Τετάρτη, 27 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΜΜΕΧίος: Πως να κρυφτείς αλήθεια από τα παιδιά;

Χίος: Πως να κρυφτείς αλήθεια από τα παιδιά;

|

Όταν κάποιοι γονείς στη Χίο κάνουν ασκήσεις ρατσισμού – Ο Χρήστος Ξανθάκης σχολιάζει την επικαιρότητα 

Εγώ που είμαι Παναθηναϊκός σπλήνα, το θέλω και το φωνάζω:

Όχι στα ίδια θρανία με τα γαυράκια τα παιδιά μας!

Όχι στις ίδιες αίθουσες!

Όχι στα ίδια σχολεία!

Του Χρήστου Ξανθάκη (newpost.gr)

Έτσι είναι κυρίες αναγνώστριες και κύριοι αναγνώστες. Δεν θ’ αφήσουμε τώρα τα παιδιά των αγνών «πράσινων» φιλάθλων να μολυνθούν από το ερυθρόλευκο μικρόβιο. Να μπει μέσα τους το πνεύμα του Τάκη Τσουκαλά και λένε «άντε γειά» στη μάνα τους. Να ξεδιπλώνουν πανό στο μπαλκόνι με τον έφηβο φάτσα κάρτα και να παθαίνει ο πατέρας τους καρδιακή προσβολή. Να μιλάνε όλη την ώρα για το «λιμάνι» και τον «Θρυλέοντα» και την «Θύρα 7». Και για τα «Πέτρινα Χρόνια» ρε φίλε, λες και είναι τίποτις κουμμούνια και σχολιάζουν την ταινία του Βούλγαρη! Όχι γαμώ την τρέλα μου, καλύτερα να μπει στο σπίτι σου ο γιατρός παρά ο γαύρος!

Το γεγονός ότι δεν έχω παιδιά δεν παίζει κανένα ρόλο. Ιδεολογικό είναι το θέμα και τέλος πάντων άμα αρχίσουμε με αυτού του είδους τα ρεμίξ, στο τέλος θα βρεθούνε και οι γάτοι μου σε καμιά σχολή εκπαίδευσης σκύλων. Γι’ αυτό θέλω να βγει ο Βασίλης ο Κωνσταντίνου που είναι μανούλα στις ανακοινώσεις και να το πει:

«Απαιτούμε από το Υπουργείο Παιδείας, την Περιφερειακή, την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση να σεβαστούν τα αιτήματα μας»

«Ζητάμε από την Δημοτική Επιτροπή Παιδείας την αμέριστη, ουσιαστική συμμετοχή και συμπαράσταση σε όλες τις αυτοδίκαιες απαιτήσεις μας ως γονείς και πολίτες».

«Είναι ένα ζήτημα που αφορά άμεσα τα παιδιά μας και έχουμε κάθε έννομο δικαίωμα να γνωρίζουμε, αλλά και να έχουμε άποψη επί του θέματος».

«Σε αντίθετη περίπτωση επιφυλασσόμαστε και επικαλούμαστε κάθε έννομο συμφέρον που έχουμε ως γονείς και πολίτες, σύμφωνα με το Σύνταγμα και του Νόμους του Ελληνικού Κράτους».

Κι όμως δεν είναι ανέκδοτο με πρωταγωνιστή τον άλλοτε τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού. Όλα αυτά τα βαρύγδουπα που διαβάζετε πιο πάνω εντός εισαγωγικών, προέρχονται από εξώδικο που στείλανε γονείς και κηδεμόνες της Χίου στο Υπουργείο Παιδείας για να μην κάνουν μαθήματα μέσα στα σχολεία τα παιδιά των μεταναστών αλλά να τα κρατήσουμε μαντρωμένα μέσα στα κέντρα υποδοχής. Διότι όπως λένε οι ίδιοι η εξέλιξη και η παγίωση που έχει λάβει το όλο πρόβλημα του προσφυγικού και μεταναστευτικού, τους «κατέστησε ορθολογικούς και επιφυλακτικούς».

