Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΜΜΕΙδού ο Εθνικός μας σταρ

Ιδού ο Εθνικός μας σταρ

|

Μέσα από την στήλη «σημεία και τέρατα» της εβδομαδιαίας σατυρικής εφημερίδας «η Μάσκα» έχουμε τον σχολιασμό της επικαιρότητας εντός κι εκτός του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων 

Μπήκε ο Μάης ο μήνας με τα δύο πρόσωπα, ο καλός Μάης με τα λουλούδια και ο κακός με τα αγκάθια…

Όπως ακριβώς και η διπρόσωπη κυβέρνηση, η καλή που σκίζει μνημόνια και η κακή που τα υπογράφει! Ο Μάης λοιπόν είναι ο μήνας της κυβέρνησης αφού εκτός από αυτό το κοινό είναι και οι δύο άστατοι και απρόβλεπτοι! Ειδικά για το κακό πρόσωπο του Μάη, ο λαός μας λέει σαν κατάρα: Να σε βρει του Μάη η κακιά ώρα ή λέει: στον καταραμένο τόπο το Μάη μήνα βρέχει.

Από τη στήλη «Σημεία και Τέρατα» της εφημερίδας «η Μάσκα»

Προς το παρόν πάντως ούτε έχει βρέξει, ούτε καμιά κακή ώρα μας έχει βρει ακόμα και η μόνη λαϊκή ρήση που δείχνει να ισχύει είναι το: Ζήσε Μάη μου, να φας τριφύλλι!…

Άντε λοιπόν να αναλύσουμε αυτό το «ζήσε Μάη μου, να φας τριφύλλι» για να καταλάβετε δηλαδή και το γιατί ισχύει. Καταρχήν ποιος έφαγε το τριφύλλι; Μα φυσικά ο ΠΑΟΚ που απέκλεισε τον ΠΑΟ από το κύπελλο. Ποιος είναι πρόεδρος του ΠΑΟΚ; Ο Ιβάν Σαβίδης που μιας και για πάρτη του η κυβέρνηση πέρασε νομοθετική ρύθμιση που τον απαλλάσσει από χρέη της ΣΕΚΑΠ είπε να βγει δημόσια και να μπλέξει το εγκώμιο του Τσίπρα! Πούτιν της Ελλάδας είπε ο Ιβάν τον Αλέξη!!!

Επιτέθηκε μάλιστα ο Ιβάν και στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης προβλέποντας ότι στις εκλογές, και αντίθετα με ότι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, η ΝΔ θα χάσει από τον ΣΥΡΙΖΑ!

Τόσο πολύ έχει υποχρεωθεί η κυβέρνηση με τον Ιβάν που εκτός του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, το ΜEGA και τμήμα του Οργανισμού Λαμπράκη, θα του δώσει και το κύπελλο Ελλάδας!!!

Και να φανταστεί κανείς ότι η καλή κυβέρνηση έλεγε ότι προσπαθεί με κόπο να σπάσει το τρίγωνο της διαπλοκής και σήμερα η κακή δεν μπαίνει καν στον κόπο να σχολιάσει τις δηλώσεις του Σαβίδη!…

Ευτυχώς πάντως που υπάρχουν και κάποιοι που δεν φοβούνται να παραδεχτούν τα λάθη τους και να δηλώσουν δημόσια τα όσα εγκληματικά έγιναν σε βάρος του ελληνικού λαού.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης για μια ακόμα φορά έσπασε τη σιωπή του, λες και σώπασε ποτέ, και κυκλοφόρησε ένα νέο βιβλίο με τον τίτλο: «Ενήλικες σε ένα δωμάτιο» και τον υπότιτλο: «Η μάχη μου με το ευρωπαϊκό κατεστημένο» το εξώφυλλο του οποίου παραθέτω  με την παρατήρηση ότι ποτέ δεν μας απάντησε ο Βαρουφάκης στο ερώτημα τι του είπε στο αυτί ο Ντάισελμπλουμ που τον έκανε να πει: «ουάου»!

Μία ακόμη κυβερνητική επιτυχία

Πάντως το γεγονός που σημάδεψε τον φετινό Μάη δεν είναι άλλο από την συμφωνία κυβέρνησης και δανειστών, επιτυχία που δικαιωματικά κοσμεί το σημερινό πρωτοσέλιδο της «Μάσκας». Βλέπετε το πανηγύρι για τη συμφωνία με τον Κατρούλαγκο να πίνει σαμπάνια, τον Τσακαλώτο που θα παραιτούνταν αν κατέβαινε το όριο στο αφορολόγητο να κρατά σφιχτά το χαρτοφυλάκιο του, τον Αλέξη που άλλαξε γνώμη για τους Γερμανούς και τη Μέρκελ και την Αχ-τσίογλου που κρατάει το …μαγιόξυλο! Ισορροπημένη χαρακτήρισαν οι εικονιζόμενοι την συμφωνία εννοώντας ότι αυτοί θα πάρουν τη σαμπάνια και τα χαρτοφυλάκιά τους κι εμείς το μαγιόξυλο.

Μάλιστα ιδιαίτερη βαρύτητα δίνει η κυβέρνηση στα αντισταθμιστικά μέτρα τα οποία πλέον θα αποκαλούνται θετικά μέτρα. Ο λόγος είναι για να ξεχάσουμε τον όρο αντισταθμιστικά μέτρα τα οποία τα περιμένουμε τόσο καιρό και δεν πρόκειται ποτέ να εφαρμοστούν και να περιμένουμε τώρα τα θετικά μέτρα ελπίζοντας ότι αυτά θα εφαρμοστούν.  Αυτή η ελπίδα, που συχνά συμβολίζεται με ένα λευκό περιστέρι, απεικονίζεται πάνω από το γερμανικό κράνος του Αλέξη. Αυτό βέβαια είναι μαύρο αλλά μην ανησυχείτε καθώς ο Αλέξης είναι μάστορας στο να κάνει το μαύρο – άσπρο!!!

Ισορροπημένη λοιπόν η συμφωνία όσο ισορροπεί την πείνα η επέκταση των σχολικών γευμάτων και την φτώχεια  το επίδομα ενοικίου! Αλλά είπαμε από το ξεκίνημα. Διπρόσωπη, άστατη και ανισόρροπη η κυβέρνηση προσπαθεί –αν είναι δυνατόν- να μας πείσει ότι πέτυχε ισορροπημένη συμφωνία!…

Να και το Master Plan

Στα δικά μας όμως τώρα όπου το νησί μας και ειδικότερα η Χώρα Νάξου, η παραλιακή οδός και το λιμάνι έχουν μετατραπεί σε εργοτάξιο! Ο χώρος αναμονής των επιβατών στο λιμάνι ανακαινίζεται, το νησάκι της Μυρτιδιώτισσας σκαμμένο από άκρη σε άκρη, λόγω εργασιών για την ηλεκτροδότησή του, και νέος φωτισμός στο δρόμο που οδηγεί στην Πορτάρα είναι τα σημαντικότερα από τα έργα που βρίσκονται αυτόν τον καιρό σε εξέλιξη.

Εντυπωσιακά έργα ιδιαίτερα αν σκεφτεί κανείς ότι όλα αυτά είναι ένα μέρος  του μεγάλου σχεδίου που αποκαλείται αγγλιστί,  Master Plan. Βέβαια απορίας άξιο είναι το γιατί χρειάστηκε να σκαφτεί από άκρη σε άκρη το εκκλησάκι της Μυρτυδιώτισσας, να γίνει εκβάθισνηση του βυθού για να περάσουν υπόγεια καλώδια ώστε να αποκτήσει ενεργειακή αυτονομία, από τη στιγμή που με τις νέες τεχνολογίες και τη χρήση των φωτοβολταϊκών πάνελ, η ενεργειακή αυτονομία αυτού του συμβόλου του νησιού μας,  θα εξασφαλίζονταν με πολύ πιο ήπιες παρεμβάσεις, πολύ πιο ταιριασμένες στο ιδιαίτερο περιβάλλον της Μυρτιδιώτισσας και με πολύ πιο οικονομικό τρόπο.

Όπως απορίες γεννά ο φωτισμός του δρόμου που οδηγεί στην Πορτάρα που αποτελείται από επιδαπέδια φωτιστικά τα οποία δεν φωτίζουν παραπάνω από τριάντα εκατοστά γύρω από τον εαυτό τους και από άλλα υπερυψωμένα που τυφλώνουν τον διαβάτη που προσπαθεί να διασχίσει το δρόμο!!!

Τέτοιο χάλι εμπεριέχει το περιβόητο Master Plan;

Αν είναι έτσι ούτε που μπορούμε να φανταστούμε τι θα γινόταν αν δεν υπήρχε και  Master Plan!!!

Ή τι μορφή θα είχε η παραλιακή οδός και το λιμάνι μας χωρίς τον πρόεδρο του λιμενικού ταμείου Νίκο Σέργη ο οποίος προκειμένου να δείξει ότι δουλεύει έχει βάλει σκοπό να μας αλλάξει τα φώτα!

Κατά τα άλλα οι μαθητές του Α’ Γυμνασίου Νάξου εντείνοντας τον αγώνα τους για να φύγει ο κάδος συμπίεσης από το σχολείο τους, έκαναν συμβολική κατάληψη της οδού Παπαβασιλείου, διακόπτοντας την κυκλοφορία των οχημάτων στον βασική οδική αρτηρία του εμφραγματικού κυκλοφοριακού μας.   

Περί του κάδου συμπίεσης και οι προτάσεις

Όπως καταλαβαίνετε η πίεση είναι μεγάλη και ιδιαίτερα η πίεση που δέχεται το Μανολάκι μας, το οποίο έχτισε την απόδειξη της δημοκρατικότητάς του γύρω από αυτόν τον κάδο, αφού όπως είχε πρόσφατα δηλώσει, η τύχη του θα αποφασιστεί μετά από δημόσια διαβούλευση!…

Υπάρχει βέβαια και η Σολομώντεια λύση να μετατραπεί ο ίδιος ο κάδος σε κάλπη και εντός του να ψηφίζουν οι δημότες. Έτσι κι αλλιώς και όπως έχει αποδειχτεί η ψήφος τους στα σκουπίδια πήγε!…

Μία άλλη πρόταση που αξίζει να αναφερθεί κατατέθηκε από τον πρώην πρόεδρο των εργαζομένων στο δήμο, Γιάννη Αναματερό, οποίος πρότεινε ως ευκολότερο από το να μετακινηθεί ο κάδος, είναι να μετακινηθεί το κτήριο του Α΄ Γυμνασίου!…

Προτάσεις λοιπόν υπάρχουν, αλλά το θέμα είναι ότι ο χρόνος περνάει, το καλοκαίρι είναι προ των πυλών και η εποχή της αειφορίας μαζί με την έναρξη της ανακύκλωσης που έχει διαβεβαιώσει το Μανολάκι ότι θα ξεκινήσουν μέσα στο φετινό καλοκαίρι, μόνο ως εκ θαύματος μπορούν να συμβούν, αφού ο δήμος δεν έχει προσλάβει το παραπάνω απαραίτητο προσωπικό και μέχρι στιγμής έχουν φτάσει στο νησί μόνο οι μπλε κάδοι ανακύκλωσης και ούτε καν έχει αποφασίσει τι θα γίνει με τον κάδο συμπίεσης του Ά Γυμνασίου!…

Το Μανολάκι μας πάντως δεν δείχνει να χαμπαριάζει από τέτοιες πιέσεις. Αυτό συνεχίζει ατάραχο τις δημόσιες εμφανίσεις του, καθώς επίσης και την αποστολή  στα τοπικά ΜΜΕ ανακοινώσεων, μετά φωτογραφιών, των διαφόρων εμφανίσεών του. Πρόσφατα τον είδαμε με καπελάκι του πολεμικού ναυτικού να ποζάρει δίπλα από το πλήρωμα του χόβερκραφτ που έκανε άσκηση στο Καστράκι.

Επειδή θέλω να ευχαριστήσω το Μανολάκι για αυτό το σπάνιο υλικό που ανελλιπώς μας στέλνει και επειδή είμαι βέβαιος πλέον ότι του αρέσουν πολύ οι διάφορες μεταμφιέσεις, παραπάνω δημοσιεύω μια ακόμα τέτοια μεταμόρφωση, προσφορά της «Μάσκας».


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ενδοκυκλαδικά: Το “Σαόνησος” θα αναχωρήσει τη Κυριακή (21/04) από τη Σύρο

Αλλαγή ημέρας και ώρας για το αυριανό δρομολόγιο του "Σαόνησος" - Πως είναι το πρόγραμμα

ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Ξεκίνησε το 3ήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης

Η Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Νάξου (ΛΕ.ΜΟ.Ν.) κάλεσε τον Βασίλη Ορφανό για ένα τριήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης - Πως μπορείτε να δώσετε το παρών

ΣΥΡΙΖΑ – Κασσελάκης: Το Σάββατο στη Σύρο, περιοδεία στο Αιγαίο

Λόγω Ευρωεκλογών ο Στέφανος Κασσελάκης ξεκινάει περιοδεία στο Αιγαίο.. Πότε θα βρίσκεται στις Κυκλάδες και δη στη Νάξο.

Νάξος: Μουσική και χορός στην υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας (video)

Πως υποδέχτηκε η Νάξος την Ολυμπιακή φλόγα (video)

Ελλάδα: Ανακοινώθηκαν οι “απάτητες” παραλίες, πόσες είναι στις Κυκλάδες; (πίνακας)

Υπεγράφη η ΚΥΑ με την οποία προσδιορίζονται οι 198 «απάτητες παραλίες». Δείτε τι απαγορεύεται σε αυτές.

