Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΜΜΕΜανόλη στάσου…. Όχι άλλο ρεκόρ πλιζζζζζζ

Μανόλη στάσου…. Όχι άλλο ρεκόρ πλιζζζζζζ

|

Με την βοήθεια της στήλης «Σημεία και Τέρατα» της εβδομαδιαίας σατυρικής εφημερίδας «η Μάσκα» έχουμε κριτική με ιδιαίτερα καυστικό χιούμορ για όσα γίνονται εντός κι εκτός του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων 

Πλέον τα έχουμε δει όλα! Καύσωνες και χαλάζι μαζί, έκλειψη σελήνης και πανσέληνο μαζί, ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητοι Έλληνες μαζί! Μεγαλύτερη εντύπωση όμως δεν μας έκανε ούτε ο Εωσφόρος, όπως αποκάλεσαν τον τελευταίο καύσωνα, ούτε η καταστροφή, όπως αποκαλούν την κυβέρνηση, παρά μας έκανε η Αυγουστιάτικη πανσέληνος! Μαγεμένα τα πλήθη απόμειναν να κοιτούν αποσβολωμένα τον ουρανό, καθώς τα επίγεια έπαψαν να μας εντυπωσιάζουν…

Διά χειρός … Σημεία και Τέρατα (εφημερίδα «η Μάσκα»)

Και τι να μας κάνει εντύπωση δηλαδή; Μήπως ότι ο παρανοϊκός Κιμ απειλεί με πυρηνικό χτύπημα αμερικανικό έδαφος και ο ψυχοπαθής Τραμπ εκπληρώνει τα λόγια της προφητείας περί τρίτου παγκόσμιου πόλεμου, όταν κάνει λόγο για απάντηση με φωτιά και οργή που όμοια τους δεν έχει ξαναδεί ο πλανήτης; Έτσι όπως έχουμε καταντήσει, σιγά μη μας αγχώσει μια παγκόσμιο συμφορά!

Έχουμε εμείς τις δικές μας συμφορές, θα ασχολούμαστε με τις παγκόσμιες; Και στο κάτω-κάτω, η κοινή συμφορά, μισή χαρά, οπότε άμα γίνει παγκόσμια καταστροφή, εμείς μισή έστω χαρά θα την πάρουμε, αντίθετα με τις δικές μας συμφορές που χαρά δεν βλέπουμε!…

Ή μήπως να μας κάνει εντύπωση η Φώφη που μόλις ο Καμίνης δήλωσε υποψηφιότητα για την προεδρία της Δημοκρατικής Συμπαράστασης, δήλωσε ότι τώρα ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για την κεντροαριστερά; Δρόμοι ανοίγουν καθημερινά στην πολιτική… Και ο κάθε πολιτικός παίρνει το δρόμο του… Το θέμα είναι ότι κανένας τους δεν παίρνει δρόμο, παρόλο που έχουν ανοίξει τόσους!…

Ούτε η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων που επιχειρεί να κάνει η κυβέρνηση μας κάνει εντύπωση! Τώρα θα τους αξιολογήσουν; Αφού αυτοί έχουν ήδη αξιολογηθεί από τους βουλευτές της περιφέρειάς τους! Αξιολογήθηκε ο αριθμός των ψήφων που έχουν και έτσι μπήκαν στο δημόσιο!!!

Να μας κάνει εντύπωση ότι χρειάζεται να δηλώσεις τον ΑΜΚΑ για να πάρεις ηλεκτρονικό εισιτήριο κι έτσι παραβιάζονται τα προσωπικά δεδομένα; Ποια προσωπικά δεδομένα, που μόνοι μας τα έχουμε βγάλει στη φόρα μέσω του μουροβιβλίου;

Έχουμε δημοσιοποιήσει πού βρισκόμαστε, τι τρώμε, τι κάνουμε, με ποιους, πώς είμαστε όταν ξυπνάμε, πώς χέζουμε και πώς είναι ο κώλος μας, θα μας πειράξει ο ΑΜΚΑ;

Ούτε καν τα λόγια του προέδρου της βουλής του Βούτση δεν μας εντυπωσίασαν. Και μιλάμε για τη βαρυσήμαντη δήλωση: «η εποχή δεν μπορεί να είναι βαθύτατη συντηρητική, ούτε η Ελλάδα να είναι του Πατρίς θρησκεία οικογένεια και του Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών»

Ήγουν, η προοδευτική μας κυβέρνηση προσπαθεί να ανατρέψει τη συντήρηση και γι αυτό πρέπει να συντηρηθεί στην εξουσία, αφού η εποχή αυτό απαιτεί. Όσο για τα περί πατρίδος, θρησκείας και οικογένειας είναι ανώφελο να σχολιαστούν καθώς άπαντα έχουν πέσει υπέρ πατρίδος! Και πίστεως!

