Εκλογές 2019 – Νάξος: Β. Βρούτσης:"I’ ll do it my way"

Πριν από μερικές ημέρες, ο Βασίλης Βρούτσης, υποψήφιος δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, μιλώντας στην εφημερίδα «Κυκλαδική» και στην ερώτηση για το ποιος είναι ο αποδεκτός τρόπος προώθησης ιδεών και θέσεων του συνδυασμού του, έδωσε μία ξεχωριστή όπως και ο ίδιος απάντηση λέγοντας «Μερικοί με λένε ρομαντικό. Και μου λένε: «Δεν γίνονται έτσι οι εκλογές, Βασίλη. Πρέπει να πας πόρτα – πόρτα, να δεσμεύσεις τον κόσμο». Αυτά και άλλα τέτοια μου λένε. Όχι, κύριε Καρανίκα, εμείς θα βγούμε σ’ αυτή τη δόση, θα πάρουμε τη διοίκηση του Δήμου, θα είμαι εγώ ο δήμαρχος, αλλά θα το έχουμε πετύχει αυτό με το δικό μας τρόπο.

Όχι με τον τρόπο που μας επιβάλλουνε οι καταστάσεις ή οι παλαιοκομματικές διαδικασίες να κάνουμε. Θα το κάνουμε με το δικό μας τρόπο. Ο δικός μας τρόπος ποιος είναι; Ο δικός μας τρόπος πρώτα είναι οι φάτσες μας. Ο δικός μας τρόπος είναι ο λόγος μας. Ο δικός μας τρόπος είναι ότι δεν έχουμε ποτέ εμπλακεί ποτέ σε οτιδήποτε το οποίο θα μπορούσε να μας χρεώσει με ένα έστω ψεγάδι. Είναι οι προτάσεις μας και η διάθεσή μας».

Και η σατυρική διαδικτυακή εφημερίδα «η Μάσκα» άδραξε την ευκαιρία και μας θύμισε κάτι από τον κινηματογράφο… Από την γνωστή ταινία «Ο Αστερίξ στους Ολυμπιακούς Αγώνες» εκεί όπου ο Αλεν Ντελόν ως Καίσαρας, κοιτάζει τον εαυτό του στον καθρέπτη και μονολογεί «Ave moi!»… και προσθέτει «Α, το κατάλαβα, λέω εγώ και παραπάνω συνδυάζω φάτσα και λόγο και το παρουσιάζω έτσι όπως το βλέπω εγώ…»

Εμείς όμως θα ταξιδέψουμε στο χρόνο και θα συναντήσουμε τον Φρανκ Σινάτρα, ο οποίος στις 30 Δεκεμβρίου του 1968 ηχογραφεί την μεγαλύτερη επιτυχία του, το “Wy Way” σε στίχους Πολ Ανκα και μουσική Κλοντ Φρανσουά… Ένα τραγούδι που έγινε ύμνος για τους αμερικανούς και μάλιστα ο Πατ Ράιλ μερικά χρόνια αργότερα μιλώντας για την φιλοσοφία στο μπάσκετ θα πει «My way or the highway” γράφοντας τη δική του ξεχωριστή ιστορία…

Οπότε, με όλη τη καλή διάθεση του αφιερώνουμε το τραγούδι του Σινάτρα με την ευχή να πάνε όλα, όπως τα έχει σχεδιάσει αυτός και η ομάδα του ενόψει των εκλογών που έρχονται τον Μάιο καθότι όπως έχει ειπωθεί για το τραγούδι αυτό αποτέλεσε τον απολογισμό της ζωής ενός ανθρώπου στη δύση της καριέρας του .. .