Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΜΜΕΤο Μανολάκι και η Mercedes που κάθεται στο γκαράζ

Το Μανολάκι και η Mercedes που κάθεται στο γκαράζ

|

Μέσα από την στήλη «Σημεία και τέρατα» της εβδομαδιαίας σατυρικής εφημερίδας «Η Μάσκα» σχολιάζονται τα δρώμενα εντός κι εκτός του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων 

Καλή χρονιά να έχουμε, λέμε τώρα, αφού το νέο έτος ξεκίνησε με τους χειρότερους οιωνούς. Νέοι φόροι με το έμπα του νέου χρόνου, αυξήσεις σε τσιγάρα, καφέ και βενζίνη καθιστούν κυρίως εμάς τους νησιώτες που είμαστε καπνιστές, καταναλωτές καφέ και διαθέτουμε μεταφορικά μέσα, στην κορυφή των περισσότερο φορολογούμενων πολιτών, μιας και η τιμή της βενζίνης στα νησιά μας έχει φτάσει πλέον στην υψηλότερη τιμή της, παγκοσμίως!…

Ευτυχώς δηλαδή που υπάρχουν κάποιες σποραδικές αντιδράσεις, όπως αυτές οι εμπρηστικές επιθέσεις εναντίον των μελών της επιτροπής των σοφών, αλλιώς θα κινδυνεύαμε με άμεση πτώχευση και αυτό θα ήταν απόρροια …σοφίας! Τώρα το πώς είναι δυνατόν να τρέχουμε ένα οικονομικό πρόγραμμα που μας έχουν επιβάλει οι δανειστές, οι οποίοι έχουν επανελεγμένα δηλώσει ότι είναι αποτυχημένο και λάθος και παρόλα αυτά το πρόγραμμα να συνεχίζεται, είναι ένα ερώτημα που κανένας σοφός δεν μπορεί να απαντήσει! Όπως δεν μπορεί να απαντηθεί το τι σχέση έχει η σοφία με την βλακεία!…

Καθώς σοφία είναι η χρηστή διαχείριση της γνώσης και των εμπειριών και γι’ αυτό το λόγο η σοφία διακρίνει κυρίως τα μεγαλύτερα σε ηλικία άτομα τα οποία έχουν μάθει από τα λάθη τους, κι έχουν συγκεντρώσει αρκετή γνώση και εμπειρία. Ο Αλέξης είχε πει κάποτε ότι ένα άλλο όνομα για τα λάθη είναι η εμπειρία, αλλά αυτός λόγω του νεαρού της ηλικίας του, πρέπει δυστυχώς να εξαιρεθεί από σοφός! Γράφω δυστυχώς γιατί σε αυτόν έλαχε να κάνει μία ακόμα διαπραγμάτευση στην οποία αναζητά δίκαιη και βιώσιμη λύση, όπως δηλαδή και για το οικονομικό μας αδιέξοδο, σε αυτόν έλαχε να λύσει το άλυτο πρόβλημα του Κυπριακού…

Πάντως δεν χρειάζεται να είσαι σοφός για να καταλάβεις την κατάληξη που θα έχει και αυτή του η διαπραγμάτευση, ούτε είναι χρειάζεται σοφία για να κλάψουμε από τώρα την μεγαλόνησο!

Και αυτό είναι σαφές! Και κατά τους αρχαίους ημών προγόνους, σοφόν το σαφές!

Είμαστε σε ετοιμότητα

Μπήκε λοιπόν το 2017 με κακούς οιωνούς και εκτός των άλλων πάγωσε κυριολεκτικά η χώρα από το κύμα κακοκαιρίας που μας έπληξε με το έμπα του νέου χρόνου. Έντρομοι παρακολουθήσαμε την επέλαση του χιονιά από άκρη σε άκρη της χώρας -σε απευθείας μάλιστα μετάδοση- από τα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων, που μη έχοντας να προβάλλουν άλλο κακό, προέβαλαν την …κακοκαιρία!

Για να καταλάβετε το πόσο επηρεάζει τον κόσμο η τηλεόραση και τα δελτία, φτάνει να σημειώσω ότι αποτέλεσμα αυτού του πανικού που δημιούργησαν δείχνοντας ολημερίς της μέρας και ολονυχτίς της νύχτας τα χιόνια, ήταν να πάθει μπλακ άουτ το ενεργειακό σύστημα της χώρας από την υπερκατανάλωση ενέργειας που σκοπό είχε να ζεσταθούν τα εκατομμύρια των τηλεθεατών που ξεπάγιαζαν στη θέα του χιονιού που προέβαλαν τα κανάλια!!!

