Νάξος - ΕΡΤ:3 Το "Κυριακή στο Χωριό ξανά" πάει (10/10) Απείρανθο

Απείρανθος

"... Θα σου μεταφέρω το προσωπικό μου αίσθημα, που φαντάζομαι είναι και το ζητούμενο όλων όσοι έχουμε εγκλωβιστεί, κυριολεκτικά και μεταφορικά, σε μια νέα συνθήκη ζωής. Με το που ξεκίνησαν τα γυρίσματα, είναι σαν να ανακάλυψα μια άλλη δύναμη, έναν καινούργιο τρόπο να κοιτάζω τον κόσμο. Κι αυτό θέλω να περνάει στον τρόπο που παρουσιάζω το κάθε χωριό. Για μένα το χωριό, είναι ένα ολοζώντανο κύτταρο ζωής, είναι το αύριο, είναι ο «μεταβολισμός» που όλοι έχουμε ανάγκη μέσα στις άρρωστες πόλεις. Το χωριό είναι «υγεία», αλλά αυτό είναι η μία όψη, γιατί υπάρχει και η άλλη, η σκοτεινή. Έχω θυμώσει πολλές φορές κι έχω απογοητευτεί, για πράγματα που ξέρουμε ήδη, απλώς είναι πολύ διαφορετικό να τα κουβεντιάζω με τους ντόπιους και να τα βιώνω κι εγώ: έρημα χωριά που κάποτε ήταν αρχοντοχώρια, εγκατάλειψη και μοναξιά σε όλα τα επίπεδα. Κι όμως υπάρχουν ρε συ άνθρωποι που επιμένουν και μένουν στο χωριό τους, έστω κι αν πρέπει να διανύσουν χιλιόμετρα για να πάνε σχολείο, ή να βρούνε ιατρείο και φαρμακείο, ή κάποια δημόσια υπηρεσία ή να ψωνίσουν για τα καθημερινά τους...."

Ο Κωστής Ζαφειράκης - ο παρουσιαστής της εκπομπής "Κυριακή στο Χωριό ξανά" - απαντάει στην ερώτηση " πόσο σημαντική πιστεύεις ότι είναι η εκπομπή «Κυριακή στο χωριό ξανά», ώστε να ξεφύγει ο κόσμος και να ταξιδέψει έστω και μέσω της τηλεόρασης;"..

Γιατί το λέμε αυτό και τι σχέση έχει με τη Νάξο; Γιατί από την περασμένη Κυριακή 3 Οκτωβρίου, μία από τις -πιο- αγαπημένες εκπομπές του ελληνικού κοινού επέστρεψε στην τηλεόραση. Ο λόγος για το «Κυριακή στο χωριό ξανά», στην ΕΡΤ3.  Είτε την αγάπησες από την προβολή των μικρών γραφικών οικισμών στις πιο κρυφές γωνιές της Ελλάδας, είτε λόγω της χαράς που προσέφερε -πρωτίστως- στους κατοίκους του χωριού και μετέπειτα σε εμάς, η εκπομπή επιστρέφει για μία ακόμη σεζόν ταξιδεύοντας μας σε εντυπωσιακά τοπία. Το ανανεωμένο τηλεοπτικό πρόγραμμα έκανε πρεμιέρα στις 3 Οκτωβρίου και όπως τόνισε ο Κωστής Ζαφειράκης«Το φευγιό από την πόλη είναι το οξυγόνο μου»,

Και έρχεται στη Νάξο... Οπως μας ανέφερε ο αντιδήμαρχος Βαγγέλης Κατσαράς από αύριο Παρασκευή έως και τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου θα βρίσκονται στη Νάξο τα μέλη του τηλεοπτικού συνεργείου για καταγραφή και γυρίσματα με επίκεντρο την Απείρανθο.. Το είχε αναφέρει και ο Κωστής Ζαφειράκης σε ερώτηση για τα σχέδια της εκπομπής λέγοντας "Είναι εξαιρετικά απαιτητικά τα γυρίσματα, άπειρες ώρες στους δρόμους, σε βουνά, ποτάμια, θάλασσες, σε δύσβατα μέρη. Είναι λες και κάνουμε εντατική γυμναστική μυαλού, σώματος και ψυχής. Με τον κοροναϊό, οι δυσκολίες πολλαπλασιάζονται, σαφώς. Μέχρι στιγμής έχουμε ταξιδέψει, κυριολεκτικά και μεταφορικά, φυσικά και μεταφυσικά, στο Πύθιο του Έβρου, στο Γιρομέρι της Θεσπρωτίας, στο Λιβάδι του Ολύμπου, στην Σέττα της Εύβοιας, στο Βουργαρέλι της Άρτας, στο Πετρίλο της Αργιθέας, στον Λιθότοπο Σερρών και στον Προυσό της Ευρυτανίας. Μιλάμε για χιλιόμετρα, όχι αστεία. Και το πρόγραμμα είναι ανεξάντλητο. Επόμενοι σταθμοί: Σκόπελος, Νάξος, Κέρκυρα, Νεστόριο… Τα γυρίσματα συνεχίζονται και το ταξίδι μας είναι μεγάλο, από την Ξάνθη ως την Κρήτη κι από την Πελοπόννησο ως την Σάμο".

Να σημειώσουμε ότι χθες, η Γαλήνη Μπαρδάνη - μέλος του συμβουλίου της Κοινότητας Απειράνθου - μέσα από τη προσωπική της σελίδα στα social media είχε αναφέρει "Τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθούν στο χωριό μας γυρίσματα για την εκπομπή της ΕΡΤ3, "Κυριακή στο χωριό ξανά" . Όποιος έχει την διάθεση να βοηθήσει μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου για τις λεπτομέρειες, με προσωπικό μήνυμα. Ευχαριστώ πολύ.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News