Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΜΜΕΠορτάρα Νάξου. Τώρα και σε …γραμματόσημο

Πορτάρα Νάξου. Τώρα και σε …γραμματόσημο

|

Μέσα από τη στήλη «Σημεία και Τέρατα» της εβδομαδιαίας σατυρικής εφημερίδας «η Μάσκα» έχουμε τον σχολιασμό γεγονότων εντός κι εκτός των ορίων του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων 

Μπήκε ο τελευταίος μήνας του φθινοπώρου, άλλαξε ο καιρός, έπιασε σιγά-σιγά το κρύο και τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής άλλαξε το μόνο πράγμα που πήγαινε μπροστά, η ώρα και πήγε μια ώρα πίσω. Ξυπνήσαμε δηλαδή μια ώρα αργότερα, πράγμα που μας χαροποίησε αφού απολαύσαμε το ότι κοιμηθήκαμε παραπάνω, μια συνήθεια που διαιωνίζει το γνώρισμά μας ως Έλληνες να ξυπνάμε μια ώρα αργότερα!..

Γράφει: Σημεία και Τέρατα (εφημερίδα η Μάσκα) 

Κι όταν ξυπνήσουμε αργά, θα συνειδητοποιήσουμε ότι τα δέκα ακόμα χρόνια που –σύμφωνα με δημοσκόπηση- προβλέπουμε ότι θα κρατήσει η οικονομική μας επιτροπεία, είναι λίγα…

Αν και τώρα η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι η περίοδος της επιτροπείας θα σταματήσει του χρόνου και θα αρχίσει η περίοδος της εποπτείας. Και η εποπτεία είναι καλύτερη της επιτροπείας. Γιατί η εποπτεία είναι πιο χαλαρή και μπορεί να ασκηθεί και εξ’ αποστάσεως…

Είναι δηλαδή η διαφορά μεταξύ σεξουαλικής παρενόχλησης και βιασμού!!!  Αυτή κι αν είναι επιτυχία της κυβέρνησης!!!  Και αυτό τον καιρό αρκετός λόγος γίνεται για τις επιτυχίες της κυβέρνησης, μεταξύ άλλων το ότι ένα μικρό μέρος από τα έσοδα της υπερφορολόγησης που μας επέβαλε η κυβέρνηση, η ίδια η κυβέρνηση θα το μοιράσει σε  όσους λιμοκτονούν, για να ασκήσει κοινωνική πολιτική!

Τουτέστιν η πρώτη φορά αριστερά κυβέρνηση επιτυγχάνει κάτι που καμία προγενέστερη κυβέρνηση δεν είχε καταφέρει, την ανακατανομή πλούτου!  Ή μάλλον πιο σωστά την ανακατανομή της φτώχειας!

Από επιτυχία σε επιτυχία

Στις επιτυχίες της κυβέρνησης θα πρέπει να προσθέσουμε και τις συνεχόμενες επιτυχίες της ελληνικής αστυνομίας, που προέβη σε αλλεπάλληλες συλλήψεις δολοφόνων και τρομοκρατών!

Αυτές οι επιτυχίες οφείλονται στην εγρήγορση στην οποία βρίσκεται η αστυνομία. Και πού νομίζετε ότι οφείλεται η εγρήγορση της αστυνομίας; Στην κυβέρνηση φυσικά καθώς πάντοτε η αστυνομία βρισκόταν σε εγρήγορση όταν βρίσκονταν κοντά σε αριστερούς, πόσο μάλλον τώρα όταν οι αριστεροί έχουν γίνει και κυβέρνηση!!!

Κεντρικός αποδέκτης των επιτυχιών ποιος άλλος;  Ο Αλέξης για τον οποίο ο έτερος Καππαδόκης, ο Πάνος ο Καμμένος, δήλωσε ότι είναι πραγματικός ηγέτης! Και δικαιολόγησε το ότι ο Αλέξης είναι πραγματικός ηγέτης γιατί -όπως είπε- ξέρει να ακούει! Κατέγραψε ποτέ η παγκόσμια ιστορία τα όσα άκουγε κάποιος ηγέτης; Όχι βέβαια η ιστορία κατέγραψε τα λόγια από τους ηγέτες που μιλάγανε!  

Και τέλος πάντων ακόμα κι αν δεχτούμε ότι ο Αλέξης αποτελεί τη μόνη παγκόσμια περίπτωση ηγέτη που ακούει, τότε ο Αλέξης θα όφειλε να είχε ήδη παραιτηθεί. Γιατί αν άκουγε αυτά που λέει, και ήταν πραγματικός ηγέτης, θα δήλωνε παραίτηση!!!

Το σύμφωνο συμβίωσης

Αλήθεια τι κρατάει ενωμένους τους δυο παράταιρους εταίρους της κυβέρνησης; Σύμφωνο συμβίωσης που έχουν υπογράψει αυτοί οι δυο; Ο παράταιρος και αντικανονικός έρωτας του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ ομοιάζει με εκείνον τον σύντομο έρωτα που έζησε το γνωστό ζευγάρι πάνω στον Τιτανικό!…

Όπου να’ ναι θα αρχίσει να παίζει και η ορχήστρα με τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ, τα νταούλια και οι ζουρνάδες, μόνο που δεν θα χορεύουν οι δανειστές, παρά μόνο εμείς θα πάμε στον πάτο!!!

Μην ανησυχείτε όμως γιατί μέχρι τότε προλαβαίνουμε να εφοδιαστούμε με τις ηλεκτρονικές κάρτες των μέσων μαζικής μεταφοράς!…

Και βέβαια οι ουρές που σχηματίστηκαν επί τόσες μέρες για τις ηλεκτρονικές κάρτες, μπορούν να θεωρηθούν ως μια προσωπική επιτυχία του Αλέξη, αφού αν μη τι άλλων, επιβεβαίωσαν την παροιμία που είχε πει, ότι έχουμε φάει την καμήλα και μας μένουν οι ουρές!…

Κατά τα άλλα έγινε και το πρώτο τηλεοπτικό ντι-μπέιτ των υποψηφίων της κεντροαριστεράς, το οποίο αν εξαιρέσουμε τους συγγενείς και τους φίλους των εννέα υποψηφίων, δεν πρέπει να το παρακολούθησε κανένας άλλος!… Αποδείχτηκε δηλαδή πως αυτή η διεύρυνση της κεντροαριστεράς παρουσιάζει συρρικνωμένο ενδιαφέρον!…

Περί βροχής

Στα δικά μας όμως τώρα όπου θα ξεκινήσω από τον καιρό. Μπήκε ο Νοέμβριος, κρύο έπιασε, ο χειμώνας έχει αρχίσει σιγά-σιγά να μας δείχνει το πρόσωπό του, μόνο που δεν λέει να βρέξει.

Γεγονός που προκαλεί πολλά προβλήματα στο νησί. Δεν αποκλείεται μάλιστα, όπως είχε συμβεί και πέρυσι, να αρχίσουν και οι κατά τόπους δεήσεις στο Θεό, μπας και βρέξει.

Θέλω λοιπόν να απευθυνθώ σε όλους αυτούς που σκέφτονται να καταφύγουν στη θεϊκή παρέμβαση και να τους παρακαλέσω να το αναβάλλουν.  Να εξηγήσω το λόγο.

Το ότι δεν βρέχει είναι δείγμα της αγάπης του Θεού! Ευτυχώς να λέτε που δεν βρέχει! Αφού με αυτόν τον τρόπο ο Θεός μας δίνει χρόνο να καθαρίσουμε φρεάτια και να ολοκληρώσουμε τον αντιπλημμυρικό σχεδιασμό της Κορώνου! Σκεφτείτε λοιπόν να έβρεχε, τι καταστροφή θα γινότανε!…

Πόσο δίκιο έχει το Μανολάκι που λέει ότι ο Θεός αγαπάει τη Νάξο!…

Τόσο πολύ μας αγαπάει ο Θεός που φώτισε το κεφάλι του αντιδημάρχου πασών των ευθηνών και πρόεδρο της τουριστικής επιτροπής, Δημήτρη Λιανό, ώστε να αντιληφθεί ότι η πολυάριθμη τουριστική επιτροπή αδυνατεί να λειτουργήσει. Του πήρε βέβαια κάποια χρόνια και χρειάστηκε να εκδώσει δεκάδες ανακοινώσεις που ανέβαλαν τις συνεδριάσεις της επιτροπής, λόγω μη προσέλευσης των μελών, αλλά το αντιλήφθηκε!.. Η νέα τουριστική επιτροπή θα απαρτίζεται από εφτά μόνο μέλη.

Φαντάζομαι ότι με τόσους ενασχολούμενους με τον τουρισμό στο νησί, αυτοί οι εφτά θα πρέπει είναι οι πλέον καταρτισμένοι, ικανοί και καταξιωμένοι στον τομέα του τουρισμού…

Αν και εδώ που τα λέμε, τι την θέλουμε την επιτροπή τουρισμού; Μια χαρά δεν τα πάει ο τουρισμός στο νησί μας; Από άνοδο σε άνοδο πάει η κίνηση, φέτος κάναμε ρεκόρ και όλα αυτά χωρίς να έχει συνεδριάσει η τουριστική επιτροπή!!!

Με το ίδιο σκεπτικό τι την θέλουμε και την άλλη επιτροπή; Αυτή της ποιότητας ζωής; Εδώ βραβεύτηκε ο δήμος, με το χρυσό βραβείο, για την ποιότητα της ζωής που μας παρέχει, χωρίς να έχει προσφέρει τίποτα η αρμόδια επιτροπή!!!

Υπερπαραγωγή

Ας έρθουμε όμως στο θέμα που συζητήθηκε περισσότερο στο νησί μας όλες τις προηγούμενες μέρες και αποτέλεσε την έμπνευση για το σημερινό πρωτοσέλιδο της «Μάσκας».

