Νάξος - Ν. Καραβίας: "Κύριε Χαρδαλιά ελάτε μαζί μου για ψάρεμα"

Διαμαρτύρονται οι κυνηγοί και οι ερασιτέχνες αλιείς στη Νάξο για την συνέχιση της απαγόρευσης των δραστηριοτήτων τους.

Και οι δύο ομάδες που βρέθηκαν στο επίκεντρο της δημοσιότητας με τις αντιδράσεις τους τις τελευταίες ημέρες, θεωρούν παράλογη την απαγόρευση και ζητούν την άρση της. Τονίζουν, δε, ότι εδώ και καιρό, το νησί έχει μηδενικά κρούσματα κορωνοϊού, κάτι που θεωρούν ότι πρέπει να τους επιτρέψει να ασχοληθούν ξανά με τις δραστηριότητες που αγαπούν. Προέβησαν, μάλιστα, πρόσφατα (σ.σ. την περασμένη Κυριακή) σε μια ειρηνική διαμαρτυρία στους δρόμους της χώρας. Δράση που κέρδισε την εκτίμηση όλων για τον ειρηνικό και όμορφο τρόπο που εξέφρασαν την αντίθεσή τους περπατώντας στην χερσαία ζώνη της Νάξου και φτάνοντας έως την Πλατεία Πρωτοδικείου...

Σήμερα, η «Κοινωνία Ώρα MEGA» φιλοξένησε εκπροσώπους των ψαράδων και των κυνηγών με τον Γιώργο Σέργη να είναι ο συντονιστής από τη θέση του δημοσιογράφου... .

«Δεν πάω παράνομα για ψάρεμα. Μου αρέσει να σέβομαι και να τηρώ τους νόμους. Το ψάρεμα είναι δραστηριότητα που λειτουργεί σαν ψυχαγωγία, ψυχοθεραπεία, άσκηση, άθληση, ευκαιρία διαλογισμού, ακόμα και να συμπληρώσουμε το φτωχικό τραπέζι της οικογένειας» σημείωσε ο ερασιτέχνης ψαράς, Νίκος Καραβίας.

Μάλιστα, ο κ. Καραβίας, προσκάλεσε τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, να πάνε μαζί για ψάρεμα. «Θα του έλεγα ‘’έλα να σε πάρω μια μέρα να πάμε μαζί για ψάρεμα. Να δει τι ωραίο ψάρεμα που είναι και ότι δεν περικλείει κίνδυνο συγχρωτισμού ή μετάδοση της αρρώστιας».

Από την πλευρά του, ο ταμίας του συλλόγου Κυνηγών Νάξου, Γιώργος Βαθρακοκοίλης, υπογράμμισε ότι ο σύλλογος του αισθάνεται μεγάλη αδικία για την απαγόρευση.

Όπως είπε, η Νάξος είναι το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων και υπάρχουν μεγάλες ορεινές περιοχές για κυνήγι.

 

Να προσθέσουμε τα αιτήματα των ψαράδων και κυνηγών όπως εκφράστηκαν την περασμένη Κυριακή

Οι Κυνηγοί και οι ερασιτέχνες Αλιείς της Νάξου, στη σημερινή συγκέντρωση, εκφράζουν την απογοήτευση και αγανάκτησή τους, για τη συνεχιζόμενη άδικη απαγόρευση κυνηγίου και ερασιτεχνικής αλιείας.

Θεωρούν ότι υπάρχει επιλεκτική στοχοποίηση σε αντίθεση με πολίτες που ασχολούνται με άλλες αθλητικές δραστηριότητες.

Η αλαζονεία αποδείχθηκε ισχυρότερη της επιστημονικής λογικής και κυριάρχησαν η ιδεοληψία, η εμπάθεια, η αντιδημοκρατική νοοτροπία και ο παραλογισμός.

Η πολύπλευρη δραστηριότητα κυνηγών και αλιέων, βοηθά τη φύση με ουσιαστικές παρεμβάσεις, σε αντίθεση με ανούσιες και παραπλανητικές οικολογικές καταγγελίες του καναπέ.

Ζητάμε την άρση της απαγόρευσης μετακίνησής μας άμεσα, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας που προβλέπονται.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΥΝΗΓΩΝ-ΑΛΙΕΩΝ ΝΑΞΟΥ ΚΑΙ ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News