Εκλογές 2019 - Ανδρος: Debate στις 15 Μαϊου, ζήτησαν ακόμη και την ΕΡΤ!!!

Αντί για Debate, συνάντηση... Αναφερόμαστε στο πολιτικό σκηνικό όσον αφορά τη μάχη για το Δήμο Ανδρου και χθες, Μεγάλη Δευτέρα 22 Απριλίου ήταν προγραμματισμένο να γίνει Debate ανάμεσα στους υποψήφιους δημάρχους. Αντ' αυτού είχαμε συνάντηση των τεσσάρων από τις πέντε παρατάξεις στο δημαρχείο της Άνδρου έπειτα από πρόσκληση του δημάρχου για να εξετάσουν… το πότε θα γίνει το Debate! και όπως θα έλεγαν ... Ανδρος το μεγαλείο σου.  Παρόντες οι Θεοδόσης Σουσούδης, Γιάννης Καπάκης, Λευτέρης Μπάλλας, και Δημήτρης Γιαννίσης. Μοναδικός απών ο Δημήτρης Λοτσάρης, ο οποίος σε ανακοίνωσή του, δήλωσε πως σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις μέχρι τώρα μεθοδεύσεις του δημάρχου απείχε. Σημείωσε δε ότι έχει καταρτίσει πρόγραμμα δράσεων και δεν μπορεί να το αλλάξει, δήλωσε όμως πρόθυμος για ένα Debate μετά τις 14 Μαΐου με κοινά συμφωνημένους όρους.

Η συζήτηση μεταξύ των τεσσάρων διήρκεσε μια ώρα και περιστράφηκε γύρω από τους όρους διεξαγωγής του debate, την ημέρα και την ώρα διεξαγωγής, την τοποθεσία, την ατζέντα των θεμάτων και την επιλογή των δημοσιογράφων/συντονιστών του πολιτικού διαλόγου μεταξύ των επικεφαλής των υποψηφίων συνδυασμών. Η συζήτηση που είχε αρκετά απρόοπτα επικεφαλής αντάλλαξαν απόψεις και συμφώνησαν η διεξαγωγή του debate να γίνει μετά την τελική ημερομηνία κατάθεσης των συνδυασμών («την 12η ώρα βραδινή της 5ης Μαΐου 2019»), προκειμένου το τοπίο να είναι ξεκάθαρο όσον αφορά τους υποψήφιους. Έτσι, ύστερα από συζήτηση, κατέληξαν να γίνει στις 15 Μαΐου 2019, και ώρα 19:00, ενώ ως τοποθεσία ορίστηκε η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημαρχείο Άνδρου. Δηλαδή θα έχουμε ένα Debate που θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών στο κοινό.  Να σημειωθεί ότι έχει προγραμματιστεί νέα συνάντηση των επικεφαλής, την Τρίτη, 30 Απριλίου -μετά το Πάσχα- και ώρα 12:00 μ.μ., στο Δημαρχείο Άνδρου.

Αυτά έχουν να κάνουν με την επίσημη ενημέρωση.. Πήγαμε όμως στην ιστοσελίδα enandro.gr και μάθαμε ότι " Μεγάλη η έκπληξη ήταν η παρουσία του Δ. Γιαννίση. Ιδίως από την μεριά του δημάρχου και των στελεχών του που νόμιζαν πως δεν θα ήταν παρών γιατί εκτιμούσαν πως δεν θα έφτιαχνε συνδυασμό. Η έκπληξη αποτυπώθηκε ανάγλυφα στο πρόσωπο του κ. Δ. Θεοδωράκη που όταν μπήκε στην αίθουσα προς το τέλος της συζήτησης και είδε τον Δ. Γιαννίση τα έχασε! Κι έσκυψε και ρώτησε τον δήμαρχο: «μα αυτός θα κατέβει;» Και ο δήμαρχος του έγνεψε αμήχανος καταφατικά!

Μεγάλη έκπληξη ήταν η απρόσμενη στήριξη από τον κ. Γ. Καπάκη προς τον δήμαρχο και στην εφημερίδα που τον υποστηρίζει. Σε κάποιες ατάκες σκληρής κριτικής του κ. Γιαννίση προς τις μεθοδεύσεις του κ. Σουσούδη ο δήμαρχος σιώπησε αιφνιδιασμένος. Τότε πετάχτηκε ο κ. Καπάκης λέγοντας: «πως αυτά είναι εκτός θέματος»! Αλλά κατάπιε την γλώσσα του όταν ο Δ. Γιαννίσης τον ρώτησε: «αν εκπροσωπεί και τον Θ. Σουσούδη».

Ο κ. Καπάκης επανήλθε μετά ζητώντας «να κληθεί η κ. Μ. Φωτοπούλου της εφημερίδας Ανδριακής στους δημοσιογράφους»! Ο κ. Γιαννίσης παρενέβει και είπε πως αυτό θα πυροδοτούσε τοπικές καταστάσεις. Προφανώς εννοούσε τον αποκλεισμό του "Εν Άνδρω"! Με τον κ. Γιαννίση έσπευσαν να συμφωνήσουν ο κ. Μπάλλας και ο κ. Σουσούδης κρατώντας ισορροπίες. Κάπως έτσι η υποστηρικτική πρόταση του κ. Καπάκη προς την εφημερίδα Ανδριακή και ο αποκλεισμός του Εν Άνδρω έπεσε στο κενό.

Τέλος έκπληξη ήταν και η απίστευτη πρόταση Καπάκη "να κληθούν να καλύψουν το ντιμπέιτ η ΕΡΤ και το Κόκκινο"!!! Μάλλον μια υπερβολική και αστεία πρόταση με την οποία δεν συμφώνησαν οι άλλοι υποψήφιοι σκεπτόμενοι περισσότερο σοβαρά".

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News