Κυκλάδες - Σέριφος: Περσινή συγκέντρωση βαπτίστηκε ... Κορωνοπάρτι και επίθεση στον Δήμαρχο (!!!)

Δεν είναι η πρώτη φορά.. .Ούτε και προφανώς η τελευταία... Η ανάγκη για ειδήσεις προκαλεί εγκεφαλικά. Ολοι στο κυνήγι των likes... Το είδαμε πριν από μερικές εβδομάδες με τη Νάξο να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο με video από το 2015... Με κατηγορίες για αδιαφορία και με ουκ ολίγους επικριτικούς χαρακτηρισμούς από τα ΜΜΕ που καθοδηγούν και χειραγωγούν τους πολίτες. Και βέβαια, όταν έγινε γνωστό ότι υπήρχε λάθος, μία ανάρτηση στα γρήγορα και άντε... γεια

Τώρα έχουμε επανάληψη. Γνωστή ιστοσελίδα με εκατομμύρια ακόλουθους θεώρησε ότι βρήκε πρώτη είδηση. Μετέφερε φωτογραφίες (σ.σ. άγνωστο ποιος της έδωσε από τη στιγμή που είναι περσινές) για ...κορωνοπάρτι στην Σέριφο και μάλιστα με πρωταγωνιστή τον Δήμαρχο του νησιού... Και ο τίτλος; "Σέριφος: Κορωνοπάρτι με τον δήμαρχο μπροστάρη!" Και βέβαια κανένας σεβασμός στα προσωπικά δεδομένα από τη στιγμή που εμφανίζονται όλα τα πρόσωπα χωρίς να έχουν ενημερωθεί για κάτι τέτοιο... Σχόλιο δε της ιστοσελίδας;  "Χωρίς αποστάσεις -κάποια στιγμή εφτά άτομα στοιβάχτηκαν ο ένας πάνω στον άλλο σε ένα καναπέ- και χωρίς κανείς να φοράει μάσκα έστησαν γλέντι με μουσικές και χορούς. Το απίστευτο είναι ότι αυτός που θα έπρεπε πρώτος να δίνει το καλό παράδειγμα, ο δήμαρχος του νησιού Κωνσταντίνος Ρεβύνθης έδωσε πρώτος και καλύτερος το παρόν στο αυτοσχέδιο κορωνοπάρτι".

horis_titlo.jpg

Και όπως ήταν λογικό η απάντηση του δήμου Σερίφου άμεση. Επικοινωνία με την διεύθυνση της ιστοσελίδας, αναφορά στο γεγονός ότι ήταν περσινό, ότι αρκετοί από τους εικονιζόμενους είναι εκτός Σερίφου, ότι δεν υπήρξε τεκμηρίωση της ....δήθεν είδησης και προθυμοποίηση από το Δήμο να στείλει κι άλλο οτπικοακουστικό υλικό ώστε να υπάρχει πλήρης ρεπορτάζ...

Αναλυτικά η επιστολή του Δήμου:

Αξιότιμοι κύριοι,

"Mετά από την ανάρτηση δημοσιεύματος, που αναρτήθηκε και φιλοξενείται στην ιστοσελίδα σας με τίτλο «Σέριφος: Κορωνοπάρτι με τον δήμαρχο μπροστάρη», το οποίο υπογράφεται από τον κύριο Διονύση Θανάσουλα, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι πρόκειται για περυσινό «πάρτι» και όπως συνηθίζεται στα social media, τα συγκεκριμένα stories εμφανίζονται ως αναμνήσεις και αναδημοσιεύονται από τους χρήστες υπενθυμίζοντάς τους παλιές ευχάριστες στιγμές. 

Προς απόδειξη αυτού, κάποιοι από τους εικονιζόμενους που τους έχετε δημοσιεύσει, χωρίς την έγκρισή τους, παραβιάζοντας έτσι τη νομοθεσία περί προσωπικών δεδομένων, δε βρίσκονται καν στο νησί μας.

Προκαλεί ωστόσο, αλγεινή εντύπωση το γεγονός ότι προβήκατε σε ανάρτηση δημοσιεύματος, χωρίς να τεκμηριώσετε τη «δήθεν» είδηση. Θέλουμε, βέβαια, να πιστεύουμε ότι δεν υπήρχε δόλος και έγινε απλώς για λόγους αύξησης της επισκεψιμότητας στην ιστοσελίδα σας. Μάλιστα, από τη συγκεκριμένη περυσινή συγκέντρωση υπάρχουν αρκετές ακόμα φωτογραφίες και βίντεο, τα οποία μπορούμε να σας τα στείλουμε για να τα δημοσιεύσετε, ολοκληρώνοντας έτσι τη «δήθεν» είδηση.

Τέλος, να σας ενημερώσουμε ότι η Σέριφος έχει σταθερά μηδενικά κρούσματα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, εδώ και μήνες και ότι απαγορεύονται οι μετακινήσεις από και προς το νησί μας, ενώ ακόμα και κατά την περυσινή τουριστική σεζόν, οπότε και υπήρξε αυξημένη κίνηση, δεν παρατηρήθηκαν φαινόμενα διάδοσης του Κορωνοϊού!"

Λέτε να απαντήσει η ιστοσελίδα;

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News