Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΜΜΕΕλλάδα: δικαίωση για τέσσερις απολυμένους «Στο Κόκκινο»

Ελλάδα: δικαίωση για τέσσερις απολυμένους «Στο Κόκκινο»

|

Με δικαστική απόφαση δικαιώνονται πανηγυρικά τέσσερις απολυμένοι από το ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» που προσέφυγαν στη δικαιοσύνη, η οποία και έκρινε άκυρες και καταχρηστικές τις απολύσεις τους – Ανάμεσα στους τέσσερις και η “δικιά μας”, η Ναξιώτισσα, Ειρήνη Προμπονά 

Με δικαστική απόφαση δικαιώνονται πανηγυρικά τέσσερις απολυμένοι από το ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» που προσέφυγαν στη δικαιοσύνη, η οποία και έκρινε άκυρες και καταχρηστικές τις απολύσεις τους. Η δημοσιογράφος, Ειρήνη Προμπονά – με καταγωγή από το Φιλώτι της Νάξου και όπως θα καταλάβετε όταν διαβάσετε την ανάρτησή της και δικό μας, εδώ στο naxospress.gr συνεργάτης – μία εκ των απολυμένων του ραδιοφωνικού σταθμού, με εκτενή ανάρτηση της στο facebook ενημέρωσε για τη δικαστική δικαίωση των εργαζόμενων που προσέφυγαν στο δικαστήριο, ενώ εξηγεί και το χρονικό.

Όπως εξηγεί και διαβάζουμε στο thepressproject.gr, οι απολύσεις κρίθηκαν άκυρες και καταχρηστικές περιέχοντας εκδικητικότητα και εμπάθεια εναντίον των εργαζομένων που, ενώ ευσυνείδητα, με καλή την πρόθεση και παρ’ όλες τις καθυστερήσεις μισθοδοσίας και των προβλημάτων που αντιμετώπιζαν έχοντας για βιοπορισμό την συγκεκριμένη-και μόνο- εργασία, ανέπτυξαν συνδικαλιστική δράση και κατέφυγαν θεσμικά στα αρμόδια όργανα διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους, διαμαρτυρόμενοι για την μονομερή απόφαση του εργοδότη (6.11.17) για μείωση μισθών και παρακράτηση δεδουλευμένων.

«Δικαιωμένοι λοιπόν στο δικαστήριο είναι -με σειρά απόλυσης- οι: Γιάννα Αθανασίου, Αλέξανδρος Ζέρβας, Ειρήνη Προμπονά και Μπούλικα Μιχαλοπούλου έχοντας έναν πολύτιμο σύμμαχο στο πλευρό μας: Την άρτια καταρτισμένη δικηγόρο Αλίκη Γκερλιώτη, που χάρη στην αμέριστη υποστήριξη της, το σθένος, τις γνώσεις της, την εργατικότητά της, την ευσυνειδησία και την ακεραιότητα της, φτάσαμε ως εδώ», αναφέρει χαρακτηριστικά αναφορικά με τις απολύσεις που είχαν γίνει το χρονικό διάστημα από το 2018-2019.

Αναλυτικά, το «μικρό ιστορικό» της υπόθεσης όπως το παρουσίασε η Ειρήνη Προμπονά στο προφίλ της:

Οι απολύσεις κρίθηκαν άκυρες και καταχρηστικές περιέχοντας εκδικητικότητα και εμπάθεια εναντίον των εργαζομένων που, ενώ ευσυνείδητα, με καλή την πρόθεση και παρ’ όλες τις καθυστερήσεις μισθοδοσίας και των προβλημάτων που αντιμετώπιζαν έχοντας για βιοπορισμό την συγκεκριμένη-και μόνο- εργασία, ανέπτυξαν συνδικαλιστική δράση και κατέφυγαν θεσμικά στα αρμόδια όργανα διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους, διαμαρτυρόμενοι για την μονομερή απόφαση του εργοδότη (6.11.17) για μείωση μισθών και παρακράτηση δεδουλευμένων.
Να σημειώσω ότι η γράφουσα είχε προσφύγει ήδη στον ΣΕΠΕ από τον Ιούλιο του 2017 διαδικασία που ακολούθησα μέχρι και τον Ιανουάριο του 2018 όπου και η τελευταία μου προσφυγή ενσωματώθηκε με αυτή των συναδέλφων μου.

