Μήλος: Το "αντίο" στον δημοσιογράφο Γρηγόρη Μπελιβανάκη

Η είδηση έπεσε σαν βόμβα στην Μήλο. Εφυγε ο Γρηγόρης Μπελιβανάκης… Δημοσιογράφος και συγγραφέας… Με σημαντική παρουσία στα δρώμενα του νησιού… Και όπως ήταν αναμενόμενο, είχαμε άμεση ενεργοποίηση όλων των φορέων. 

Ο Δήμαρχος Μήλου Μανώλης Μικέλης σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Σήμερα η Μήλος αποχαιρετά τον συμπολίτη μας Γρηγόριο Μπελιβανάκη, έναν λάτρη της Ιστορίας της Μήλου, που αγαπούσε έμπρακτα το νησί μας. Το μοναδικό συγγραφικό, συλλεκτικό και πολιτιστικό του Έργο υφαίνει την κληρονομιά μας και πλουτίζει όλους τους Μηλιούς. Τόσο τα βιβλία όσο και η ηλεκτρονική ενημέρωση των συμπολιτών με τίτλο "Απόψεις" τον χαρακτήριζαν έως τις τελευταίες ημέρες της ζωής του.

Ο καθαρός τρόπος γραφής, η γλωσσική αρτιότητα, η κριτική στάση απέναντι σε πρόσωπα και καταστάσεις, το χιούμορ και η διεισδυτική ματιά στα γεγονότα, συνθέτουν την αναλλοίωτη στο χρόνο ταυτότητά του. Μια ταυτότητα που είναι αδύνατον να ξεθωριάσει από τις μνήμες μας.

Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του αλλά και σε όλους εμάς που χάσαμε ένα φωτεινό ορόσημο Πολιτισμού και Ιστορίας και ένα κορυφαίο υπόδειγμα πνευματικής προσωπικότητας και ιδεολογίας.

Αείμνηστε συμπατριώτη μας Γρήγορη Μπελιβανάκη, σε ευχαριστούμε για όσα μας χάρισες!

Αιώνια η μνήμη σου!»

Το διαβάσαμε στην ιστοσελίδα mileikanea.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News