Ελλάδα: Η φωτογραφία του Μητσοτάκη στη Πάρνηθα και οι αντιδράσεις

Κυριακή 29 Νοεμβρίου και το πρωθυπουργικό ζεύγος (Κυριάκος – Μαρέβα Μητσοτάκη) «συλλαμβάνονται» να αθλούνται στην Πάρνηθα. Πως έγινε γνωστή η μετάβασή τους στην Πάρνηθας; Μέσω φωτογραφίας που κάνει το γύρο του διαδικτύου και δείχνει τον πρωθυπουργό να ποζάρει χωρίς μάσκες και αποστάσεις ανάμεσα σε πέντε άτομα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του documentonews.gr, η φωτογραφία είναι τραβηγμένη στις 29 Νοεμβρίου στην Πάρνηθα,. Όπως φαίνεται στη φωτογραφία, ο πρωθυπουργός κατά τη βόλτα του με ποδήλατο, συνάντησε ομάδα ατόμων που έκανε Motocross και βγήκαν όλοι μαζί φωτογραφία.

Και οι αντιδράσεις ξεκίνησαν… Η αντιπολίτευση μέσω του Νάσου Ηλιόπουλου – εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία – αναφέρει «Ενσυναίσθηση: η συναισθηματική ταύτιση με την ψυχική κατάσταση ενός άλλου ατόμου. Η φωτογραφία απεικονίζει τον ορισμό έλλειψης ενσυναίσθησης» ενώ από την πλευρά του, ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας θα δηλώσει «Δεν ξέρει κανείς από πού να το πιάσει αυτό. Κατηγορείται ο πρωθυπουργός ότι είναι ανθρώπινος; Ο κ. Τσίπρας ήταν με πούρα σε κότερα, ο κ. Μητσοτάκης πηγαίνει για ποδήλατο στην Πάρνηθα και παίρνει τσουρέκι όπως κάθε Έλληνας πολίτης. Είναι ανθρώπινος. Ποτέ δε θα αρνηθεί να φωτογραφηθεί ή να μιλήσει με οποιανδήποτε Έλληνα».

Απάντηση που προκάλεσε εκ νέου την παρέμβαση Ηλιόπουλου, ο οποίος τόνισε «Περιμένουμε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη μια συγγνώμη, είναι το λιγότερο που μπορεί να κάνει. Φαίνεται, όμως, ότι τόσο η συγγνώμη, όσο κι η ευθύνη είναι γι’ αυτόν είναι άγνωστες λέξεις».

Ενδιαφέρον έχει η ανάλυση για τις παραβάσεις που χρεώνονται στον Κυριάκο Μητσοτάκη με βάση τα πρωτόκολλα που ισχύουν λόγω του lock down…  

Mία βόλτα του Πρωθυπουργικού ζεύγους ισούται με 5 παραβάσεις.

Παράβαση 1η: Δεν φοράει κανένας μάσκα. Κανείς στη φωτογραφία ή στο βίντεο δεν φοράει μάσκα. Ούτε καν ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Εκείνη τη στιγμή κανένας δεν αθλείται.

Παράβαση 2η: Συνωστισμός. Στη φωτογραφία του Κυριάκου Μητσοτάκη, που δημοσιεύθηκε πρώτη, εμφανίζονται έξι τουλάχιστον άτομα αγκαλιασμένα να φωτογραφίζονται μαζί με τον Πρωθυπουργό.

Παράβαση 3η: Απαγορεύεται η άθληση για πάνω από δύο άτομα. Είναι προφανές πως πρόκειται για σχεδόν δέκα άτομα, που δεν κρατούν αποστάσεις ακόμα και όταν αθλούνται.

Παράβαση 4η: Η Μαρέβα Μητσοτάκη οδηγά μηχανή μεγάλου κυβισμού φορώντας ακατάλληλο κράνος ποδηλάτου.

Παράβαση 5η: Απαγορεύεται εντός του Εθνικού Δρυμού της Πάρνηθας τέτοιου είδους κυκλοφορία μηχανοκίνητων οχημάτων. Συγκεκριμένα ο Κανονισμός Λειτουργίας Εθνικού Δρυμού προβλέπει πως απαγορεύεται «η χρησιμοποίηση του δικτύου δρόμων για κάθε είδους δοκιμές και αγώνες αυτοκινήτων και δικύκλων, καθώς και η ανάπτυξη υπερβολικής ταχύτητας και εκκωφαντικών θορύβων σ' όλους τους δρόμους».

Παραθέτουμε τόσο το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Αυγής» όσο και αυτή του «Μακελειού» με το δεύτερο να ξεπερνάει για μία ακόμη φορά τα επιτρεπτά όρια και να δίνει με ξεχωριστό τρόπο την είδηση…

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News