Κυκλοφοριακό Νάξου: Ακόμη και ο Αϊνστάιν σήκωσε τα χέρια

Τις προάλλες το ημερολόγιο έγραφε οσίου Μνημονίου! Το ότι ο Μνημόνιος είναι άγιος της Ορθοδοξίας δεν πιστεύω να το γνωρίζατε. Τώρα όμως που το ξέρετε όλο και κάποια μεσολάβηση του Μνημονίου μπορεί ζητήσετε, ώστε να βγούμε από το Μνημόνιο! Γιατί όχι; Αφού η πίστη είναι τόσο βαθιά ριζωμένη στους Έλληνες, που εκατοντάδες χιλιάδες πιστοί περίμεναν υπομονετικά, μέρες ολόκληρες, για να προσκυνήσουν το σκήνωμα της Αγίας Ελένης και κομμάτι του τίμιου Σταυρού!... 

Από τη στήλη «Σημεία και Τέρατα»

Στο Θεό εξάλλου έχουμε στρέψει τις τελευταίες ελπίδες μας για σωτηρία. Προσωπικά ελπίζω ο Θεός να δίνει χρόνια στο Μανώλη το Γλέζο να μας ξελασπώνει από τις δύσκολες καταστάσεις.

Όπως έκανε στο Δίστομο. Που είχε τα αντανακλαστικά, αλλά και το θάρρος και το σθένος να δώσει το στεφάνι στον Γερμανό πρέσβη για να το καταθέσει. Αυτή η κίνηση του Μανώλη αναδεικνύει το μεγαλείο της ψυχής του Έλληνα και επιβεβαιώνει ότι έχουμε πλέον κατανοήσει τι σημαίνει το «Αμαρτίαι γονέων παιδεύουσι τέκνα».

Αν και εδώ που τα λέμε, δεν συμφωνούμε όλοι στο τι σημαίνει αμαρτία... Κάποιοι εξ υμών θεωρούν αμαρτία το να έλκονται τα ίδια φύλλα.  Και γι’ αυτό σταυροκοπιόντουσαν στην είδηση ότι φέτος έγινε η παρέλαση των γκέι έξω από τη Βουλή των Ελλήνων… Ενώ η παρέλασή τους εντός της Βουλής τους αφήνει εντελώς αδιάφορους! Φτάσανε μάλιστα στο σημείο να λένε ότι ο σεισμός στη Λέσβο ήταν θεία τιμωρία για αυτή την παρέλαση που έγινε... Μαζί τους βέβαια δεν συμφωνούν οι σεισμολόγοι, αν και αυτοί δεν συμφωνούν ούτε αναμεταξύ τους, και όσοι είναι ψύχραιμοι αναλυτές της πολιτικής κατάστασης της χώρας μας.  Αυτοί οι τελευταίοι και ιδιαίτερα μετά τις καταστροφές σε Αμύνταιο και Λέσβο έχουν κατανοήσει ότι η πρώτη φορά αριστερά που σκοπό είχε να ταρακουνήσει την Ευρώπη προκαλεί τελικά σεισμούς και καταποντισμούς στη χώρα μας!...

Κι το ωραίο είναι ότι κάποιοι αναρωτούνται ακόμα για το πού βρίσκεται ο πνευματικός κόσμος για να αντιδράσει. Όταν κάποιοι κάνουν το αδιανόητο και αλλάζουν τα λόγια του διανοητή Θεοτοκά και βγάζουν από το κείμενο τη φράση «κούφος πρύτανης και κακός πρωθυπουργός» για να μη σκεφτούν οι μαθητές ότι υπάρχουν και τέτοιοι, έρχονται οι τέτοιοι και επιβεβαιώνουν την ύπαρξή τους.

Κούφος, ονομάζεται ο ανόητος και με τον όρο κούφος πρύτανης περιγράφεται ο νυν βουλευτής και πρώην πρύτανης Φορτσάκης που δήλωσε ότι η κατάντια της ελληνικής αστυνομίας φάνηκε από τη συμμετοχή αστυνομικών στην φετινή παρέλαση των γκέι!

