Master Plan Νάξου… Ιδού το πραγματικό σχέδιο του Μανόλη

Πάει το καλοκαίρι, ημερολογιακά τουλάχιστον έφτασε στο τέλος του, μπήκαμε στο φθινόπωρο και πιάσανε να μαραίνονται τα φύλλα των δέντρων και οι ελπίδες των ανθρώπων… Η γκρίζα φθινοπωρινή μελαγχολία ενισχυμένη από τους λογαριασμούς του ΕΝταΦΙΑ και τις μειώσεις των συντάξεων, έχει απλωθεί παντού… Αν σε αυτά προσθέσουμε και την παγκόσμια απειλή ενός πυρηνικού πολέμου, μάλλον πως ο φετινός Σεπτέμβρης θα είναι μαύρος…

Θυμάστε βέβαια το Μαύρο Σεπτέμβρη την οργάνωση του ισλαμικού κράτους που πριν από 43 χρόνια είχε δολοφονήσει στο αεροδρόμιο του Ελληνικού τους τελευταίους επιβάτες για Ισραήλ. Ε, λοιπόν ο φετινός μαύρος Σεπτέμβρης περιλαμβάνει πάλι το αεροδρόμιο του Ελληνικού, εκεί , που σήμερα το ελληνικό κράτος δολοφονεί τις τελευταίες ελπίδες για επενδύσεις!...

Όσο για την Βορειοαμερικανοκορεατική κόντρα και το ενδεχόμενο ενός παγκόσμιου ολέθρου, αυτό μάλλον πως στη χώρα μας έρχεται σε δεύτερη μοίρα, αφού η κόντρα που μονοπωλεί το ενδιαφέρον μας είναι αυτή ανάμεσα στον Πολάκη και τον Θεοδωράκη. Έμμετρους στίχους γραμμένους στην κρητική διάλεκτο αφιέρωσε ο Παύλος στον Σταύρο όταν ο τελευταίος έβαλε  υποψηφιότητα να γίνει ο πρώτος της κεντροαριστεράς. Και ο Σταύρος απάντησε ότι οι στίχοι δεν ήταν έμμετροι, αλλά έμετοι!

Διαμαρτυρίες

Και πώς ο Πολάκης με τους στίχους του αυτούς δείχνει το πόσο πολύ φοβάται το πολιτικό εκτόπισμα του Σταύρου και την δύναμη της συσπειρωμένης κεντροαριστεράς!

Και βέβαια μας απασχόλησε και η συνέντευξη του πρωθυπουργού στην οποία επιχείρησε, στις τρεις του Σεπτέμβρη να περνάς, να ταυτίσει τον εαυτό του με τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου.

Δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Αλέξης πιάνει το όνομα του Παπανδρέου στο στόμα του.  Ο Παπανδρέου ήταν για τον Τσίπρα το αγαπημένο του παράδειγμα προς αποφυγή! Μέχρι και τον Ολάντ είχε ονομάσει Ολανδρέου προκαλώντας τότε τις έντονες αντιδράσεις του ΠΑΣΟΚ!

Το ΠΑΣΟΚ που περιέργως διαμαρτυρήθηκε και πάλι έντονα, η Φώφη έκανε λόγο για ύβρη, παρόλο που οι αναφορές του Τσίπρα για τον Παπανδρέου άλλαξαν άρδην και σε αυτή τη συνέντευξη ο Αλέξης ανέφερε τον Ανδρέα ως παράδειγμα προς μίμηση!!!