Μάλιστα, έτσι τον λένε τώρα τον Ρατσισμό. Έτσι την λένε τώρα την Καφρίλα. Ορθολογισμό και Επιφυλακτικότητα. Επιφυλακτικότητα με τα παιδιά παρακαλώ, να μην πάνε στα ίδια σχολεία με τα δικά μας, γιατί μπορεί να τα κολλήσουν Μεσανατολίτιδα. Χειρότερα ακόμη, μπορεί να μπει στο αίμα τους η Προσφυγίτιδα και να μην αντιμετωπίζεται ούτε με τα πιο προηγμένα αντιβιωτικά. Και μην το πείτε πουθενά αλλά έχω ακούσει ότι είναι αερόβιος ο ιός της Μουσουλμανίτιδα και δεν χρειάζεται επαφή για να μεταδοθεί…

Τόσο απλά, τόσο χαλαρά, τόσο άνετα. Οι γονείς και κηδεμόνες από τη Χίο τα βάζουν με τα πιτσιρίκια, που τώρα βγήκανε απ’ τ’ αυγό. Κι απαιτούν να μείνουν μαντρωμένα πίσω από τα σύρματα και να μην πλησιάσουν τα δικά μας τα παιδιά ούτε στα πεντακόσια μέτρα. Τα κυνηγημένα πιτσιρίκια, τα τρομαγμένα πιτσιρίκια, τα ματωμένα πιτσιρίκια. Τα πιτσιρίκια που δεν έχουνε στον ήλιο μοίρα. Τα πιτσιρίκια που σε κοιτούν θλιμμένα και απορημένα πίσω απ’ το σύρμα. Αν υπάρχει Θεός, αν υπάρχει λέω, ελπίζω να μην τα βλέπει κάτι τέτοια εξώδικα. Γιατί έτσι και τα βάλει στο μάτι…


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

9ο Φεστιβάλ Ρεμπέτικου «Η Σύρα του Μάρκου Βαμβακάρη» – Ένα μουσικό ταξίδι στη λαϊκή μας παράδοση

Από τον γραφικό κόλπο του Κινίου ξεκινά η φετινή διοργάνωση με αφιερώματα, εκθέσεις και συναυλίες – Είσοδος ελεύθερη.

ΚΚΕ ΤΕ Νοτίων Κυκλάδων: «Η δωρεάν μετακίνηση σωματείων περιορίζεται μόνο στις άγονες γραμμές»

Κριτική στην κυβέρνηση για το μέτρο στήριξης των ερασιτεχνικών σωματείων – «Πρόκειται για μισό μέτρο που δεν καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες».

Λίπωμα: Πότε είναι αθώο και πότε χρειάζεται αφαίρεση

Η διάγνωση γίνεται κυρίως με κλινική εξέταση. Σε σπάνιες περιπτώσεις το λίπωμα μπορεί να εξελιχθεί σε λιποσάρκωμα, που είναι κακοήθης όγκος.

Φόρτωμας: Σύνδεση της Τήνου με την Καβάλα σε ετήσια βάση

Φόρτωμας: "Η ένταξη της Τήνου και των Κυκλάδων σε μια τόσο σημαντική ακτοπλοϊκή γραμμή δημιουργεί νέες προοπτικές για τα νησιά μας"

Κέα: Στην τελική ευθεία η αποκατάσταση του λιμανιού στο Βουρκάρι με χρηματοδότηση 359.600 €

Μετά από τέσσερα χρόνια προσπαθειών, εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για το έργο που θα αναβαθμίσει τις λιμενικές υποδομές και θα ενισχύσει την ασφάλεια και την τουριστική ανάπτυξη του νησιού.

Μεγάλη φωτιά στο Λαύριο, εκκενώσεις μέσω 112, ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις στο σημείο

Η πυρκαγιά ξέσπασε στην περιοχή Παλιοκαμάριζα, καίει χαμηλή βλάστηση και κινητοποίησε επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Παρουσίαση του βιβλίου «Οδοιπορικό στη Νάξο» του Τάσου Αναστασίου

Ο Ιστορικός Όμιλος Νάξου «Αρσός» και η Πολιτιστική Εταιρεία «Αρχιπέλαγος» διοργανώνουν εκδήλωση αφιερωμένη στον πολιτιστικό και περιηγητικό πλούτο της Νάξου.

Νέα ακτοπλοϊκή εποχή για την Τήνο, απευθείας σύνδεση με τη Βόρεια Ελλάδα και το Λαύριο

Μετά την Κρήτη, η Τήνος αποκτά απευθείας ακτοπλοϊκή γραμμή με τη Βόρεια Ελλάδα, ενισχύοντας την τουριστική ανάπτυξη και την προσβασιμότητα του νησιού 365 ημέρες τον χρόνο

Ηρακλειά: Μαρία Αναματερού στο Φεστιβάλ «Φάνης Γαβαλάς»

Στις 28 Αυγούστου, το φεστιβάλ «Φάνης Γαβαλάς» στην Ηρακλειά ζωντανεύει με τη μελωδική φωνή της Μαρίας Αναματερού υπό το ανοιχτό ουρανό του Αιγαίου.

Πάρος: Επιμνημόσυνη δέηση και αποκαλυπτήρια προτομής του Μεγάλου Ευεργέτη Φραγκίσκου Ι. Βελέντζα

Την Κυριακή 31 Αυγούστου, ο Δήμος Πάρου και η Κοινότητα Κώστου τιμούν τον Φραγκίσκο Ι. Βελέντζα με δέηση και αποκαλυπτήρια της προτομής του.

Εκτακτο: Τροχαίο στο δρόμο προς το αεροδρόμιο της Νάξου

Αυτοκίνητο κατέληξε σε τάφρο στον δρόμο Χώρας – Αεροδρομίου. Σώα η οδηγός, νέα ερωτήματα για το οδικό δίκτυο της Νάξου.

Νάξος: Συμμορία διαρρηκτών με λεία άνω των 120.000 ευρώ – Συνελήφθη 33χρονος

Αστυνομικοί του Α.Τ. Νάξου και Μικρών Κυκλάδων εξάρθρωσαν κύκλωμα που «χτυπούσε» σπίτια και τουριστικά καταλύματα – Δώδεκα οι εξιχνιασμένες κλοπές.

Ασφυξία στο λιμάνι της Νάξου – Μαζική επιστροφή εκδρομέων και το διαχρονικό ζήτημα των υποδομών

Με χιλιάδες ταξιδιώτες να επιστρέφουν, η Νάξος βρέθηκε ξανά αντιμέτωπη με το αδιαχώρητο στο λιμάνι και την ανάγκη για νέο σύγχρονο λιμενικό έργο.

Ψήφισμα της Τοπικής Οργάνωσης ΝΔ Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για τον θάνατο του Ιωάννη Σκάρκου

Η Τοπική Οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας αποχαιρετά με συγκίνηση τον πρώην πρόεδρο και ενεργό μέλος της, Ιωάννη Σκάρκο πότε και που θα γίνει η εξόδιος ακολουθία

Εκτακτο: Ατύχημα στον επαρχιακό δρόμο προς το αεροδρόμιο, τι συνέβη

Λίγο πριν τις 8 το βράδυ σημειώθηκε ατύχημα στον δρόμο Χώρας - Αεροδρομίου, τι συνέβη

Νάξος – “Σώστε τις παραλίες”: Μετά από μισό αιώνα κατεδαφίζεται το αυθαίρετο ξενοδοχείο στο Αλυκό Νάξου

Ένα εμβληματικό έργο αποκατάστασης ξεκινά: η φύση παίρνει πίσω τον χώρο που της ανήκει

Διάψευση από τον Δήμο Κέας για φημολογούμενα κρούσματα γαστρεντερίτιδας

«Ανυπόστατες οι αναφορές για εκατοντάδες περιστατικά και θάνατο – Σταθερά μειούμενα τα κρούσματα μετά τον Δεκαπενταύγουστο»

Νάξος: Νέα προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος τη Δευτέρα 25 Αυγούστου

Από τις 05:00 έως τις 07:00 το πρωί – Δεύτερη συνεχόμενη ημέρα με διακοπές ηλεκτροδότησης στο νησί

Τραγωδία στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο

Θλίψη στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο τα ξημερώματα της Τρίτης. Η ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Ρωγμές στο ελληνικό τουριστικό θαύμα: Η Σαντορίνη χάνει έδαφος, η κλιματική κρίση πιέζει

Μετά τα 21,7 δισ. ευρώ που απέφερε ο τουρισμός το 2024, η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με υπερφόρτωση υποδομών, λειψυδρία, στεγαστικό χάος και τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής.