Κυκλάδες: Οι Ιταλοί αποθεώνουν Αμοργό και Ιο (και όχι μόνο)

Αμοργός

Μία ακόμη διάκριση των ελληνικών νησιών με άρωμα Κυκλάδων...

"Ύμνο» στα Ελληνικά νησιά για διακοπές τον Σεπτέμβριο αποτελεί το πρόσφατο αφιέρωμα της Ιταλικής ιστοσελίδας μόδας Elle.it στο πλαίσιο του δυναμικού προγράμματος προβολής του Γραφείου ΕΟΤ Ιταλίας.

Το «Elle» θεωρείται το δημοφιλέστερο εβδομαδιαίο περιοδικό μόδας σε όλο τον κόσμο. Στο σχετικό αφιέρωμα, η «βίβλος της διεθνούς μόδας» ξεχωρίζει την Ελλάδα ως τον απόλυτο προορισμό για την ποιότητα και την φυσική γοητεία που ασκεί και προτείνει έξι νησιά, αναδεικνύοντας την Ίο και τους Λειψούς στην κορυφή των επιλογών για τους Ιταλούς.

Ίος το νησί με την απαράμιλλη θέα στο Αιγαίο

Η Ίος με την απαράμιλλη θέα στο Αιγαίο παραλληλίζεται με ένα «σεντούκι πολιτιστικού θησαυρού» που περιέχει μερικά από τα σπουδαιότερα μνημεία του κόσμου, δηλαδή τον προϊστορικό οικισμό του Σκάρκου και τον τάφο του Ομήρου.

«Διαπιστώνοντας το έντονο ενδιαφέρον των τουριστών για διαφορετικές εμπειρίες, επιχειρούμε να αναδείξουμε την τεράστια δυναμική της Ίου ως προορισμού ιστορίας, πολιτισμού και δραστηριοτήτων μέσα από κατάλληλες συνεργασίες όπως με το Γραφείο ΕΟΤ Ιταλίας», δηλώνει ο Δήμαρχος Ιητών Γκίκας Γκίκας.

Λειψοί, η «επιτομή» της χαλάρωσης
Τη δεύτερη θέση στη λίστα καταλαμβάνουν οι Λειψοί. Τα πρασινογάλαζα νερά, οι περιπατητικές και ποδηλατικές διαδρομές και οι θαλάσσιες εκδρομές συνθέτουν την «επιτομή» της χαλάρωσης.

«Οι Λειψοί αποτελούν παραδοσιακά το δεύτερο «σπίτι» των Ιταλών για τις θερινές διακοπές! Με σχέδιο και σύστημα, ενημερώνουμε φορείς και διεθνή ΜΜΕ και κερδίζουμε προοδευτικά το στοίχημα του τουρισμού από αγορές του εξωτερικού. Το καλοκαίρι ακόμη δεν έχει τελειώσει, όμως εμείς ξεκινήσαμε δουλειά προκειμένου η νέα σεζόν να είναι ακόμη πιο επιτυχημένη», αναφέρει σε δήλωση του ο Δήμαρχος Λειψών, Φώτης Μάγγος.

Τη λίστα συμπληρώνουν τα νησιά των Σποράδων, Σκιάθος, Σκόπελος και Αλόννησος καθώς και η Αμοργός.

 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News