Για την ιστορία παρουσία του δικηγόρου της LEFT MEDIA Α.Ε. στον ΣΕΠΕ στις 15.01.18, αν καλώς ενθυμουμαι, η απόφαση πάγωσε μέχρι νεοτέρας, για να επανέλθει λίγες μέρες αργότερα με την αιφνίδια αλλαγή του ΔΣ της επιχείρησης και να ξεκινήσουν λόγω της αδιαλλαξίας οι εκβιαστικές απολύσεις εργαζομένων και παράλληλα οι κινητοποιήσεις τους.

Η τελεσίδικη απόφαση

Στο σύνολο τεσσάρων αγωγών, μια τελεσιδίκησε.

Η δική μου.

Σύμφωνα με την υπ’ αριθμόν 1583/2019 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών απόφασης που αριθμεί 18 σελίδες, η απόλυση μου κρίνεται άκυρη και καταχρηστική, ενώ επιδικάζεται και αποζημίωση για ηθική βλάβη.

Απόσπασμα θα δείτε στις εικόνες που επισυνάπτονται και σε σχόλιο το κείμενο για τη διευκόλυνση σας, προκειμένου να μην κάνω το παρόν μεγαλύτερο «σεντόνι» απ’ όσο ήδη είναι.

Πράγμα που σημαίνει πως η απόλυσή μου έχει κριθεί άκυρη και καταχρηστική από το δικαστήριο και ο εργοδότης LEFT MEDIA A.E. που ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ οφείλει:

α) να με δεχθεί πίσω στην εργασία μου, στα καθήκοντα που είχα πριν απολυθώ και να με αποζημιώσει για τις μέρες που έχει καταστεί υπερήμερος πληρώνοντας και τα δικαστικά έξοδα συν την αποζημίωση για ηθική βλάβη

β) να μη με δεχθεί πίσω (δικαιούται) και να με αποζημιώσει για το σύνολο των ημερών που έχει καταστεί υπερήμερος, πληρώνοντας τα δικαστικά έξοδα συν την αποζημίωση για ηθική βλάβη.

Για να γίνει κατανοητό «σε απλά ελληνικά» το θέμα μισθοί υπερημερίας, το δικαστήριο έκρινε και αποφάσισε πως δεν αποχώρησα ποτέ από τη δουλειά μου, αφού η καταγγελία της σύμβασης μου από τον εργοδότη είναι άκυρη.

Τω αυτώ ισχύει και για τους συναδέλφους των οποίων η υπόθεση δεν έχει ακόμα τελεσιδικήσει.

Οι εξελίξεις μέχρι τώρα

Η δικηγόρος μας, ως όφειλε, ενημέρωσε ήδη τον δικηγόρο της LEFT MEDIA A.E. η εκτίμηση του οποίου ήταν πως η πλευρά που εκπροσωπεί θα είναι αρνητική στα ως άνω.

Ελπίζω να γνωρίζουν πως το επίθετο «αρνητική» ως αντίδραση δεν αφορά το πρόσωπο μου, στο οποίο ολοφάνερα δεν έχουν καμία εκτίμηση, αλλά αποτελεί άρνηση της νομιμότητας που αφορά τελεσίδικη απόφαση δικαστηρίου.

Για τη νομιμότητα άλλωστε, πολύς λόγος έγινε τα προηγούμενα χρόνια με τη χρήση της φράσης του αείμνηστου Ηλία Ηλιού «Θα σας ταράξουμε στη νομιμότητα!» που ακούσαμε πολλές φορές να λέγεται -και επικροτήσαμε- στο βήμα της Βουλής από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Η νομιμότητα όμως δεν είναι a la cart. Δεν είναι «δύο μέτρα και δύο σταθμά».
Αυτό καλείται να το αποδείξει.

Εν κατακλείδι

Επειδή:

– Επί 12 συναπτά έτη-ανασφάλιστη τα 6 από αυτά, άγνωστο γιατί παρ’ όλες τις προσπάθειες μου να πάψει αυτό το καθεστώς- υπηρέτησα ευσυνείδητα το δημοσιογραφικό λειτούργημα, έχοντας υπ’ όψιν μου τη δεοντολογία και κάνοντας πράξη το σπουδαίο ρητό «Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης» πάντα υπέρ της κοινωνίας και κυρίως υπέρ των πιο αδύναμων μελών της
– Δεν αρνήθηκα ποτέ εργασία που μου ανατέθηκε
– Ήμουν πάντα παρούσα όπου με καλούσε το δημοσιογραφικό μου καθήκον καλύπτοντας ιστορικά γεγονότα -με το μεγαλύτερο απ’ αυτά να είναι η δίκη της Χρυσής Αυγής- χωρίς φόβο
– Εργάστηκα ώρες ατελείωτες, αργίες και Σαββατοκύριακα χωρίς πληρωμή
και
Επειδή ό,τι ήταν να πω το έκανα σε κάθε περίπτωση στο ακέραιο, συνδέοντας τον λόγο μου με την πράξη
Έχω ήσυχη τη συνείδηση μου και περιμένω να εφαρμοστεί από σήμερα κιόλας η νομιμότητα και το δίκαιο.

Το παρόν μπορεί να κοινοποιηθεί και να δημοσιευτεί ως έχει. Όσοι εκ των συναδέλφων επιθυμούν περαιτέρω στοιχεία για τα Μέσα τους, στη διάθεσή τους.

Αυτά για την ώρα.

Φιλιά διαγωνίως


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Εκτακτο – Ολυμπιακή φλόγα: Λόγω καιρικών συνθηκών αλλάζει η ώρα άφιξης στη Νάξο

Λόγω καιρικών συνθηκών αλλάζει η ώρα άφιξης της Ολυμπιακής φλόγας στις Κυκλάδες - Μία ώρα νωρίτερα η τελετή, πως διαμορφώνεται το πρόγραμμα στη Νάξο

Tourism Awards: Βραβείο για τις καινοτόμες εμπειρίες ψηφιακής περιήγησης του NAXOS AR

Η MOPTIL συνδέει τον πολιτισμό με τον τουρισμό μέσω της τεχνολογίας και διακρίθηκε με δυο βραβεία για εμπειρίες ψηφιακής περιήγησης σε αρχαιολογικούς χώρους: Gold στην κατηγορία Digital Innovation - Καινοτόμο Concept για την εφαρμογή NAXOS AR και Silver στην κατηγορία Travel Services - Applications για την εφαρμογή DIGIPAST.

“Καλάθι του Νονού”: Ξεκινάει στις 22 Απριλίου, τι περιλαμβάνει

Το "Καλάθι του Νονού" είναι πραγματικότητα - Ποια προϊόντα περιλαμβάνει και πότε έρχεται το "Καλάθι του Πάσχα"

National Geographic για Σίφνο: Ο κορυφαίος γαστρονομικός προορισμός

Ως το καλύτερο νησί της Ελλάδας για γαστρονομικές απολαύσεις και παραδοσιακά πανηγύρια προβάλλεται η Σίφνος και στον κατάλογο που δημοσίευσε το ισπανικό Conde Nast Traveler

Ολυμπιακή Φλόγα – Νάξος: Κίνηση οχημάτων από και προς το λιμάνι μέσω Περιφερειακού δρόμου

Ενημέρωση από το Λιμεναρχείο Νάξου για την κίνηση οχημάτων από και προς το λιμάνι της Νάξου - Που θα δέσει ο Σκοπελίτης

Golden Star Ferries: Το “Andros Queen” πιάνει φέτος και Πάρο

GOLDEN NEWS: ΝΕΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΣ ΠΑΡΟ ΜΕ ΤΟ ANDROS QUEEN!