Μέχρι και η ΝΔ διαμαρτυρήθηκε για την ταύτιση του Αλέξη με τον Ανδρέα! Οι δεξιοί πάλι γιατί;

Μήπως τους έχει μείνει η συνήθεια από τότε που συγκυβέρνησαν με το ΠΑΣΟΚ;     

Βέβαια ο Αλέξης έχει αυτό το διάστημα να ασχοληθεί με πιο σοβαρά πράγματα από την αποτυχία του να ταυτιστεί με τον Ανδρέα, όπως είναι η επίσκεψη του Γάλλου προέδρου. Ο Μακρόν  ήρθε στη χώρα μας συνοδεία της μαμάς του και ενός πλήθους Γάλλων επενδυτών. Και σύμφωνα με το πρόγραμμα η μεν μαμά θα κάνει μια βόλτα στο Σούνιο για να διαπιστώσει ότι ο αρχαίος ναός είναι στη θέση του και οι δε επενδυτές θα κάνουν μια βόλτα στην Αθήνα για να διαπιστώσουν ότι το φορολογικό μας σύστημα δεν τους αφήνει θέση για επενδύσεις!...

Το αφήγημα

Επίσης ο πρωθυπουργός θα παραστεί στα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης όπου θα παρουσιάσει, ως είθισται, ένα θετικό αφήγημα το οποίο αναμένεται να τέρψει τα ώτα των απογοητευμένων ακροατών του.  Έψαχναν επί μέρες στο επιτελείο του Τσίπρα να βρουν αυτό το ευχάριστο αφήγημα και αφού απέκλεισαν τα παραμύθια, μιας και αυτά τα μάθαμε πια, τείνουν να μας πουν ότι έχουμε περάσει τα δύσκολα και ότι η κυβέρνηση θα ξεκινήσει τη μείωση της φορολογίας!

Γι’ αυτό και το σημερινό πρωτοσέλιδο της «Μάσκας» είναι αφιερωμένο στο αφήγημα που θα παρουσιάσει ο Αλέξης στην ΔΕΘ.  Ας προσέξει λοιπόν ο Αλέξης τι θα μας τάξει, γιατί παίζει και να το πιάσει! Αλλιώς θα ισχύσει ο τίτλος «Κι αν στον κάτσει; πράγμα που δεν θα μας αιφνιδιάσει αφού μας το έχει ξανακάνει στο παρελθόν!!

Το ωραίο είναι πως και ο αρχηγός της αντιπολίτευσης ο Κούλης, γιος του συχωρεμένου (το γράφω για να το εμπεδώσω!) Μητσοτάκη, είναι έτοιμος να πει το ίδιο αφήγημα, αυτό της μείωσης της φορολογίας! Κι έτσι θα τεθούμε προ του διλλήματος ποιος από τους δύο ψεύτες λέει την αλήθεια και θα μειώσει τους φόρους!!!

Στα δικά μας όμως τώρα όπου το νησί κι εμείς μαζί έχουμε αρχίσει και παίρνουμε ανάσες, μετά τον ασφυκτικό Αύγουστο που ζήσαμε και την σταδιακή αποχώρηση των επισκεπτών…

Βέβαια η φετινή πολυκοσμία μπορεί να έφερε σε δύσκολη θέση κάποιους λίγους από μας, αλλά ευχαρίστησε τα μάλα την πλειοψηφία. Και πιο πολύ από όλους ικανοποίησε το Μανολάκι μας, που πρόσφατα δήλωσε περιχαρής: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι! Το νησί “έπηξε”, μέχρι που δημιουργήθηκε πρόβλημα με το κυκλοφοριακό!». Θα μπορούσε το Μανολάκι να είχε δηλώσει επίσης ότι είμαστε πολύ ευχαριστημένοι, το νησί “έπηξε”, μέχρι που δημιουργήθηκε πρόβλημα και με τα σκουπίδια!» Με αυτόν τον τρόπο θα κατάφερνε το Μανολάκι να αποδώσει τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στην αυξημένη τουριστική κίνηση, γιατί μέχρι και σήμερα τα σημαντικά αυτά προβλήματα αποδίδονταν αποκλειστικά στην ανικανότητά του!!!

Επίσης το Μανολάκι εξέφρασε δημόσια την ικανοποίησή του και έδωσε συγχαρητήρια σε όσους συμμετείχαν στις προσπάθειες κατάσβεσης της μεγάλης πυρκαγιάς, που ξέσπασε το περασμένο Σάββατο στο Σκαδό και απείλησε τα χωριά Κόρωνο και Κεραμωτή.