Όσο για τον όρο κακός πρωθυπουργός νομίζω πως όλοι καταλαβαίνεται πως ο όρος περιγράφει τον Αλέξη τον Τσίπρα. Και είναι κακός πρωθυπουργός γιατί καταρχήν δεν εμπιστεύεται τους δικούς του ανθρώπους.  Ο Σόιμπλε δήλωσε ότι εμπιστεύεται τον Τσακαλώτο, περισσότερο από ότι τον εμπιστεύεται ο Τσίπρας. Θα μου πείτε κι εμείς το ίδιο. Εμπιστευόμαστε τον Τσακαλώτο περισσότερο, γιατί του Τσίπρα δεν του έχουμε πλέον καμία εμπιστοσύνη.

Τα ίδια εξάλλου δεν έκανε και με το Βαρουφάκη,  παρόλο που ήταν το δεξί του χέρι; Τα ίδια δεν έκανε ο Αλέξης και με το Φίλη που δεν τον εμπιστεύτηκε να κάνει την μεταρρύθμιση στην παιδεία παρόλο που τον βαθμολογούσε με άριστα; Ο Τσίπρας δεν έχει εμπιστοσύνη ούτε στα ρούχα που φοράει!

Και γι’ αυτό έχει πρόβλημα στο να φορέσει γραβάτα! Δεν την εμπιστεύεται!!!

Καμιά λογική δεν υπάρχει στις κινήσεις του κακού πρωθυπουργού. Και γι’ αυτό στο τέλος θα απομείνει μόνος του να κουβαλάει το σταυρό του μαρτυρίου. Μόνος του θα τραβάει ο Τσίπρας τον δρόμο στο βουνό για τη σύνοδο κορυφής, κουβαλώντας τον βράχο του ευρώ, αλλά μόλις καταφέρνει και φτάνει στην σύνοδο κορυφής, αμέσως θα του ρίχνουνε μια και θα τον στέλνουνε πάλι κάτω, στο επόμενο γιούρογκρουπ. Αυτό είναι το θέμα του σημερινού πρωτοσέλιδου της «Μάσκας» όπου απεικονίζεται το μαρτύριο του Συριζίσιφου ο οποίος όμως είναι πλέον πλαισιωμένος από διάφορα φυλακτά και γούρια για να τον βοηθήσουν. Από το Αμοργιανό κομποσκοίνι του Γάλλου υπουργού οικονομικών, μέχρι μια πλεξούδα σκόρδα για το μάτι και ένα σταυρό που του δώσανε στο Άγιο Όρος.

Τώρα αν παρόλα αυτά τα γούρια, παρόλη την γερμανική αισιοδοξία, παρόλη την γαλλική βοήθεια που εκφράστηκε από την εφημερίδα Λιμπερασιόν που καλούσε το Μακρόν να δώσει ένα χέρι στον ταλαίπωρο ελληνικό λαό, τα πράγματα στραβώσουν και τελικά συνεχίσουμε να ταλαιπωρούμαστε επί Μακρόν, τότε μας μένει να τρέξουμε για να προλάβουμε  να μπούμε στην ουρά για το προσκύνημα στο σκήνωμα της Αγίας Ελένης!...

Μέχρι και ιδιωτικές πλαζ

Στα δικά μας όμως τώρα όπου, φτάσαμε τα μισά του Ιούνη και άρχισε ο καιρός να μοιάζει καλοκαιρινός, αν και ακόμα κάνει ψύχρα τα βράδια κι έτσι μετά τη δύση του ηλίου δεν κυκλοφορεί και πολύς κόσμος. Άλλοι πάλι λένε ότι ο κόσμος δεν κυκλοφορεί πολύ, γιατί οι περισσότεροι από τους επισκέπτες μας ανήκουν στα ολ ινκλούσιβ προγράμματα διακοπών, αυτά δηλαδή που τους παρέχουν εκτός από διαμονή, σίτιση, διασκέδαση, ποτά και ό,τι άλλο μπορεί να τους εξασφαλίζει το πλαστικό βραχιολάκι που φοράνε. Μέχρι και ιδιωτική πλαζ!

