αμνοεριφίων στο «καλάθι» – Ανησυχία για την επάρκεια λόγω εξαγωγών

Νάξος – ΧΥΤΑ: Υπό έλεγχο και έσβησε η φωτιά

Εσβησε η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το πρωί της Παρασκευής στο ΧΥΤΑ της Νάξου

“Νόσος Νάξος”: Ενεργοποιείται (από Νοσοκομείο Νάξου) η διαδικασία του γονιδιακού ελέγχου

Συνάντηση την περασμένη Δευτέρα (22/04) στο Δημαρχείο Νάξου με σκοπό την ενεργοποίηση της διαδικασίας γονιδιακού ελέγχου για τη "Νόσος Νάξος"

ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia – Play Offs: Φινάλε στο όνειρο, ήττα στην Βούλα και αποκλεισμός

Ο ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia πάλεψε αλλά πνίγηκε στην άμυνα του Πρωτέα Βούλας - Ηττα στον 3ο αγώνα 66-55 και με 2-1 ήττες έμεινε εκτός συνέχεια - Το σχόλιο της διοίκησης για το φετινό ταξίδι της Ναξιώτικης Ομάδας

Πανναξιακός ΑΟΚ – Play Offs: “Εδώ είναι Νάξος” και επίδειξη δύναμης κόντρα στον Ηλυσιακό

Εντυπωσιακός ο Πανναξιακός ΑΟΚ κέρδισε τον Ηλυσιακό 74-62, έφερε τη σειρά στα ίσα (1-1 νίκες) και ο τελικός για την μάχη του τελικού την προσεχή Κυριακή (28/04) στα Ιλίσια

Εκτακτο: Φωτιά σε εξέλιξη στο ΧΥΤΑ της Νάξου (photos)

Γύρω στις 6 το πρωί της Παρασκευής ξέσπασε φωτιά στο ΧΥΤΑ της Νάξου - Στο χώρο και δύναμη του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Νάξου

Νάξος: Τοποθετήθηκαν νέες σύγχρονες προκατασκευασμένες αίθουσες σε σχολεία

Φ. Μαυρομμάτης δηλώνει ότι "Νέες σύγχρονες προκατασκευασμένες αίθουσες τοποθετήθηκαν σε σχολεία”

Νάξος – Αναβολή: Οι καιρικές συνθήκες “νίκησαν” το μπάσκετ

Αναβλήθηκε ο αγώνας Πανναξιακός ΑΟΚ - Ηλυσιακός λόγω αδυναμίας έλευσης των διαιτητών - Αύριο (όπως και ο αγώνας Πρωτέας - ΑΠΑΣ Νάξου) η αναμέτρηση την ίδια ώρα στο "Δημ. Περιστεράκης"

Νάξος – ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Απόλυτα επιτυχημένο το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης (photo)

Η VOM ολοκλήρωσε με επιτυχία το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης στη ΛΕ.ΜΟ.Ν Νάξου (photo)

Νάξος: Ερχεται η τακτική συνεδρίαση Επιτροπής Τουριστικής προβολής και ανάπτυξης

Τακτική Συνεδρίαση Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης αύριο Παρασκευή - Ποια τα θέματα

Νάξος – Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος: Πότε ξεκινάει το Πασχαλινό ωράριο καταστημάτων

Το Πασχαλινό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων στη Νάξο ανακοίνωσε ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος του νησιού (πίνακας)

Fast Ferries – Πρωτομαγιά: Εμφάνιση στη Νάξο του “Fast Ferries Andros”

Η Fast Ferries ενημερώνει για την κίνηση των πλοίων της κατά την απεργία της Πρωτομαγιάς - ΤΙ θέλει το Fast Ferries Andros στη Νάξο;

Νάξος – ΧΥΤΑ: Υπό έλεγχο και έσβησε η φωτιά

Εσβησε η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το πρωί της Παρασκευής στο ΧΥΤΑ της Νάξου

“Νόσος Νάξος”: Ενεργοποιείται (από Νοσοκομείο Νάξου) η διαδικασία του γονιδιακού ελέγχου

Συνάντηση την περασμένη Δευτέρα (22/04) στο Δημαρχείο Νάξου με σκοπό την ενεργοποίηση της διαδικασίας γονιδιακού ελέγχου για τη "Νόσος Νάξος"

Πανναξιακός ΑΟΚ – Play offs: Ωρα τελικού (15:00) κόντρα στον Ηλυσιακό

Ο Πανναξιακός ΑΟΚ αντιμετωπίζει σήμερα τον Ηλυσιακό για τον 2ο αγώνα των πλέι οφ... (Αφίσα)

Νάξος – Ολυμπιακή Φλόγα: ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΘΛΙΨΗ για τους πολιτικούς νάνους, απρέπεια σε έναν Ναξιώτη Πρωταθλητή

Ο Στράτος Φουτάκογλου γράφει για όσα έγιναν την ημέρα της Λαμπαδηδρομίας στη Νάξο με επίκεντρο τον παραγκωνισμό του Ναξιώτη πρωταθλητή Γιάννη Ξενάκη

Νάξος: Δεν “έδεσε” το “Blue Star 2” και έφυγε για την Πάρο, αλλά ούτε εκεί έδεσε (video)

Με την ένταση των ανέμων στα 80 χιλιόμετρα την ώρα (σε ριπή ανέμου) από νότια κατεύθυνση, το "Blue Star 2" δεν έδεσε στο λιμάνι της Νάξου και μετά στη Πάρο