Ελλάδα: Σίγησε ο ....αποδυτηριάκιας, καλό ταξίδι Κώστα Καίσαρη

Αλήθεια πόσοι δεν έχουν διαβάσει τον "Αποδυτηριάκια" στον Φίλαθλο... Πόσοι από εμάς (εντός της αθλητικής κοινότητας) δεν περιμέναμε κάθε πρωί την έκδοση του Φιλάθλου, μία από τις πρωτοπόρες για το ύφος της, εφημερίδες, με μοναδικό σκοπό να διαβάσουμε στον "αποδυτηριάκια" αυτά που ακούγαμε, αυτά που λέγαμε μεταξύ μας ή κυκλοφορούσαν ως φήμη αλλά δεν τολμούσαμε να γράψουμε.. Και βέβαια πίσω από τον ...αποδυτηριάκια, η ίντριγκα για την ταυτότητά του. Ηταν ένας ή πολλοί; Κι εάν ήταν ένας; ποιος ήταν; 

Σήμερα, Τρίτη 8 Οκτωβρίου, η αθλητική κοινότητα θρηνεί... Κι αυτό γιατί έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 70 ετών ο αθλητικογράφος Κώστας Καίσαρης. Nοσηλευόταν τις 10 τελευταίες ημέρες στο «Ερρίκος Ντυνάν» χτυπημένος από τον καρκίνο.

Ο γνωστός δημοσιογράφος που έγραψε τη δική του ιστορία στον αθλητικό Τύπο με τη θρυλική στήλη «αποδυτηριάκιας» στον «Φίλαθλο». Ο Κώστας Καίσαρης ήταν πίσω από τις πιο γνωστή στήλη στα αθλητικά έντυπα...   Ξεκίνησε την δημοσιογραφική του πορεία από τον Ριζοσπάστη, ενώ εκτός του «Φιλάθλου» και του «Goal News», συνεργάστηκε με τον «Ελεύθερο Τύπο», «Τα Νέα» και τον ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra FM». Στο διαδίκτυο υπήρξε επί σειρά ετών συνεργάτης και σχολιογράφος του «Sport24.gr» και του «Contra.gr».

Και όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα tanea.gr " Υπήρξε ένας εκ των κορυφαίων ρεπόρτερ δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο «κυνήγι» της είδησης αλλά παράλληλα είχε τον τρόπο για να σχολιάσει με καυστικό ύφος τα δρώμενα στον χώρο του αθλητισμού αλλά και της πολιτικής σκηνής.

Δεν ήταν λίγες άλλωστε οι φορές που ο Καίσαρης ασχολήθηκε με θέματα της πολιτικής και οικονομικής επικαιρότητας, με τοποθετήσεις και σχόλια που έκαναν την διαφορά, λόγω του μοναδικού ύφους που είχε η γραφή του εκλιπόντος. 

Καθιέρωσε ένα ανατρεπτικό ύφος γραφής την δεκαετία του 80 και με τον λόγο του έγραψε μια μοναδική ιστορία μέσα από τις σελίδες των εφημερίδων. Ένας πολύ μεγάλος δημοσιογράφος που μέχρι και τις τελευταίες στιγμές της ζωής του είχε κοντά του, χαρτί, μολύβι και τηλέφωνο. Για το ρεπορτάζ φίλε Κώστα, για το ρεπορτάζ. Και όλοι θα θυμούνται την ατάκα σου, με την χαρακτηριστική βραχνάδα της φωνής: «Έλα, ο Καίσαρης είμαι…» .