Αυτό όμως το Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών αποτέλεσε αφορμή για έμπνευση ώστε να το αποδώσω με την εικόνα του πρωτοσέλιδου της «Μάσκας». Τα πρόσωπα μόνο στον πίνακα του Νικάλοου Γύζη έχουν αλλάξει επειδή τα πάντα είναι θέμα παιδείας και στον τομέα αυτό η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι είναι έτοιμη να κάνει βαθιές τομές, με βαθύτερη εκείνη του να μην είναι πλέον υποχρεωτικό ο υπουργός παιδείας να έχει εκπληρώσει τις στρατιωτικές υποχρεώσεις του.

Θα μου πείτε βέβαια τι δουλεία έχει η αριστερή κυβέρνηση με το κρυφό σχολειό; Έ, λοιπόν όσο περίεργο κι αν ακούγεται χωρίς το κρυφό σχολειό που συντήρησε την ελληνική γλώσσα, οι σημερινοί προοδευτικοί δεν θα είχαν γλώσσα να την τροποποιούν κατά το δοκούν, αποκαλώντας την τρόικα θεσμούς και την φορομπηχτική πολιτική δημοσιονομική προσαρμογή, ούτε να την χρησιμοποιούν ασύστολα για να λένε τα ασύστολα ψέματα τους!…

Όσο για την κατάργηση των αριστείων και των αρίστων, αυτό νομίζω πως πρώτο από όλους φέρνει σε δύσκολη θέση τον πρωθυπουργό που είχε βαθμολογήσει τον πρώην υπουργό παιδείας Νίκο Φίλη, με άριστα δέκα! Επίσης φέρνει σε δύσκολη θέση την εκκλησία της Ελλάδας, αφού δεν αποσαφηνίζεται τι θα γίνει με όσους έχουν το όνομα Αρίστος!!!

Και στα της Νάξου

Στα δικά μας όμως τώρα όπου δεν ξέρω πόσοι από σας που μας διαβάζετε αυτή τη στιγμή, έχετε σώας τας φρένας ή έχετε παρανοήσει, για να ξέρω σε τι γλώσσα πρέπει να γράψω για να γίνω αντιληπτός.

Καταρχήν αυτό που ζούμε φέτος στο νησί είναι παράνοια… Θα μου πείτε η Νάξος έτσι πάντα ήταν… Δεν έχει μέση κατάσταση… Ή διάνοια ή παράνοια!

Να δώσω παράδειγμα. Ο Δήμος στην προσπάθειά του να απαλλαγεί από τα μπάζα που μαζευόταν σε κάθε γωνιά του νησιού, αλλά και να αποφύγει την λύση της καύσης τους, προτίμησε τη λύση του ιδιώτη ο οποίος μαζεύει τα μπάζα και κατά τα γεγονότα τα καίει αυτός!…

Έτσι λοιπόν τα μπάζα αυτή τη φορά δεν τα έκαψε ο δήμος, αλλά ο ιδιώτης που όρισε ο δήμος, όταν πήρε φωτιά ο χώρος που τα συλλέγει! Μπορεί λόγω υψηλών θερμοκρασιών να είχαμε αυτανάφλεξη, δεν ξέρω. Αυτό που ξέρω όμως είναι ότι αυτή τη φορά την αυτανάφλεξη δεν την χρεώνεται ο δήμος, αλλά ο ιδιώτης με όλη την αγγλική σημασία του όρου!!!

Το φλέγων ζήτημα των μπάζων ακόμα φλέγεται λοιπόν, και μαζί με αυτό και τα υπόλοιπα προβλήματα που μας καίνε αυτό τον καιρό. Η μεγαλύτερη τουριστική κίνηση που παρατηρήθηκε ποτέ βρίσκεται σε εξέλιξη και όταν λέμε σε εξέλιξη εννοούμε σε πλήρη εξέλιξη, αφού και οι αδειούχοι του δεκαπενταύγουστου, αναμένεται να φέρουν τα αυτοκίνητά τους για διακοπές στο νησί μας.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της κίνησης στο λιμάνι της Νάξου, μόνο τον Ιούλιο ήρθαν στο νησί μας πάνω από 11.300 ΙΧ! Κοντά στις 3.000 ΙΧ παραπάνω από πέρυσι!

