Όταν η ΕΡΤ ανακάλυψε νέο λιμάνι στην Αττική

Όλοι γνωρίζουμε το μεγαλύτερο λιμάνι της μεσογείου, το λιμάνι του Πειραιά... Φυσικά γνωρίζουμε και το λιμάνι της Ραφήνας που εξυπηρετεί την ανατολική Αττική. Σίγουρα όμως σε κανένα μάθημα γεωγραφίας δεν φρόντισαν να μας ενημερώσουν για ακόμα ένα μεγάλο λιμάνι που εκτός του ότι το κρατούσαν μυστικό από εμάς, σε περίπτωση απαγορευτικού απόπλου πλοίων από τα λιμεναρχεία, τα πλοία "δένουν" σε αυτό και μάλλον με μεγάλη ασφάλεια.

Με απορία κοιτούσαμε το δελτίο ειδήσεων της κρατικής τηλεόρασης να μας ενημερώνει για τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν και πως τα πλοία λόγω ισχυρών ανέμων θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας αλλά και της...ΠΕΝΤΕΛΗΣ. 

Ναι, καλά διαβάσατε, η Πεντέλη έχει λιμάνι σύμφωνα με την ΕΡΤ και μάλιστα αρκετά ασφαλές ώστε να δέσουν τα πλοία. Ίσως το υψόμετρο των 1.109 μέτρων που βρίσκεται το εν λόγω λιμάνι να προσφέρει την απαραίτητη ασφάλεια, αν και δεν μπορούμε να το πούμε με βεβαιότητα.

Μαθητές Μεγάρου Μαξίμου που μετά την ανακάλυψη ότι η Λέσβος και η Μυτιλήνη είναι δύο διαφορετικά νησιά, συνεχίζουν να παραδίδουν ΔΩΡΕΑΝ (;) μαθήματα γεωγραφίας...