Κ. Μπιζάς: “Τον Απρίλιο περιμένουμε περισσότερους από 40.000 επισκέπτες στο νησί”

ο τελευταίο διάστημα, ο Δήμος Πάρου έχει επιδοθεί σε εκστρατεία προβολής του νησιού μέσω επαφών με επαγγελματίες του Τουρισμού από σημαντικές αγορές του εξωτερικού που πραγματοποιήθηκαν με τις διαδικτυακές συναντήσεις του Αντιδημάρχου Τουρισμού Θοδωρή Μπιζά και μελών της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου.

Νάξος: Ποιος θα ανάψει με την Ολυμπιακή φλόγα τον βωμό στη Πορτάρα;

Εγιναν γνωστά τα ονόματα των οκτώ λαμπαδηδρόμων, οι οποίοι θα τρέξουν στη Νάξο στα πλαίσια της έλευσης της Ολυμπιακής φλόγας;

Κέα: Διήμερο (20-21 Απριλίου) εθελοντικής αιμοδοσίας

Ερχεται διήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας στην Κέα.. Που και πότε;

Ολυμπιακή Φλόγα: Βασδέκη, Σοφικίτης και Neubauer μίλησαν με τα παιδιά της Νάξου

Διαδραστική συνάντηση με τα παιδιά και βράβευση σε Βασδέκη, Σοφικίτη και Neubauer (video)

Θα ορκιστεί στη… φυλακή αν εκλεγεί ο Μπελέρης;

Τι θα συμβεί με τον φυλακισμένο Φρέντι Μπελέρη εάν εκλεγεί Ευρωβουλευτής;

Princess Cruises: Ακύρωση επισκέψεων του “Sun Princess” στη Σαντορίνη

Το Sun Princess ακύρωσε τα δρομολόγια στη Σαντορίνη λόγω συνωστισμού κρουαζιερόπλοιων - Επιλέγει Χανιά

Ολυμπιακή Φλόγα – Νάξος: Επίσκεψη από την πρωταθλήτρια Στίβου, Ολγα Βασδέκη

Οι Ολγα Βασδέκη, Βασίλης Σοφικίτης και Lennart Neubauer θα είναι τρείς από τους οκτώ λαμπαδηδρόμος της αυριανής δράσης από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου: Με εισήγηση Δημήτρη Λιανού, προσφυγή στη Δικαιοσύνη για τους αιγιαλούς

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει η ΠΕΔ για τον αιγιαλό και την παραλία - Ποια ήταν η πρόταση Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Δημήτρη Λιανού

Blue Star Ferries: Παράταση μίας ακόμη εβδομάδας για το “Blue Star 1”

Μία ακόμη εβδομάδα θα μείνει στη γραμμή της Παροναξίας το Blue Star 1....

Attica Group: Απέκτησε τρία ξενοδοχεία στις Κυκλάδες, εξετάζει κι άλλες εξαγορές ακινήτων

Τρίτο ξενοδοχείο στις Κυκλάδες απέκτησε η Attica Group - Εξετάζει περαιτέρω εξαγορές μονάδων σε νησιά που εξυπηρετεί με τον στόλο της

Ολυμπιακή Φλόγα – Νάξος: Κίνηση οχημάτων από και προς το λιμάνι μέσω Περιφερειακού δρόμου

Ενημέρωση από το Λιμεναρχείο Νάξου για την κίνηση οχημάτων από και προς το λιμάνι της Νάξου - Που θα δέσει ο Σκοπελίτης

Cycladic Identity – Ιος: Ολοκληρώθηκε το πρώτο πρόγραμμa με τίτλο “Το βλέμμα της Νεότητας στις Κυκλάδες”

Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε την Κυριακή 31 Μαρτίου στους κατοίκους του νησιού

Ολυμπιακή Φλόγα: Βασδέκη, Σοφικίτης και Neubauer μίλησαν με τα παιδιά της Νάξου

Διαδραστική συνάντηση με τα παιδιά και βράβευση σε Βασδέκη, Σοφικίτη και Neubauer (video)

Νομική Αθηνών: Με οδηγό την Ναξιώτισσα Μαρία Μαργαρίτη κέρδισε Κέμπριτζ και Οξφόρδη!

Η Νομική Αθηνών νίκησε Κέμπριτζ και Οξφόρδη και πήρε το Α’ Βραβείο σε διεθνή διαγωνισμό εικονικής δίκης - Ο ρόλος της Ναξιώτισσας Μαρίας Μαργαρίτη

Express Skopelitis: Μια μέρα σαν όλες τις άλλες….

To Express Skopelitis συνεχίζει το δρομολόγιό του...