Νάξος: Πρωταγωνίστρια στα διεθνή ΜΜΕ για το πολιτισμό και τη παράδοση

Η ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά της Νάξου https://twitter.com/NaxosIslands/status/1538162396140867585 βρέθηκε στο επίκεντρο της δημοφιλούς σειράς σειρά ταξιδιωτικών εκπομπών 4kHeritage TV/Visiotel https://visiotel.com/4k-documentary/ που αναμεταδίδονται  μέσα από διαφορετικά τηλεοπτικά δίκτυα και δορυφορικές πλατφόρμεςκαι προβάλλουν τον πολιτιστικό, θρησκευτικό και αρχαιολογικό τουρισμό σε εκατομμύρια δυνητικούς ταξιδιώτες με ποιοτικά ενδιαφέροντα.

Σε συνέχεια τηλεοπτικών γυρισμάτων που είχαν πραγματοποιηθεί μετά από πρόσκληση του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων το προηγούμενο καλοκαίρι, δημιουργήθηκαν πέντε ξεχωριστά επεισόδια με θέματα σχετικά με τα ιστορικά μνημεία, το Κάστρο και τη Χώρα της Νάξου, τους παραδοσιακούς οικισμούς και το μαγευτικό φυσικό περιβάλλον του νησιού.

«Στόχος μας είναι να διευρύνουμε το αφήγημα μας και εμβαθύνουμε σε ειδικές μορφές τουρισμού χωρίς όμως να παραμελούμε τα δυνατά μας «χαρτιά», δηλαδή  την εντυπωσιακή ακτογραμμή μας, τη γαστρονομία και τις ποιοτικές υπηρεσίες μας», εξηγεί ως προς το σκεπτικό προβολής του Δήμου και της Τουριστικής Επιτροπής, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Βαγγέλης Κατσαράς.

Στο πνεύμα αυτό άλλωστε ο Δήμος και το τμήμα Τουρισμού συνεργάζονται με τα Γραφεία ΕΟΤ, οργανώνουν δημοσιογραφικές αποστολές και ενημερώνουν διεθνή ΜΜΕ για τη Νάξο. Και προσθέτει «Το κάλεσμα μας εστιάζει στα ιστορικά μνημεία, τους γραφικούς οικισμούς, τη γαστρονομία και τις ειδικές μορφές τουρισμού, σε συνδυασμό με τις παραλίες μήκους 36 χιλιομέτρων. Φέτος, Νάξος και Μικρές Κυκλάδες θα σημειώσουν εξαιρετικές επιδόσεις με ταξιδιώτες που δεν επιζητούν μόνο τα πάρτι»

Πρόσφατα η Νάξος διακρίθηκε ανάμεσα στα τρία νησιά που κυρίως «τοποθέτησαν» την Ελλάδα στην κορυφή των διαδικτυακών αναζητήσεων για τις παραλίες σε όλη την Ευρώπη, σύμφωνα με έρευνα https://www.holidu.co.uk/magazine/best-beaches-index#Europe της δημοφιλούς ταξιδιωτικής πλατφόρμαςholidu.co.ukενώ και η έγκριτηΒρετανική εφημερίδα Metrohttps://metro.co.uk/2022/04/26/greece-travel-lesser-known-islands-to-visit-this-summer-16538568/ξεχώρισε τον προορισμό  ανάμεσα στα πέντε επικρατέστερα μέρη για ποιοτικές διακοπές στην Ελλάδα.

Αξιοποιώντας τις διεθνείς αυτές αναφορές στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων, ο Δήμος συνέβαλλε μεθοδικά στην προβολή του προορισμού στην Ελλάδα μέσα από δεκάδες δημοσιεύματα σε έγκυρα τοπικά και εθνικά ΜΜΕ.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News