Γιατί οι κλασσικοί "πολιτικοί" έχουν …στιλ

Ο κακός μας ο καιρός είναι αυτός που μας κάνει όλη τη ζημιά. Και όχι ο Σόιμπλε, που όπως δήλωσε ευρωπαίος αξιωματούχος, αυτός είναι που κάνει όλη τη ζημιά στην Ευρωπαϊκή ένωση. Οι καιρικές συνθήκες είναι ανώτερες και δυνατότερες από τον Σόιμπλε! Να το αποδείξω; Άμα χιονίζει δεν μπορεί να πάει βόλτα ο Σόιμπλε, καθώς δεν υπάρχει καροτσάκι-έλκηθρο.

Αλλά προσέξτε, μόνο οι καιρικές συνθήκες είναι ανώτερες του Σόιμπλε. Όλα τα άλλα δεν είναι! Όλη η Ευρώπη και οι ευρωπαίοι υπουργοί οικονομικών μαζί, όλο το ΔΝΤ και η Λανγκάρτ  μαζί, ακόμα και όλη η Γερμανία και η Μέρκελ μαζί, δεν καταφέρνουν να τον μετακινήσουν από τη θέση του!!!

Τέτοιο κόλλημα με το καροτσάκι!!! Παρντόν. Τέτοιο κόλλημα με την άρνησή του για τη διευθέτηση του χρέους μας, ήθελα να γράψω!  Και πάνω που ήτανε έτοιμος ο Αλέξης να βάλει γραβάτα, τώρα η συζήτηση για το χρέος μας, αναβλήθηκε για τις 15 Ιουνίου, η οποία αποτελεί τη νέα καταληκτική ημερομηνία! Παρντόν. Η νέα καταλυτική  ημερομηνία ήθελα να γράψω, καθώς καταληκτική σημαίνει ότι καταλήγει οριστικά, ενώ καταλυτική σημαίνει καταστροφική και άρα πιο δόκιμος ως όρος!...

Έτσι που λέτε, τον άλλο μήνα το ξανασυζητάμε το θέμα με το χρέος… Και τώρα ελπίζουμε να ξεκινήσει η συζήτηση ώστε να συζητηθεί, εν ευθέτω χρόνο, η διευθέτηση του χρέους μας…

Προς το παρόν ούτε καν το συζητάνε!!!

Και να οι βροχές και ο παλιόκαιρος! Και να ο Σαββίδης που πήρε το Mega, και να  ο Βενιζέλος που ακούστηκε ότι πάει στη ΝΔ! Τον κακό του τον καιρό τράβηξε στο ΠΑΣΟΚ αναγκασμένος να συνυπάρχει με το Γιωργάκη και τη Φώφη, τον κακό τους τον καιρό στη ΝΔ που πιστεύουν ότι θα αναβαθμιστούν με τον ερχομό του, τον κακό του τον καιρό και του Βενιζέλου, που κακό χρόνο να’ χει θέσπισε και τον ΕΝταΦΙΑ που ακόμα μας κατασπαράζει!

Αλλά κι εμείς τον κακό τον καιρό μας που πιστέψαμε τον Αλέξη ότι στις 22 του τρέχοντος μηνός θα  φορέσει γραβάτα. Ακόμα ένα ψέμα… αλλά τουλάχιστον αυτή τη φορά μας είπε ψέμα στ’ αγγλικά… Το good  be true είχε πει ο Αλέξης… Πολύ καλό για να είναι αλήθεια δηλαδή… Κι εμείς το είχαμε πιστέψει… τον κακό μας τον καιρό!!

Survivor και …ταβάνι

Τον κακό μας τον καιρό που τρώμε τον καιρό μας παρακολουθώντας όλη μέρα το Survivor! Εβδομήντα τρία τοις εκατό έφτασε η θεαματικότητά του Survivor την ώρα που στη βουλή διεξαγόταν η συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για την ψήφιση του νέου μνημονίου!

Και γι’ αυτό μάλιστα άλλαξαν τις ώρες που θα μιλούσαν οι πολιτικοί αρχηγοί, μπας και βρεθεί κάποιος να τους παρακολουθήσει! Μα γιατί αντί να κονταροχτυπιούνται στη βουλή, δεν πάνε να πάρουν μέρος στο Survivor, που εκεί η θεαματικότητα είναι δεδομένη;

Φανταστείτε ένα Survivor στο οποίο θα συμμετείχαν δέκα δεξιοί εναντίον δέκα αριστερών! Θα μου πείτε πως να ξεχωρίσεις τους αριστερούς από τους δεξιούς; Σωστά. Οπότε φανταστείτε ένα Survivor με δέκα κουκουέδες εναντίον δέκα χρυσαυγητών! Θα μου πείτε ότι οι χρυσαυγήτες έχουν αποκλειστεί από τη βουλή, πόσο μάλλον από το Survivor. Σωστό. Οπότε φανταστείτε ένα Survivor με δέκα συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον δέκα άλλων συνιστωσών!

Φανταστείτε δηλαδή ένα Survivor μεταξύ εξωαριστερών, αντιεξουσιαστών μαχητών εναντίον των οργάνων καταστολής που διαχειρίζεται η αριστερή κυβέρνηση. Το σημερινό πρωτοσέλιδο της «Μάσκας» δίνει μια εικόνα του Survivor που παίζεται, όχι μπροστά στις τηλεοράσεις, αλλά  μπροστά στη βουλή των Ελλήνων!...

Νησιωτικότητα μία χαμένη υπόθεση

Στα δικά μας όμως τώρα όπου αυτές τις μέρες ζήσαμε στο νησί σημαντικές ώρες και στιγμές αφού στη Νάξο έγινε η ημερίδα για την ακτοπλοΐα και για το λόγο αυτόν στο νησί μας βρέθηκε ο υφυπουργός ναυτιλίας και  νησιωτικής πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός.