Μέχρι και δικό τους κομμάτι αμμουδιάς στον Άγιο Προκόπιο! Παρεμπιπτόντως, συνεδρίασε το δημοτικό συμβούλιο Νάξου και στην κατεπείγουσα συνεδρίασή του παραχώρησε –κατόπιν διαγωνισμού-  τα εναπομείναντα κομμάτια αιγιαλού και παραλιών στους ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες. Οι πολυσύχναστες δυτικές παραλίες του νησιού μας, από τον Άγιο Προκόπιο, την Αγία Άννα, την Πλάκα, μέχρι και τη Βίγλα έχουν μετατραπεί σε ένα απέραντο τοπίο ομπρελοξαπλωστρών με σκοπό να χαρακτηριστούν αυτές οι παραλίες οργανωμένες!...

Μπορεί να μην έχουμε τίποτα άλλο οργανωμένο στο νησί, αλλά από παραλίες όμως σκίζουμε έτσι;

Τέτοια οργάνωση που ο καθένας καταπατά όποιο κομμάτι τους θέλει και καταστρέφει τις αμμοθίνες τους! Τέτοια οργάνωση οι παραλίες μας που ούτε καν καθαρίστηκαν!

Αλλά βλέπετε ξεκίνησε η σεζόν και τώρα πρέπει να τις εκμεταλλευτούμε, όπως πρέπει να εκμεταλλευτούμε κάθε άλλο προσόν διαθέτει ο τόπος μας, πριν το καταστρέψουμε εντελώς!

Μέσα στην ένταση λοιπόν της έναρξης της τουριστικής σεζόν έλαχε να συμπέσει και το θέμα του κυκλοφοριακού για το οποίο μάλιστα ενδιαφέρθηκε έντονα ο σύλλογος ξενοδόχων Νάξου.

Η οδός Παπανδρέου και η μετατροπή της σε δρόμο διπλής κυκλοφορίας είναι το αίτημα των ξενοδόχων οι οποίοι μεταξύ άλλων ζήτησαν να τους παραδοθεί, για να την μελετήσουν, η μελέτη του κυκλοφοριακού. Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που κάποιος από τους λεγόμενους «μεγάλους» συλλόγους του νησιού μας κάνει παρέμβαση στη δημόσια ζωή του τόπου. Ο εμπορικός, ο σύλλογος μαζικής εστίασης έχουν κατά το παρελθόν εκφράσει δημόσια τις αντιρρήσεις τους γύρω από θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Θα πρέπει να γνωρίζουν όμως οι παραπάνω μεγάλοι σύλλογοι ότι ένα σύλλογο τον κάνει μεγάλο όχι ο αριθμός των μελλών του, αλλά η προσφορά του.

Και από προσφορά οι μεγάλοι σύλλογοι δεν δικαιολογούν το προσδιοριστικό επίθετό τους!...

Η λύση του κυκλοφοριακού μας προβλήματος που όπως βλέπετε παραπάνω μπορεί να φέρει σε δύσκολη θέση ακόμα και τον Αϊνστάιν, δεν είναι αυτή που βολεύει τον εκάστοτε σύλλογο ή την εκάστοτε γειτονιά. Η λύση του πρέπει να είναι συνολική και να εξυπηρετεί όλους τους δημότες, ώστε να προσφέρει σε αυτό που ονομάζεται ποιότητα ζωής και που υπάρχει μέχρι και ειδική επιτροπή για να ασχολείται μαζί της. Τώρα πώς μετά από τόσο έντονο ενδιαφέρον της εκάστοτε δημοτικής αρχής, αλλά και των μεγαλύτερων συλλογικοτήτων, η ποιότητα της ζωής μας φθίνει, αυτό μπορούν και πρέπει οι ίδιοι να το απαντήσουν. Προφανώς τα συμφέροντα υπερτερούν της ποιότητας!...

Τέλος πάντων, τέτοια ώρα τέτοια λόγια, η σεζόν ξεκίνησε και σε λίγο άπαντες θα πάψουν να ασχολούνται με το κυκλοφοριακό ή τις καταπατημένες παραλίες και αιγιαλούς και θα ασχολούνται με τους τουρίστες. Μόνο που επειδή ο τόπος μας δεν είναι πλέον γραφικός, φροντίστε όλοι εσείς οι εμπλεκόμενοι με τον τουρισμό να είστε. Ήδη πολλοί από εσάς τα καταφέρνετε μια χαρά!...

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News