Το σοβαρότερο όμως πρόβλημα που δημιούργησε ο χιονιάς δεν ήταν το τι προέβαλαν τα ελληνικά ΜΜΕ, αλλά τα διεθνή.  «Παγώνουν μέχρι θανάτου», «η ελληνική κυβέρνηση απροετοίμαστη απέναντι στην απογοητευτική κατάσταση που επικρατεί στα νησιά εν μέσω κακοκαιρίας» ήταν μερικές μόνο από τις αναφορές στο δράμα των προσφύγων που έκαναν τα διεθνή ΜΜΕ στις αναφορές τους για τους πρόσφυγες που παραμένουν στη χώρα μας. Ειδικότερα η δήλωση του υπουργού μεταναστευτικής πολιτικής Γιάννη Μουζάλα ο οποίος επέμεινε ότι με τις προετοιμασίες της κυβέρνησης δεν θα μείνει ούτε ένας πρόσφυγας στο κρύο, είναι το ανέκδοτο που κυκλοφορεί στην Ευρώπη!…

Για το λόγο αυτό το πρωτοσέλιδο της σημερινής «Μάσκας»  με τον τίτλο: ευτυχώς που είμαστε προετοιμασμένοι, είναι αφιερωμένο σε αυτές τις προετοιμασίες της κυβέρνησης που πριν κλείσει την αριστερή της παρένθεση θα έχει προλάβει να προετοιμάσει την εξόντωση όχι μόνο του ελληνικού λαού, αλλά και των μεταναστών που είχαν την ατυχία να περάσουν από τον τόπο μας!…

Ικανότητα στις φωτογραφήσεις

Στα δικά μας όμως τώρα όπου οι πολιτικές εξελίξεις είναι ραγδαίες! Δεν κάνω πλάκα! Έχουμε εξελίξεις και μάλιστα ραγδαίες! Ποιος να το φανταζόταν ότι ο Δήμος έσπευσε, ακόμα δεν μπήκε το νέο έτος, να ψηφίσει τον προϋπολογισμό του! Η ίδια δημοτική αρχή που άργησε πέρυσι πέντε μήνες να ψηφίσει προϋπολογισμό, φέτος έσπευσε να τον ψηφίσει πριν την ώρα του! Και θα τα είχε καταφέρει, αλλά σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο οικονομικών Αργύρη Ανεβλαβή, εξαιτίας ενός δημοτικού υπαλλήλου ο οποίος αντιμετώπισε ένα  σοβαρό προσωπικό πρόβλημα, δεν τα κατάφεραν!

Τουτέστιν μετά την περσινή ξεφτίλα που έπαθε με την καθυστέρηση ψήφισης του προϋπολογισμού, η δημοτική αρχή, αποφάσισε φέτος όχι να αναλάβει τις ευθύνες της, αλλά να τις μεταθέσει στους υπαλλήλους! Τεράστιο λάθος αυτή η τακτική κύριε Ανεβλαβή! Αυτή σας ξεφτιλίζει ακόμα περισσότερο!!!

Αλλά τι καταλαβαίνει η δημοτική αρχή από ξεφτίλα! …  Αφού η ίδια ευτελίζει τον εαυτό της και το ρόλο της με δηλώσεις σαν κι αυτές ή με αποφάσεις σαν κι αυτές που παίρνει το Μανολάκι και τις ακυρώνει η περιφέρεια! Έντεκα αποφάσεις του Μανολακιού ακύρωσε μέσα σε λίγες μέρες!!! Μιλάμε ότι ο άνθρωπος είναι άκυρος!!! Και με βούλα!!!!

Για να μη γράφω όμως μόνο τα αρνητικά του στα τόσα χρόνια που το παρακολουθώ έχω καταλήξει στο συμπέρασμα πως το Μανολάκι έχει μία ικανότητα.  Στις φωτογραφήσεις!    

Έχει μια φωτογένεια, του πάει το χαμογελαστό και γι΄ αυτό είναι αρκετές χιλιάδες οι χαμογελαστές (όλες χωρίς λόγο!) φωτογραφήσεις του!… 

Εκτός όμως από αυτό, το Μανολάκι αρέσκεται στους φωτογραφικούς διαγωνισμούς, όχι βέβαια να λαμβάνει μέρος, αλλά να τους διοργανώνει!

Ειδικότερα ο τελευταίος που θέτει σαν όρο ο ενοικιαστής των δημοτικών σφαγείων να έχει γαλαζοπράσινα μάτια (και για τον οποίο κατηγόρησε η δημοτική αρχή συγκεκριμένο υπάλληλο που έχει εμμονή με τα γαλαζοπράσινα μάτια!)  έχει φέρει σε απόγνωση την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών, που δεν διαθέτει μέλος με τα απαραίτητα προσόντα!!!