Στη Νάξο και συγκεκριμένα στον χώρο πέριξ της Πορτάρας έγιναν τα πολυήμερα γυρίσματα μιας κινηματογραφικής ταινίας του Μπόλιγουντ.  Μιλάμε για μια υπερπαραγωγή με πρωταγωνιστές άγνωστους σε μας, αλλά πασίγνωστους στην Ινδία. 

Παιδικά παιχνίδια από αυτά που έχουν απ’ έξω τα περίπτερα, παιχνίδια και άλματα με ποδήλατα και μηχανές, πολύχρωμα μπαλόνια, χορός και όλο αυτό το πολυπολιτισμικό χρώμα που διακρίνει τις ταινίες του Μπόλιγουντ,  αποτέλεσαν το σκηνικό που στήθηκε μπροστά από το παγκόσμιο έμβλημα της Νάξου. Και όπως μάθαμε αυτή η σκηνή θα αποτελέσει μεγάλη προβολή για το νησί μας.

Οι τοπικοί αρμόδιοι μάλιστα δήλωσαν ενθουσιασμένοι, καθώς μετά από αυτή την ταινία θα αυξηθεί η κίνηση, φράση που αποτελεί και τον τίτλο του σημερινού πρωτοσέλιδου και αναφέρεται στην κίνηση που κάνουν ο έπαρχος και ο αρμόδιος για τον τουρισμό αντιδήμαρχος.

Η διαχείριση ενός παγκόσμιου μνημείου, όπως αυτό του Δηλίου Απόλλωνα, πρέπει να είναι ανάλογη της αξίας, της μοναδικότητας και της σπουδαιότητας του μνημείου. Αν νομίζουν οι υπεύθυνοι πως ο Λύγδαμις έπιασε να κατασκευάσει το ναό, με σκοπό να αποτελεί αυτός στο μέλλον σκηνικό για βίντεο κλιπς ή για μπακ ράουντ σε ταινίες του Μπόλιγουντ, γελιούνται!

Η δημοτική αρχή οφείλει να το έχει αυτό υπόψη και να αποφασίσει κάποια στιγμή να δείξει τον απαιτούμενο σεβασμό στο μνημείο σύμβολο της Νάξου, το οποίο καθάρισαν από τα σκουπίδια οι Ινδοί συντελεστές της ταινίας!…

Μανολάκι. Τόσα και τόσα έργα έχουν γίνει και άλλες τόσες φωτογραφίες από εγκαίνια έχει αποστείλει στα  ΜΜΕ. Φρόντισε λοιπόν και για την Πορτάρα κι άμα το κάνεις θα κυκλοφορήσει προς τιμή σου το παραπάνω γραμματόσημο, που θα αποτυπώνει για πάντα στην ιστορία τα έργα που εγκαινιάστηκαν επί των ημερών σου.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πανναξιακό (10ο) Πρωτάθλημα Τάβλι: Πρωταθλητής ο ρούκι Βαγγέλης Παπαδόπουλος

Ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος το είπε και το έκανε.. Με 3-1 νίκες κατέκτησε το 10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι

Γ. Λεονταρίτης: “Ζήτησε δωρεάν μετακίνηση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων”

Η Πρόταση του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γ. Λεονταρίτη αναφορικά με τα πλοία που επιδοτούνται από το κράτος, για τις ανάγκες των αθλητών σε όλο το Ν. Αιγαίο - Τι πρότεινε ο Γιάννης Μαργαρίτης

ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΚΥΚΛΑΔΩΝ : ΟΧΙ στην συγκάληψη

Η πρόταση που καταθέτει η ΝΕ ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων σχετικά με τα Τέμπη και την πρόταση δυσπιστίας

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στη Γένοβα

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στις Κυκλάδες

Νάξος – Καρνάγιο: Γεννητούρια στη παραλία

Νέοι κάτοικοι στο καρνάγιο της Νάξου

Δεύτεροι “φτωχότεροι” καταναλωτές της Ευρώπης οι Έλληνες

Εκτός όμως από τον υψηλότερο μέσο πληθωρισμό, πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδεικνύει ότι η Ελλάδα πληρώνει ακριβότερα και τον πληθωρισμό της απληστίας, σε σύγκριση με την υπόλοιπη ΕΕ.

Μύκονος – AKTES: Ενημέρωση (30/03) για την Κλιματική Αλλαγή

Ομιλία για την κλιματική αλλαγή από την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίων Ακτογραμμών - ΑΚΤΕS .. Που και πότε

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Αφρική: Ο Ναξιώτης ορειβάτης που κατέκτησε το Κιλιμάντζαρο

Ο Αντώνης Μαργαρίτης πέτυχε έναν άθλο. Κατάφερε να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή βουνού στην Αφρική - Πως περιγράφει την εμπειρία του

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν