Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΜΜΕΤο μεγάλο όραμα: Δημιουργία χώρου προσγείωσης διαστημόπλοιων

Το μεγάλο όραμα: Δημιουργία χώρου προσγείωσης διαστημόπλοιων

|

Μέσα από την κριτική ματιά που μας προσφέρει η στήλη “Σημεία και Τέρατα” της εβδομαδιαίας σατυρικής εφημερίδας “η Μάσκα” βλέπουμε τα δρώμενα εντός κι εκτός του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων 

Ζέστανε πια ο καιρός, σε λίγο θα σφίξουνε και οι ζέστες, και να δούμε τότε τι θα γίνει! Πόσα αποτρόπαια εγκλήματα θα γίνουν ακόμα! Σύμφωνα πάντως με το πρόγραμμα η σειρά των αποτρόπαιων εγκλημάτων θα είναι η εξής: Πρώτα θα ψηφίσει η βουλή των Ελλήνων τα μέτρα που προβλέπει το πρώτη φορά αριστερό μνημόνιο και παρόλο που το ελεγκτικό συνέδριο τα έκρινε ως αντισυνταγματικά! Στη συνέχεια τα αντίμετρα που προτάσσει ως επιτυχία της η κυβέρνηση θα κοπούν από τον κόφτη του ΔΝΤ!

Άρθρο από τη στήλη «Σημεία και Τέρατα»

Βέβαια όλα αυτά τα αποτρόπαια εγκλήματα εμάς δεν μας ταράζουν και ούτε καν μας ενοχλούν. Γιατί εμείς έχουμε αλλού στραμμένο το νου μας. Τεράστιο λάθος, αλλά το κάνουμε. Αντί να εστιάσουμε στο  όπλο του εγκλήματος, ασχολούμαστε την ικανότητα του εγκληματία. Ο 55χρονος βιαστής της Δάφνης για παράδειγμα.. Αντί να εστιάσουμε στο υπερμεγέθη φούσκωμα που βρισκόταν στη θέση των γεννητικών του οργάνων, ασχολούμαστε με τον βαθμό της τυφλότητάς του!!!

Την τύφλα στα μάτια μας!!! Που βλέπουν το σουρβίβορ και που πολύ θα ταραχτούν τώρα που θα τελειώσει!!! Αντί να βλέπουμε τον Μακρόν σαν τον πρώτο τραπεζίτη που χωρίς να περάσει από το χώρο της πολιτικής, πήρε απ’ ευθείας ανάθεση την προεδρία της Γαλλίας,  ασχολούμαστε με την ηλικία της μαμάς του! Παρντόν! Της συζύγου του ήθελα να γράψω…     

Και πανηγυρίζει ολόκληρη η γηραιά ήπειρος για την εκλογή του Μακρόν και μαζί οι γηραιές κυρίες της γηραιάς ηπείρου, που αναπτερώθηκαν οι ελπίδες τους!!!

Αλλαγή …καλτσοδέτας

Ο πρωτάρης και η κυρία είναι ένας τίτλος που έδωσαν στο λαβ στόρι του Μακρόν, αλλά από ότι ακούγεται,  μάλλον την κουνάει την αχλαδιά ο Μανόλης και για αυτό δίπλα άλλαξα κομματάκι την κλασική αφίσα της ταινίας, με την σημείωση ότι ο καλτσοδέτης που βλέπετε. ανήκει στην οικογένεια των Ρότσιλντ! Πανηγυρίζουν λοιπόν οι λαοί της Ευρώπης για τη νίκη του Μακρόν, που χαρακτηρίστηκε σαν νίκη του συστήματος εναντίον του λαϊκισμού, ενώ κανονικά, ως λαοί, θα έπρεπε να πανηγυρίζουν αν αυτοί είχαν νικήσει το σύστημα!…

Το σύστημα που έτσι κι αλλιώς δεν έχει τόσο την ανάγκη των λαών, αφού φροντίζει να αυτοσυντηρείται… Πάρτε για παράδειγμα τι συμβαίνει με τις αποφάσεις του ελεγκτικού συνεδρίου ή του ΣτΕ που κρίνουν τα μνημονιακά μέτρα αντισυνταγματικά, και εντούτοις, αυτά εφαρμόζονται. Η μία εξουσία δίνει την άλλη, αλλά τελικά φέρονται και άγονται σαν να μην τρέχει τίποτα!