Με τα όσα άνω συμφωνεί και ο επί κεφαλής των πολιτών για τα νησιά μας, Βασίλης Βρούτσης, ο οποίος απέδωσε την ιδιότητα του φωτογράφου στο Μανολάκι και τον οποίο το Μανολάκι έχει μηνύσει για συκοφαντική δυσφήμιση. Μια μήνυση που ο Βρούτσης χαρακτήρισε ως ευκαιρία για να διερευνηθεί από την δικαιοσύνη η νομιμότητα της δημοτικής αρχής.

Φτάνει λοιπόν η στιγμή που η δικαιοσύνη θα ασχοληθεί με την νομιμότητα της δράσης της δημοτικής αρχής, όχι μόνο με την συγκεκριμένη μήνυση, αλλά και με τα πειθαρχικά συμβούλια τα οποία αναμένεται να περάσει το Μανολάκι. Γύρω-γύρω όλοι στη μέση ο Μανόλης. Όλοι κάθονται στη γη και ο Μανόλης στο σκαμνί!!!

Μανολάκι το τίμιο

Πάντως το Μανολάκι για να αποδείξει την τιμιότητά του και την χρηστή διαχείριση των οικονομικών του δήμου εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει τους δημότες σχετικά με τις μετακινήσεις του.  Γράφει λοιπόν:  «Ως γνωστόν, ο Δήμαρχος δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ τη Mercedes του Δήμου που προορίζεται για τις μετακινήσεις του δημάρχου και φυσικά και τη βενζίνη που του αναλογεί.

Επίσης, δεν έχει επιβαρύνει το Δήμο για τα ταξίδια του, τα οποία είναι τουλάχιστον ένα κάθε μήνα, όπερ θα σήμαινε ετήσια επιβάρυνση στο Δήμο της τάξης των 20.000 ευρώ (αυτοκίνητο και μετακινήσεις), τα οποία ο Δήμαρχος με πλήρη συνείδηση δεν τα διεκδικεί. Ας το βεβαιώσουν λοιπόν οι επικεφαλής της ελάσσονος και μείζονος μειοψηφίας, οι οποίοι γνωρίζουν ότι δεν έχει μπει ποτέ τέτοιο θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της δημοτικής περιόδου, και αφού το γνωρίζουν, ας μην συμμετέχουν σε τέτοιου είδους ψεύδη μαζί με όλους αυτούς που μόνο στείρα αντιπολίτευση θέλουν να κάνουν. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ»

Ευτυχώς Μανολάκι μου που δεν χρησιμοποιείς τη Mercedes και δεν μας χρεώνεις με τη βενζίνη της και τα έξοδα των μετακινήσεών σου, γιατί με αυτό τον τρόπο επιβεβαιώνεις αυτά που γράφω ότι τόσα χρόνια πας κι έρχεσαι τσάμπα και βερεσέ!!!

Δεν έχεις καταφέρει τίποτα απολύτως, παρά μόνο κάτι διαβεβαιώσεις και μερικές εκατοντάδες χαμογελαστές φωτογραφίσεις σου! Οπότε μείνε ήσυχος γιατί όντως Ο ΚΟΣΜΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ!!! Και ξέρεις τι λέει ο κόσμος; «Ε όχι να πληρώνουμε 20.000 ευρώ για να φτιάχνεις εσύ το φωτογραφικό σου άλμπουμ!!!»


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ιταλία: Ενεργοποιήθηκε σήμερα το εισιτήριο εισόδου στην Βενετία

Πέντε (5) ευρώ η είσοδος στη Βενετία από σήμερα 25 Απριλίου

ΠΝΑι: Με διευρυμένη πλειοψηφία, Συμπαραστάτης του Πολίτη, ο δικηγόρος Στέφανος Καψάλης

Νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου ο δικηγόρος Ρόδου, Στέφανος Καψάλης - Η διαδικασία επιλογής διεξήχθη με μυστική ψηφοφορία στην τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου

Ιταλία – Εθνικό Συμβούλιο Ερευνών: “Βρήκαμε τον τάφο του Πλάτωνα”

«Ετάφη δε και Πλάτων...» - Ερευνα υποδεικνύει την Ακαδημία Πλάτωνος ως τελευταία κατοικία του φιλοσόφου