Ευρώπη: Νησιά των Κυκλάδων μεταξύ των επτά πιο απειλούμενων μνημείων και τόπων

Κυκλάδες: μεταξύ των 7 πιο απειλούμενων μνημείων & τόπων στην Ευρώπη

Πάει… Τούμπα ο (φανατικός Παναθηναϊκός)! Ανδρουλάκης

Τι θα κάνει στη Θεσσαλονίκη ο Νίκος Ανδρουλάκης;

Ολυμπιακή Φλόγα – Νάξος: Επίσκεψη από την πρωταθλήτρια Στίβου, Ολγα Βασδέκη

Οι Ολγα Βασδέκη, Βασίλης Σοφικίτης και Lennart Neubauer θα είναι τρείς από τους οκτώ λαμπαδηδρόμος της αυριανής δράσης από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Ολυμπιακή Φλόγα: Στη Σαντορίνη ταξιδεύει ο Γιώργος Λεονταρίτης

"Στη Σαντορίνη ο Γιώργος Λεονταρίτης για την υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας"

Princess Cruises: Ακύρωση επισκέψεων του “Sun Princess” στη Σαντορίνη

Το Sun Princess ακύρωσε τα δρομολόγια στη Σαντορίνη λόγω συνωστισμού κρουαζιερόπλοιων - Επιλέγει Χανιά

ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου: Με εισήγηση Δημήτρη Λιανού, προσφυγή στη Δικαιοσύνη για τους αιγιαλούς

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει η ΠΕΔ για τον αιγιαλό και την παραλία - Ποια ήταν η πρόταση Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Δημήτρη Λιανού

Blue Star Ferries: Παράταση μίας ακόμη εβδομάδας για το “Blue Star 1”

Μία ακόμη εβδομάδα θα μείνει στη γραμμή της Παροναξίας το Blue Star 1....

Φόρτωμας σε Πιερρακάκη: “Να είναι πανέτοιμα τα σχολεία των Κυκλάδων τη νέα χρονιά”

Συνάντηση εργασίας Φίλιππου Φόρτωμα με τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκο Πιερρακάκη

Attica Group: Απέκτησε τρία ξενοδοχεία στις Κυκλάδες, εξετάζει κι άλλες εξαγορές ακινήτων

Τρίτο ξενοδοχείο στις Κυκλάδες απέκτησε η Attica Group - Εξετάζει περαιτέρω εξαγορές μονάδων σε νησιά που εξυπηρετεί με τον στόλο της

Ολυμπιακή Φλόγα – Νάξος: Επίσκεψη από την πρωταθλήτρια Στίβου, Ολγα Βασδέκη

Οι Ολγα Βασδέκη, Βασίλης Σοφικίτης και Lennart Neubauer θα είναι τρείς από τους οκτώ λαμπαδηδρόμος της αυριανής δράσης από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Cycladic Identity – Ιος: Ολοκληρώθηκε το πρώτο πρόγραμμa με τίτλο “Το βλέμμα της Νεότητας στις Κυκλάδες”

Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε την Κυριακή 31 Μαρτίου στους κατοίκους του νησιού

Αμοργός: Το νησί που… κόβει την ανάσα!!

Εκεί γυρίστηκε η ταινία του 1988 «Le Grand Bleu» (The Big Blue) με τον Jean Reno. Η ταινία έγινε μια από τις πιο επιτυχημένες εμπορικά ταινίες της Γαλλίας.

Express Skopelitis: Μια μέρα σαν όλες τις άλλες….

To Express Skopelitis συνεχίζει το δρομολόγιό του...

Κυκλάδες: Πως διαμορφώνεται ο δικαστικός χάρτης, ποια ειρηνοδικεία καταργούνται

Ολες οι προτεινόμενες αλλαγές μέσω του Δικαστικού Χάρτη που είναι σε διαβούλευση για τις Κυκλάδες - Οι οργανικές θέσεις και τα ειρηνοδικεία που καταργούνται...