Νάξος: Η μουσική το ιδανικό αντίδοτο για τον κορωνοϊό (video)

Ολοκληρώθηκε χθες Σάββατο 9 Μαϊου το οδοιπορικό της ΕΡΤ και του ρεπόρτερ της, Μάριου Κωνσταντινίδη, στη Νάξο και στις Μικρές Κυκλάδες, όπου, θυμίζουμε, βρέθηκαν ως προσκεκλημένοι της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου.

Στη διάρκεια της παραμονής του Μ. Κωνσταντινίδη στη Νάξο και στις Μικρές Κυκλάδες, μέσω των αρκετών lives και ρεπορτάζ που εκείνος έκανε, οι ομορφιές του τόπου μας βρέθηκαν εκ νέου στο προσκήνιο (και σε κάθε ελληνικό σπίτι) και μάλιστα για περισσότερο από μία ώρα τηλεοπτικού χρόνου!

Ο Μ. Κωνσταντινίδης και το κρατικό κανάλι μας αποχαιρέτησαν με... μια live σύνδεση στην εκπομπή «Μαζί το Σαββατοκύριακο» από την ηλιόλουστη και πανέμορφη Παραλία της Χώρας Νάξου! Στη διάρκεια του live μίλησε στην κάμερα ο Πρόεδρος της Ε.Α.Σ. Νάξου, Δημήτρης Καπούνης, ο οποίος τόνισε τη σημασία που έχει ο πρωτογενής τομέας για την οικονομία του νησιού μας, προσθέτοντας πως η «Ένωση» πάει καλά και ότι η παραγωγή των εκλεκτών προϊόντων του νησιού (Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π., Πατάτα Νάξου Π.Γ.Ε., κ.ά) δεν σταμάτησε μέσα στην καραντίνα, ενώ ζήτησε από τους αρμόδιους να βοηθήσουν ώστε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας να επιλυθούν.

Δείτε το απόσπασμα στο video 1 

katagrafi-xenodoxoi.jpg

Μερικές ώρες αργότερα, στα δελτία των 15:00 και 19:00, «έπαιξαν» δύο ρεπορτάζ του Μάριου Κωνσταντινίδη.

Στο πρώτο χρονικά ρεπορτάζ, ο δημοσιογράφος έκανε... αυτοψία στα πανέμορφα (και μακριά από τον κορωνοϊό!) Κουφονήσια, τα οποία έχουν ξεκινήσει ήδη να προετοιμάζονται για να υποδεχθούν τους πρώτους τουρίστες.

Δείτε το απόσπασμα (video2):

katagrafi-koyfo.jpg

Στο δεύτερο ρεπορτάζ, ο Μ. Κωνσταντινίδης ανέδειξε το γεγονός ότι ο πρωτογενής τομέας κρατά όρθια την οικονομία της Νάξου (μπροστά και στην αβεβαιότητα της φετινής καλοκαιρινής σεζόν). Στα ορεινά του νησιού οι κάτοικοι, που άντεξαν στην καραντίνα για τον κορονοϊό χάρη στη... μουσική, ασχολούνται κυρίως με την κτηνοτροφία. Αναφορά στο ρεπορτάζ έγινε και στον σπουδαίο ρόλο που παίζουν η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου και τα πιστοποιημένα και εξαιρετικά προϊόντα της στη ναξιώτικη οικονομία, με ιδιαίτερη μνεία στην εκλεκτή Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. και στην Πατάτα Νάξου Π.Γ.Ε. Τέλος, τονίστηκε ιδιαίτερα το ότι κοντά στους αγρότες βρίσκεται η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Δείτε το απόσπασμα (video 3)

katagraf-voskoi.jpg

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News