Νηστεία: Εύκολοι και νόστιμοι συνδυασμοί τροφών που μπορείτε να κάνετε

Ιδανικοί συνδυασμοί τροφών που μπορείτε να κάνετε την περίοδο της νηστείας

Γ. Βρούτσης: Παραδίδει αύριο την ολυμπιακή φλόγα στους Γάλλους

O αναπλ. Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης στην Τελετή Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας

Νάξος: Ερχεται η τακτική συνεδρίαση Επιτροπής Τουριστικής προβολής και ανάπτυξης

Τακτική Συνεδρίαση Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης αύριο Παρασκευή - Ποια τα θέματα

Amorgos Trail Challenge: Συνδιοργανωτής ο Δήμος Αμοργού

Ο Δήμος Αμοργού συνδιοργανωτής του 7ου Amorgos Trail Challenge

Σχολεία: Κλείνουν αύριο για τις εορτές του Πάσχα, πότε ανοίγουν;

Κλείνουν τα σχολεία λόγω Πάσχα - Πότε ανοίγουν; - Χρονοδιάγραμμα έως τις εξετάσεις

Aegean Air: Οι Ελληνες φέτος το Πάσχα πάνε Ικαρία και Σητεία (!!!)

AEGEAN: Πού θα ταξιδέψουν οι Έλληνες το Πάσχα – Στους top προορισμούς εσωτερικού Κέρκυρα, Ικαρία, Σητεία και στο εξωτερικό Μαρόκο

Χ. Θεοχάρης: Σήμερα ανοίγει η πλατφόρμα για τις φορολογικές δηλώσεις

Τι αναφέρει ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης για φορολογικές δηλώσεις, POS και τέλη κυκλοφορίας

Νάξος – Αναβολή: Οι καιρικές συνθήκες “νίκησαν” το μπάσκετ

Αναβλήθηκε ο αγώνας Πανναξιακός ΑΟΚ - Ηλυσιακός λόγω αδυναμίας έλευσης των διαιτητών - Αύριο (όπως και ο αγώνας Πρωτέας - ΑΠΑΣ Νάξου) η αναμέτρηση την ίδια ώρα στο "Δημ. Περιστεράκης"

Νάξος – ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Απόλυτα επιτυχημένο το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης (photo)

Η VOM ολοκλήρωσε με επιτυχία το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης στη ΛΕ.ΜΟ.Ν Νάξου (photo)

ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Ξεκίνησε το 3ήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης

Η Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Νάξου (ΛΕ.ΜΟ.Ν.) κάλεσε τον Βασίλη Ορφανό για ένα τριήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης - Πως μπορείτε να δώσετε το παρών

Νάξος – Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος: Πότε ξεκινάει το Πασχαλινό ωράριο καταστημάτων

Το Πασχαλινό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων στη Νάξο ανακοίνωσε ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος του νησιού (πίνακας)

Νάξος: Ερχεται η τακτική συνεδρίαση Επιτροπής Τουριστικής προβολής και ανάπτυξης

Τακτική Συνεδρίαση Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης αύριο Παρασκευή - Ποια τα θέματα

Νάξος: Μουσική και χορός στην υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας (video)

Πως υποδέχτηκε η Νάξος την Ολυμπιακή φλόγα (video)

Ολυμπιακή Φλόγα: Βασδέκη, Σοφικίτης και Neubauer μίλησαν με τα παιδιά της Νάξου

Διαδραστική συνάντηση με τα παιδιά και βράβευση σε Βασδέκη, Σοφικίτη και Neubauer (video)

Fast Ferries – Πρωτομαγιά: Εμφάνιση στη Νάξο του “Fast Ferries Andros”

Η Fast Ferries ενημερώνει για την κίνηση των πλοίων της κατά την απεργία της Πρωτομαγιάς - ΤΙ θέλει το Fast Ferries Andros στη Νάξο;

Νάξος: Ποιος θα ανάψει με την Ολυμπιακή φλόγα τον βωμό στη Πορτάρα;

Εγιναν γνωστά τα ονόματα των οκτώ λαμπαδηδρόμων, οι οποίοι θα τρέξουν στη Νάξο στα πλαίσια της έλευσης της Ολυμπιακής φλόγας;

CaptainBook: Σούπερ χρηματοδότηση 2 εκατ. ευρώ από επενδυτή

Η χρηματοδότηση των 2 εκατομμυρίων ευρώ, θα συμβάλει ουσιαστικά στην επέκταση των υπηρεσιών της και εκτός των αγορών όπου έχει ήδη παρουσία, όπως η αγορά των ΗΠΑ από όπου προέρχεται το 30% των εσόδων της