Σίκινος: Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

Από τις 23 έως και τις 25 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί στη Σίκινο το Πρώτο Οπτικοακουστικό Φεστιβάλ Μικρών Νήσων, Little Islands Festival, το οποίο τιτλοφορείται «Something to Remember», άλλως «Κάτι για να θυμάστε». Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό φεστιβάλ που επικεντρώνεται στις οπτικοακουστικές τέχνες και υλοποιείται από καλλιτέχνες οι οποίοι δραστηριοποιούνται στη Σύρο.

Στόχος της διοργάνωσης, είναι η ανάδειξη και η προβολή της πολιτισμικής ταυτότητας των μικρών νησιών, η σύζευξη του παραδοσιακού με το σύγχρονο στοιχείο, την έρευνα, την τεχνολογία και τις τέχνες. Στο πλαίσιο του φεστιβάλ, συνδιοργάνωσης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Δήμου Σικίνου και του Δικτύου Πολιτισμού και Δημιουργίας Σύρου, θα προβληθούν έργα τα οποία ενσαρκώνουν την έννοια της «Μνήμης» και το πώς αυτή διαμορφώνει την προσωπική και συλλογική ταυτότητα του σύγχρονου ανθρώπου.

Στον παραδοσιακό οικισμό της Σικίνου, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ντοκιμαντέρ βραβευμένων Ελλήνων σκηνοθετών και έργα Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών όπως video art, experimental documentaries, animation και ταινίες μικρού μήκους. Τις προβολές θα πλαισιώνουν παραστάσεις με ψηφιακά στοιχεία και soundscapes, πραγματώνοντας με αυτόν τον τρόπο ένα περιβάλλον οπτικο-ακουστικής πραγματικότητας για την μνήμη και τον τόπο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι λόγω της μεγάλης συμμετοχής, οι διοργανωτές παρέτειναν το φεστιβάλ κατά μία ημέρα, η ολοκλήρωσή του δηλαδή θα λάβει χώρα στις 25 αντί στις 24 Αυγούστου.

Πληροφορίες: tornosnews.gr / φωτογραφία: DiscoverGreece.com

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News