Σαν το ανέκδοτο που λαμβάνει χώρα σε ένα σκοτεινό τοπίο χωρίς φεγγάρι, όπου μέσα σε ένα δάσος τρέχουν μια σκιά που ανήκει σε άντρα που κυνηγά μια άλλη σκιά γυναίκας.  Σε κάποια στιγμή η γυναίκα πέφτει και ο κυνηγός της, την βιάζει. Αμέσως μετά καθισμένοι δίπλα-δίπλα θύτης και θύμα. η γυναίκα για να ηρεμίσει ανάβει ένα τσιγάρο. Το φως του φωτίζει τα πρόσωπά τους και τότε η κοπέλα έκπληκτη λέει: «Θείε Τάκη;» και ο θείος Τάκης φανερά ταραγμένος λέει: «Μαρία; Καπνίζεις;»

Μη ψάχνετε λοιπόν να διαπιστώσετε ποια εξουσία κυβερνά αυτόν τον τόπο. Η απάντηση είναι απλή.

Περί διαπλοκής

Η διαπλοκή κυβερνά τον τόπο! Και μάλιστα για να εξυπηρετηθεί η διαπλοκή μέχρι και νομοσχέδια ψηφίζει η κυβέρνηση. Πρωτάρα όμως η κυβέρνηση, πρώτη φορά και στις ρεμούλες, ξέχασε να θέσει το νομοσχέδιο με αναδρομική ισχύ και τώρα άντε να εξηγήσουν στο Ιβάν ότι άλλο ο Αλέξης Τσίπρας και άλλο ο Βλαδίμηρος Πούτιν και ότι πρέπει προς το παρόν να παρηγορηθεί με το κύπελλο Ελλάδας, ώσπου να δουν οι πρώτοι φορά διαπλεκόμενοι πώς θα ξεμπλέξουν!…

Ο Συριζαββίδης και οι λοιποί αριστεροί που λέει ο τίτλος του σημερινού πρωτοσέλιδου της «Μάσκας» θα μπορούσε να είναι ο τίτλος της αυτής της πιο ζαβής προσπάθειας διαπλοκής της κυβέρνησης, που ξεπερνά σε ζαβάγρα και την υπόθεση Καλογρίτσα!!!

Στα δικά μας όμως τώρα όπου αυτές τις μέρες πραγματοποιείται στο νησί μας το 44ο συνέδριο νοσηλευτών-νοσηλευτριών Ελλάδας, με αποτέλεσμα να παρουσιάσουμε μια ασυνήθιστα για τέτοια εποχή μεγάλη κίνηση, γεγονός που αποδεικνύει την σημαντικότητα του συνεδριακού τουρισμού και τα μεγάλα οφέλη που μπορούμε να αποκομίσουμε από αυτόν.

Η γεωγραφική θέση  και η γεωλογική μορφολογία της Νάξου, συνάμα με τον σπουδαίο ιστορικό αρχαιολογικό της πλούτο αποτελούν τους πυλώνες του συνεδριακού, ιστορικού, αρχαιολογικού, θρησκευτικού, πεζοπορικού και  πλείστων άλλων μορφών τουρισμού, στις οποίες έπρεπε να έχουμε στρέψει το ενδιαφέρον μας χρόνια τώρα που είμαστε προσκολλημένοι στον οικογενειακό τουρισμό!

Βέβαια τέτοια θέματα άπτονται της αρμοδιότητας του αντιδημάρχου Δημήτρη Λιανού, ο οποίος τελευταία ανάμεσα στις δεκάδες άλλες αρμοδιότητές έχει και τον τουρισμό, αλλά τελευταία φαίνεται πως αποφάσισε να ασχοληθεί με την καθαριότητα.

Επιστολή απέστειλε στους καταστηματάρχες της παραλίας με την εντολή να εφοδιαστούν με κάδους με ροδάκια ώστε να σέρνουν τα σκουπίδια τους μέχρι το απορριμματοφόρο που θα τα συλλέγει.

Κατάφορη παραβίαση

Αυτή βέβαια η κίνηση αποτελεί κατάφορη παραβίαση στο έργο του αρμόδιου αντιδήμαρχου Μητσάκου, και εκτός αυτού, δημιουργεί νέα ζητούμενα, παράδειγμα, οι καταστηματάρχες οι οποίοι ζήτησαν να μειωθούν τα δημοτικά τους τέλη ως κίνητρο για να συμμορφωθούν προς τις υποδείξεις.

Τουτέστιν, η δημοτική αρχή συνεχίζει να αντιμετωπίζει αποσπασματικά τον τομέα της καθαριότητας μια αντιμετώπιση που μέχρι σήμερα έχει στείλει στο απόσπασμα τον αντιδήμαρχο Πολυκρέτη, τον ειδικό σύμβουλο Τσούγκλερη  και το φυσικό περιβάλλον του νησιού μας.