Μάλιστα ο Σαντορινιός παρευρέθη και στην πολιτική εκδήλωση που οργάνωσαν τα μέλη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ με θέμα: «Σχεδιάζοντας και εφαρμόζοντας πολιτικές για την αειφόρο ανάπτυξη των νησιών μας».  Στην ίδια εκδήλωση παρευρέθηκαν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μανιός, και Συρμαλένιος.

Κανένας όμως από τους επίσημους εκπροσώπους της κυβέρνησης δεν εξήγησε πώς είναι δυνατόν να αναφέρονται στον όρο νησιωτικότητα, αφού το τελευταίο πειστήριο για την ύπαρξη της, δηλαδή ο μειωμένος ΦΠΑ, καταργήθηκε από την παρούσα κυβέρνηση!

Απλά ο Σαντορινιός περιορίστηκε να δηλώσει ότι η κυβέρνηση δίνει μάχη για τη νησιωτικότητα.

Την χαμένη δηλαδή… Κι άμα μάχεσαι για κάτι που είναι ήδη χαμένο, πάει χαμένη και η μάχη…

Κι εδώ που τα λέμε άμα το πιστεύεις, ότι η κυβέρνηση δίνει μάχη για τη νησιωτικότητα, είσαι κι εσύ χαμένος! Χαμένος είναι και ο χρόνος που έχει περάσει μέχρι κάποτε, ίσως ποτέ, η Νάξος γίνει συγκοινωνιακός κόμβος! Κάτι που ακούμε εδώ και δεκαετίες ότι δηλαδή το νησί μας λόγω γεωγραφικής θέσης ενδείκνυται για συγκοινωνιακός κόμβος, αλλά φαίνεται πως τελικά δεν είναι κόμβος, αλλά Γόρδιος δεσμός, τον οποίο ούτε και το συνέδριο ακτοπλοΐας  μπόρεσε να λύσει!...

Τουλάχιστον ενημερώθηκε ο Σαντορινιός, που δεν είναι Σαντορινιός, ότι το Κουφονήσι θέλει να λύσει τα δεσμά που το ενώνουν με τη Νάξο, γιατί δεν αντέχει άλλο την αδιαφορία που του δείχνει ο δήμος μας. Κρίμα δηλαδή το Μανολάκι που κατεβαίνει στο Κουφονήσι και σηκώνει μέχρι και την εικόνα του Αγίου Γεωργίου!!!

Τέλος πάντων ο τίτλος «Σχεδιάζοντας και εφαρμόζοντας πολιτικές για την αειφόρο ανάπτυξη των νησιών μας» μπορεί, από μόνος του, να αποδώσει το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι του ΣΥΡΙΖΑ να εφαρμόσουν τα σχέδια τους. Από τη θεωρία μέχρι την πράξη μεσολαβεί μια πληθώρα αποτυχημένων προσπαθειών αριστερών πολιτικών!

Θεωρητικά οι αριστεροί είναι υπέρμαχοι της ελεύθερης έκφρασης και ιδιαίτερα, είναι υπέρμαχοι της καλλιτεχνικής έκφρασης, αφού και πολλοί καλλιτέχνες έχουν εκφράσει τις αριστερές τους θέσεις.

Στην πράξη όμως η τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία διαμαρτύρεται και καταδικάζει την εικαστική παρέμβαση που έκαναν τα μέλη της ανοικτής συνέλευσης, ζωγραφίζοντας τον ήλιο του ΠΑΣΟΚ πάνω στο έμβλημα του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκεται στα γραφεία του κόμματος! Μάλλον δεν κατάλαβαν το νόημα της εικαστικής παρέμβασης…

Γι’ αυτό καλούν σε δημόσιο διάλογο τα μέλη της ανοικτής συνέλευσης, για να εκφράσουν τις όποιες πολιτικές τους θέσεις… Ενώ άμα καταλάβαιναν ότι η παρέμβαση εξέφρασε μια ξεκάθαρη πολιτική άποψη, την οποία μάλιστα τα μέλη της ανοικτής συνέλευσης τους την είχαν εκφράσει και ηχητικά με το σύνθημα «Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ενωμένο δυνατό» κατά την παρουσία της Γεροβασίλη στο νησί.

Ή τέλος πάντων, ας έπαιρναν ένα τηλέφωνο τον Κουρουμπλή ή την Τζάκρη να τους εξηγήσουν!...

Μονομαχία από τα παλιά

Όπως καταλαβαίνετε πολιτικά στο νησί δεν νοούμε….

Να φανταστείτε πως αν δεν ήταν εκείνος ο Βασιλάκης και ο άλλος ο Ψαρράς να σκοτώνονται επί δεκαετίες δεν θα υπήρχε καν πολιτικός παλμός. Αλλά αυτοί οι δυο φροντίζουν σε τακτά χρονικά διαστήματα να δίνουν τον παλμό, εξαπολύοντας μύδρους ο ένας εναντίον του αλλουνού!

Πριν λίγες μέρες η νέα τους κόντρα «έπαιξε» σε όλα τα μιντιακά μέσα του νησιού μας…

Σκέφτομαι μάλιστα, τιμής ένεκεν, να προσφέρω από μία στήλη στη «Μάσκα» στον καθένα να βγάζουν τα εσώψυχά τους. Προς το παρόν τους αφιερώνω το παραπάνω γραμματόσημο, για την επί δεκαετίες συμβολή τους στην συνέχιση του πολιτικού παλμού του τόπου μας.