Μια πυρκαγιά που όπως ακούστηκε ξεκίνησε όταν κάποιοι που είχαν φυτέψει δενδρύλλια ινδικής κάνναβης ειδοποιήθηκαν για έφοδο που θα έκαναν αστυνομικοί κι έσπευσαν να τα κάψουν, με αποτέλεσμα να πάρει έκταση η φωτιά. Δεν ξέρω αν είναι αληθινή αυτή η πληροφορία, πάντως δείχνει το πόσο καταστρεπτική τόσο για την ανάπτυξη, όσο και για το περιβάλλον, είναι η πολιτική που απαγορεύει την καλλιέργεια της κάνναβης στη χώρα μας!...

Το γεγονός πάντως που συζητήθηκε περισσότερο αυτές τις μέρες στο νησί δεν ήταν άλλο από τον πόλεμο ανακοινώσεων που ξέσπασε ανάμεσα σε κόμματα και εκπροσώπους, οι οποίοι διεκδίκησαν μερίδιο στην πρόσφατη επιτυχία της λειτουργίας μονάδας νεφρού στο νοσοκομείο μας.

Για αποτέλεσμα μιας διαχρονικής προσπάθειας έκανε λόγο ο κύριος Βλασερός πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ, του απάντησε ο υπουργός υγείας, ο πολύς Πολάκης, ότι μετά από το «μαζί τα φάγαμε, αρχίσανε  οι Πασόκοι το μαζί τα φτιάξαμε», κι έβγαλε ανακοίνωση η τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ!

Η ήττα βλέπετε δεν έχει πατέρα, ενώ αντίθετα η νίκη έχει πολλούς!!!

Πάντως για να βάλουμε τα πράγματα σε μία τάξη, από τα λόγια του κ. Βλασερού περί διαχρονικής προσπάθειας  βγαίνει το συμπέρασμα ότι όλοι οι προηγούμενοι και παρά τις διαχρονικές προσπάθειες που κατέβαλαν δεν κατόρθωσαν αυτό που κατορθώθηκε από τους σημερινούς.

Εννοείται βέβαια ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, που ψάχνει απεγνωσμένα για θετικά αφηγήματα, άρπαξε από τα μαλλιά το θέμα του νοσοκομείου να το προβάλλει ως επίτευγμα της…

Η όλη πάντως κατάσταση είναι κωμικοτραγική αν σκεφτεί κανείς ότι όλοι αυτοί που τσακώνονται αναμεταξύ τους σήμερα μοιάζουν με τους γιατρούς που τσακώνονται πάνω από το πτώμα του ασθενή.

Κι αν κάποιοι πρέπει να μνημονεύονται, αυτοί δεν είναι οι ντόπιοι πολιτικοί, αλλά οι αδικοχαμένοι μέχρι σήμερα συντοπίτες μας! Αυτοί που έχασαν ζωή τους κατά τα χρόνια της διαχρονικής προσπάθειας των πολιτικών μας!!!

Πάντως έτσι για να κλείσω το σημερινό που πόνημα με μια εύθυμη νότα παραπάνω σας παρουσιάζω το Μάστερ Πλαν του νέου λιμανιού της Χώρας. Βλέπετε ότι έχει αλλάξει ο χώρος και το λιμάνι θα γίνει στη νότια πλευρά όπου για λόγους διακοσμητικούς θα μεταφερθεί και το εκκλησάκι της Μυρτιδιώτισσας!  Μετά τον Κόκκοτα τα σχέδια του οποίου απέρριψε το ΣτΕ, και μετά το Μαράκι που μας είχε παρουσιάσει τα δικά του σχέδια για το λιμάνι, (συγκεκριμένα είχε παρουσιάσει τρία διαφορετικά για να διαλέξουμε!) ήρθε η ώρα να παρουσιάσει το Μανολάκι τα δικά του σχέδια…

Όλα όμως τα προηγούμενα Μάστερ Πλαν αποδείχτηκαν Μάστερ Κλαν, λέτε αυτό του Μανολακιού να διαφέρει…