Μιας όμως και αναφέρθηκα στο φυσικό μας περιβάλλον, προ ολίγων ημερών παραδόθηκε στην δημοτική αρχή η περιβαλλοντική μελέτη με τις επιπτώσεις της επέκτασης του αεροδιαδρόμου του υπάρχοντος αεροδρομίου μας.   Όπως έγινε γνωστό η δημοτική αρχή προσανατολίζεται σε επέκταση του διαδρόμου κατά 200 μέτρα νοτίως. Σύμφωνα πάντως με προηγούμενη έκθεση-μελέτη της πολιτικής αεροπορίας, οι επεκτάσεις του αεροδιαδρόμου τόσο προς βορά όσο και προς νότο είναι αδύνατες. Αναφέρεται χαρακτηριστικά πως προς βορά δημιουργεί εμπλοκή με την κυκλοφορία των πλοίων από και προς το λιμάνι της Χώρας παρεμβαίνει στην παράκτια ζώνη των αμμοθινών και στον υγροβιότοπο της Αλυκής και προς νότο, απαιτεί σημαντική καθαίρεση του λόφου Κατζιλιέρηδες, απαλλοτρίωση σε περιοχή γης μεγάλης αξίας και καθαίρεση κτισμάτων μερικά εκ των οποίων είναι σημαντικότατης αξίας στο λόφο.

Οπότε για να επεκτείνουμε τον αεροδιάδρομο 200 μέτρα νοτίως, θα πρέπει να κατεδαφίσουμε το λόφο Κατζιλιέρηδες, να δαπανήσουμε τεράστια ποσά σε απαλλοτριώσεις και να καταστρέψουμε σημαντικότατα κτήρια!  Πες πώς έγινε δηλαδή!!!

Μανολάκι, δεν παρατάς λέω εγώ τα σχέδια δημιουργίας μεγαλύτερου αεροδρομίου και να ξεκινήσεις καλύτερα τη δημιουργία χώρου προσγείωσης διαστημοπλοίων;

Έτσι κι αλλιώς λόγια του αέρα είναι αυτά που ακούμε χρόνια τώρα για την τύχη του αεροδρομίου, τι πειράζει να βάλεις λίγο αέρα παραπάνω;

Σκέψου μόνο τις φωτογραφίες που θα βγάλεις στα εγκαίνια όπου θα εγκαινιάσεις τη νέα εποχή της αεροπλοΐας, που θα ακολουθήσει την εποχή της αειφορίας που εγκαινίασες με το ΧΥΤΑ! Παραπάνω σου στέλνω ένα δείγμα για να καταλάβεις τη σοβαρότητα του εγχειρήματος.

Φαντάζομαι  ότι σου έφτιαξα λιγάκι τη διάθεση, μετά από την πίκρα που σου έφερε η οριστική απομάκρυνση του κάδου συμπίεσης δίπλα από το Γυμνάσιο Νάξου και την αντικατάστασή του με δύο απλούς κάδους απορριμμάτων. Σε αυτόν τον κάδο είχες επενδύσει Μανολάκι μου! Η πρόθεσή σου να τον θέσεις σε δημόσια διαβούλευση ήταν η απόδειξη της δημοκρατικότητά σου και τώρα χάθηκε αυτή μοναδική η ευκαιρία να την αποδείξεις!


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ιταλία: Ενεργοποιήθηκε σήμερα το εισιτήριο εισόδου στην Βενετία

Πέντε (5) ευρώ η είσοδος στη Βενετία από σήμερα 25 Απριλίου

ΠΝΑι: Με διευρυμένη πλειοψηφία, Συμπαραστάτης του Πολίτη, ο δικηγόρος Στέφανος Καψάλης

Νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου ο δικηγόρος Ρόδου, Στέφανος Καψάλης - Η διαδικασία επιλογής διεξήχθη με μυστική ψηφοφορία στην τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου

Ιταλία – Εθνικό Συμβούλιο Ερευνών: “Βρήκαμε τον τάφο του Πλάτωνα”

«Ετάφη δε και Πλάτων...» - Ερευνα υποδεικνύει την Ακαδημία Πλάτωνος ως τελευταία κατοικία του φιλοσόφου