Και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τον Αύγουστο αναμένονται στο νησί πολλά περισσότερα αυτοκίνητα αφού, πρόσφατα οι οδηγοί πήραν ως δώρο πίσω τις πινακίδες που τους κρατούσε η τροχαία!!!

Αυτό σημαίνει ότι αυτόν τον μήνα ο αριθμός των οχημάτων που θα βρίσκονται στο νησί μας θα είναι μεγαλύτερος από τον αριθμό των μόνιμων κατοίκων!!!

Το δράμα είναι ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος η κινητή μονάδα ψυχικής υγείας, η ΚΛΙΜΑΚΑ, να βάλει  οριστικά λουκέτο, οπότε ζήτω που καήκαμε! Φανταστείτε η Νάξος, η νήσος των τρελών, που από μόνοι τους οι Ναξιώτες ομολογούν ότι δεν φτάνει η δική τους λώλα, αλλά κι άλλοι λωλοί έλκονται από το νησί και μένουν εδώ δια βίου, να μείνει χωρίς ψυχιατρική βοήθεια!!!

Και πότε; Τώρα που οι λωλοί στο νησί είναι δεκάδες χιλιάδες! Τώρα που έχουμε μεταμορφωθεί σε άσυλο! Που οι τρελοί έχουν καταλάβει το τρελοκομείο!

Για το λόγο αυτό η άμεση και γενική χρήση ηρεμιστικών, είναι άκρως απαραίτητη και παραπάνω παραθέτω την εικόνα του κουτιού των ηρεμιστικών στο οποίο υπάρχει η φωτογραφία από την άφιξη πλοίου στο λιμάνι της Νάξου, μια εικόνα που εκτός του ότι είναι πέρα για πέρα αληθινή, υπογραμμίζει την αναγκαιότητα λήψης των χαπιών!!!

Είμαι επίσης αναγκασμένος λόγω της ασφυκτικής κατάστασης που επικρατεί στο νησί, να παρακαλέσω θερμά το Μανολάκι να σταματήσει την εισροή τουριστών στο νησί μας! Το ρεκόρ επισκεψιμότητας το έχει ήδη κάνει, θα μπορεί να ισχυριστεί ότι επί των ημερών του είχαμε την μεγαλύτερη αύξηση τουριστών, οπότε Μανολάκι φτάνει πια, έλεος!

Κι αν δεν λυπάσαι εμάς, τουλάχιστον λυπήσου τους αντιδημάρχους σου! Λυπήσου τον Λιανό που το κυκλοφοριακό του δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τον τεράστιο όγκο των οχημάτων! Λυπήσου τον αρμόδιο της καθαριότητας, που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τον τεράστιο όγκο των σκουπιδιών.

Αυτόν τον αρμόδιο καθαριότητας που ειλικρινά κανένας δεν ξέρει πια ποιος είναι, αλλά φαντάζομαι  ότι εσύ τουλάχιστον ξέρεις!


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ιταλία: Ενεργοποιήθηκε σήμερα το εισιτήριο εισόδου στην Βενετία

Πέντε (5) ευρώ η είσοδος στη Βενετία από σήμερα 25 Απριλίου

ΠΝΑι: Με διευρυμένη πλειοψηφία, Συμπαραστάτης του Πολίτη, ο δικηγόρος Στέφανος Καψάλης

Νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου ο δικηγόρος Ρόδου, Στέφανος Καψάλης - Η διαδικασία επιλογής διεξήχθη με μυστική ψηφοφορία στην τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου

Ιταλία – Εθνικό Συμβούλιο Ερευνών: “Βρήκαμε τον τάφο του Πλάτωνα”

«Ετάφη δε και Πλάτων...» - Ερευνα υποδεικνύει την Ακαδημία Πλάτωνος ως τελευταία κατοικία του φιλοσόφου

Νηστεία: Εύκολοι και νόστιμοι συνδυασμοί τροφών που μπορείτε να κάνετε

Ιδανικοί συνδυασμοί τροφών που μπορείτε να κάνετε την περίοδο της νηστείας

Γ. Βρούτσης: Παραδίδει αύριο την ολυμπιακή φλόγα στους Γάλλους

O αναπλ. Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης στην Τελετή Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας

Νάξος: Ερχεται η τακτική συνεδρίαση Επιτροπής Τουριστικής προβολής και ανάπτυξης

Τακτική Συνεδρίαση Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης αύριο Παρασκευή - Ποια τα θέματα

Amorgos Trail Challenge: Συνδιοργανωτής ο Δήμος Αμοργού

Ο Δήμος Αμοργού συνδιοργανωτής του 7ου Amorgos Trail Challenge

Σχολεία: Κλείνουν αύριο για τις εορτές του Πάσχα, πότε ανοίγουν;

Κλείνουν τα σχολεία λόγω Πάσχα - Πότε ανοίγουν; - Χρονοδιάγραμμα έως τις εξετάσεις

Aegean Air: Οι Ελληνες φέτος το Πάσχα πάνε Ικαρία και Σητεία (!!!)

AEGEAN: Πού θα ταξιδέψουν οι Έλληνες το Πάσχα – Στους top προορισμούς εσωτερικού Κέρκυρα, Ικαρία, Σητεία και στο εξωτερικό Μαρόκο

Χ. Θεοχάρης: Σήμερα ανοίγει η πλατφόρμα για τις φορολογικές δηλώσεις

Τι αναφέρει ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης για φορολογικές δηλώσεις, POS και τέλη κυκλοφορίας

Νάξος – Αναβολή: Οι καιρικές συνθήκες “νίκησαν” το μπάσκετ

Αναβλήθηκε ο αγώνας Πανναξιακός ΑΟΚ - Ηλυσιακός λόγω αδυναμίας έλευσης των διαιτητών - Αύριο (όπως και ο αγώνας Πρωτέας - ΑΠΑΣ Νάξου) η αναμέτρηση την ίδια ώρα στο "Δημ. Περιστεράκης"

Νάξος – ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Απόλυτα επιτυχημένο το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης (photo)

Η VOM ολοκλήρωσε με επιτυχία το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης στη ΛΕ.ΜΟ.Ν Νάξου (photo)

Νάξος: Ερχεται η τακτική συνεδρίαση Επιτροπής Τουριστικής προβολής και ανάπτυξης

Τακτική Συνεδρίαση Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης αύριο Παρασκευή - Ποια τα θέματα

Νάξος – Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος: Πότε ξεκινάει το Πασχαλινό ωράριο καταστημάτων

Το Πασχαλινό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων στη Νάξο ανακοίνωσε ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος του νησιού (πίνακας)

ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Ξεκίνησε το 3ήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης

Η Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Νάξου (ΛΕ.ΜΟ.Ν.) κάλεσε τον Βασίλη Ορφανό για ένα τριήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης - Πως μπορείτε να δώσετε το παρών

Fast Ferries – Πρωτομαγιά: Εμφάνιση στη Νάξο του “Fast Ferries Andros”

Η Fast Ferries ενημερώνει για την κίνηση των πλοίων της κατά την απεργία της Πρωτομαγιάς - ΤΙ θέλει το Fast Ferries Andros στη Νάξο;

Νάξος: Μουσική και χορός στην υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας (video)

Πως υποδέχτηκε η Νάξος την Ολυμπιακή φλόγα (video)

Ολυμπιακή Φλόγα: Βασδέκη, Σοφικίτης και Neubauer μίλησαν με τα παιδιά της Νάξου

Διαδραστική συνάντηση με τα παιδιά και βράβευση σε Βασδέκη, Σοφικίτη και Neubauer (video)

Νάξος: Ποιος θα ανάψει με την Ολυμπιακή φλόγα τον βωμό στη Πορτάρα;

Εγιναν γνωστά τα ονόματα των οκτώ λαμπαδηδρόμων, οι οποίοι θα τρέξουν στη Νάξο στα πλαίσια της έλευσης της Ολυμπιακής φλόγας;

CaptainBook: Σούπερ χρηματοδότηση 2 εκατ. ευρώ από επενδυτή

Η χρηματοδότηση των 2 εκατομμυρίων ευρώ, θα συμβάλει ουσιαστικά στην επέκταση των υπηρεσιών της και εκτός των αγορών όπου έχει ήδη παρουσία, όπως η αγορά των ΗΠΑ από όπου προέρχεται το 30% των εσόδων της