Ελλάδα: Απόφαση - πρόκληση από τη Κυβέρνηση που μοιράζει χιλιάρικα στον έντυπο Τύπο

Αλήθεια με ποιο κριτήριο η Κυβέρνηση και το υπουργείο Οικονομικών πήρε την απόφαση να ενισχύσει με το ίδιο ποσό (200.000 ευρώ) εφημερίδες που έχουν έναν εργαζόμενο (βλ "Ο Δρόμος της Αριστεράς) με αυτές που έχουν 309 εργαζόμενους ("Καθημερινή"); Αν μη τι άλλο είναι μία απόφαση που σίγουρα προκαλεί πολλά ερωτηματικά... Ανακοινώθηκε την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου ότι η Κυβέρνηση σε μία προσπάθεια να τονώσει τον Εντυπο Τύπο στην Ελλάδα μοιράζει επτά εκατομμύρια ευρώ σε 36 έντυπα... Ομως, αυτό το μοίρασμα προκάλεσε αντιδράσεις καθότι κανείς δεν κατάλαβε το σκεπτικό με το οπίο έγινε αυτή η κατανομή που βλέπετε στο τέλος του άρθρου.. 

Με στοιχεία κυκλοφορίας; Με στοιχεία όσον αφορά την ιστορία του Εντυπου; Με τον αριθμό των εργαζόμενων; Η μήπως με την σχέση που έχουν οι ιδιοκτήτες με την Κυβέρνηση; Ειδικά μάλιστα όταν είναι γνωστό ότι οι ιδιοκτήτες (αληθινοί ή μη) δεν καταβάλουν ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων ή προσφέρουν το ελάχιστο δυνατό στους εργαζόμενους, οι οποίοι για 300 ευρώ το μήνα πρέπει να δουλεύουν όχι απλά 8ωρα αλλά και για περισσότερους από έναν εργαζόμενο; 

Υπάρχει αλήθεια απάντηση σ αυτό το σκάνδαλο; Και βέβαια η απόφαση του κου Πέτσα - Κυβέρνητικός Εκπρόσωπος - να ανακαλέσει την απόφαση με την δικαιολογία ότι ήταν της προηγούμενης κυβέρνησης ενέργεια, δείχνει πολύ απλά ότι κάτι βρώμικο υπάρχει για μία ακόμη φορά στη σχέση Τύπου - Πολιτικής... 

Ας δούμε τι ανακοίνωσε ο κος Πέτσας μέσω της ανάρτησης που έγινε απο΄το "Πρώτο Θέμα" που αναφέρει: "Ανακαλείται η από 12.12.2019 Κοινή Υπουργική Απόφαση υπαγωγής δικαιούχων στο σχετικό πρόγραμμα ενίσχυσης επιχειρήσεων έκδοσης εφημερίδων πανελλήνιας κυκλοφορίας, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας .  Ο κ. Πέτσας κάλεσε τους εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων για τα θέματα Τύπου τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019, στις 11:30 πμ στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης προκειμένου να εκφράσουν, αν το επιθυμούν, τις προτάσεις τους».

Ο κ. Πέτσας δήλωσε πως «με έκπληξη διάβασα την ανακοίνωση του νυν Εκπροσώπου Τύπου και του πρώην αρμόδιου Υφυπουργού της προηγούμενης Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με το πρόγραμμα ενίσχυσης των επιχειρήσεων έκδοσης εφημερίδων πανελλήνιας κυκλοφορίας. Και αυτό γιατί η Κοινή Υπουργική Απόφαση (υπ' αριθμ. 338/12.12.2019) εφαρμόζει πλήρως όσα ψήφισε και υπέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση (σχετ. άρθ. 51 του ν. 4609/2019/ΦΕΚ 67/Α' και παρ. 7 της υπ' αριθμ. 107/18.06.2019/ΦΕΚ 2355/Β' ΚΥΑ)". Συμπλήρωσε πως "επειδή, όμως, φαίνεται ότι κάποιοι «ξέχασαν» τι υπέγραψαν και αλλάζουν γνώμη για αυτό που οι ίδιοι πρότειναν και ψήφισαν" ανακαλείται η απόφαση". 

Δείτε τα χρήματα που θα λάβουν οι εφημερίδες και οι εργαζόμενοι που έχει η κάθε μία... 

Αυτές είναι οι εφημερίδες που ενισχύονται με 7 εκατ. ευρώ

Αυτές είναι οι εφημερίδες που ενισχύονται με 7 εκατ. ευρώ

 

Αυτές είναι οι εφημερίδες που ενισχύονται με 7 εκατ. ευρώ

Αυτές είναι οι εφημερίδες που ενισχύονται με 7 εκατ. ευρώ