Νηστεία: Εύκολοι και νόστιμοι συνδυασμοί τροφών που μπορείτε να κάνετε

Ιδανικοί συνδυασμοί τροφών που μπορείτε να κάνετε την περίοδο της νηστείας

Γ. Βρούτσης: Παραδίδει αύριο την ολυμπιακή φλόγα στους Γάλλους

O αναπλ. Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης στην Τελετή Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας

Νάξος: Ερχεται η τακτική συνεδρίαση Επιτροπής Τουριστικής προβολής και ανάπτυξης

Τακτική Συνεδρίαση Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης αύριο Παρασκευή - Ποια τα θέματα

Amorgos Trail Challenge: Συνδιοργανωτής ο Δήμος Αμοργού

Ο Δήμος Αμοργού συνδιοργανωτής του 7ου Amorgos Trail Challenge

Σχολεία: Κλείνουν αύριο για τις εορτές του Πάσχα, πότε ανοίγουν;

Κλείνουν τα σχολεία λόγω Πάσχα - Πότε ανοίγουν; - Χρονοδιάγραμμα έως τις εξετάσεις

Aegean Air: Οι Ελληνες φέτος το Πάσχα πάνε Ικαρία και Σητεία (!!!)

AEGEAN: Πού θα ταξιδέψουν οι Έλληνες το Πάσχα – Στους top προορισμούς εσωτερικού Κέρκυρα, Ικαρία, Σητεία και στο εξωτερικό Μαρόκο

Χ. Θεοχάρης: Σήμερα ανοίγει η πλατφόρμα για τις φορολογικές δηλώσεις

Τι αναφέρει ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης για φορολογικές δηλώσεις, POS και τέλη κυκλοφορίας

Νάξος – Αναβολή: Οι καιρικές συνθήκες “νίκησαν” το μπάσκετ

Αναβλήθηκε ο αγώνας Πανναξιακός ΑΟΚ - Ηλυσιακός λόγω αδυναμίας έλευσης των διαιτητών - Αύριο (όπως και ο αγώνας Πρωτέας - ΑΠΑΣ Νάξου) η αναμέτρηση την ίδια ώρα στο "Δημ. Περιστεράκης"

Νάξος – ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Απόλυτα επιτυχημένο το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης (photo)

Η VOM ολοκλήρωσε με επιτυχία το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης στη ΛΕ.ΜΟ.Ν Νάξου (photo)

Νάξος – Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος: Πότε ξεκινάει το Πασχαλινό ωράριο καταστημάτων

Το Πασχαλινό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων στη Νάξο ανακοίνωσε ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος του νησιού (πίνακας)

Νάξος: Ερχεται η τακτική συνεδρίαση Επιτροπής Τουριστικής προβολής και ανάπτυξης

Τακτική Συνεδρίαση Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης αύριο Παρασκευή - Ποια τα θέματα

ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Ξεκίνησε το 3ήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης

Η Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Νάξου (ΛΕ.ΜΟ.Ν.) κάλεσε τον Βασίλη Ορφανό για ένα τριήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης - Πως μπορείτε να δώσετε το παρών

Νάξος: Μουσική και χορός στην υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας (video)

Πως υποδέχτηκε η Νάξος την Ολυμπιακή φλόγα (video)

Fast Ferries – Πρωτομαγιά: Εμφάνιση στη Νάξο του “Fast Ferries Andros”

Η Fast Ferries ενημερώνει για την κίνηση των πλοίων της κατά την απεργία της Πρωτομαγιάς - ΤΙ θέλει το Fast Ferries Andros στη Νάξο;

Ολυμπιακή Φλόγα: Βασδέκη, Σοφικίτης και Neubauer μίλησαν με τα παιδιά της Νάξου

Διαδραστική συνάντηση με τα παιδιά και βράβευση σε Βασδέκη, Σοφικίτη και Neubauer (video)

Νάξος: Ποιος θα ανάψει με την Ολυμπιακή φλόγα τον βωμό στη Πορτάρα;

Εγιναν γνωστά τα ονόματα των οκτώ λαμπαδηδρόμων, οι οποίοι θα τρέξουν στη Νάξο στα πλαίσια της έλευσης της Ολυμπιακής φλόγας;

CaptainBook: Σούπερ χρηματοδότηση 2 εκατ. ευρώ από επενδυτή

Η χρηματοδότηση των 2 εκατομμυρίων ευρώ, θα συμβάλει ουσιαστικά στην επέκταση των υπηρεσιών της και εκτός των αγορών όπου έχει ήδη παρουσία, όπως η αγορά των ΗΠΑ από όπου προέρχεται το 30% των εσόδων της