Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΜΜΕΤηλεοπτικές άδειες: έξι υποψήφιοι για ...επτά άδειες

Τηλεοπτικές άδειες: έξι υποψήφιοι για …επτά άδειες

|

Έξι φάκελοι κατατέθηκαν στο ΕΣΡ για τις τηλεοπτικές άδειες, με την αποσφράγιση των φακέλων να ξεκινά τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου και στη συνέχεια θα επαναπροκηρυχθεί η εναπομένουσα άδεια – Τι αναφέρουν οι εργαζόμενοι στο Mega

Εξέπνευσε στις 15.00 η προθεσμία κατάθεσης των φακέλων για τη συμμετοχή των ενδιαφερομένων στον διαγωνισμό των 7 τηλεοπτικών αδειών, με τους υποψηφίους να είναι τελικά 6. Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, επικαλούμενο πληροφορίες, η μια εναπομείνασα άδεια, θα επαναπροκηρυχθεί.

ΣΚΑΙ, Star, Alpha, Αντ1, Ε  και Τηλεοπτική Ελληνική έχουν καταθέσει φάκελο Ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ ήταν το πρώτο κανάλι που κατέθεσε (προχθές) αίτηση για τηλεοπτική άδεια πανελλαδικής εμβέλειας, ενώ λίγο μετά τις 10 σήμερα το πρωί ο Γενικός Διευθυντής του Star, Κάρολος Αλκαλάϊ, κατέθεσε φάκελο για τηλεοπτική άδεια πανελλαδικής εμβέλειας. 

Ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha ήταν το τρίτο κανάλι που κατέθεσε τον φάκελο υποψηφιότητάς του, ενώ νωρίς το μεσημέρι κατατέθηκαν και οι φάκελοι του Αντ1 και του Ε. Τέλος, κατέθεσε φάκελο και η εταιρεία Τηλεοπτική Ελληνική η οποία φέρεται να είναι συμφερόντων του επιχειρηματία Φίλιππου Βρυώνη.

Υπενθυμίζεται ότι στις 19 Δεκεμβρίου είχαν προσέλθει συνολικά επτά ενδιαφερόμενοι στα γραφεία του ΕΣΡ, προκειμένου να ενημερωθούν για τη διαγωνιστική διαδικασία: οι εκπρόσωποι των τηλεοπτικών σταθμών E, ALPHA, ANT1, STAR, ΣΚΑΪ και δύο νεοεμφανιζόμενες εταιρείες, η Proteas Production Media και η MIXTA.

Χθες έγινε γνωστό ότι ο τηλεοπτικός σταθμός Mega δεν θα συμμετάσχει στη διαγωνιστική διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες, καθώς οι μέτοχοι φέρονται να θεωρούν ότι το τίμημα των 35 εκατ. ευρώ  είναι πολύ υψηλό. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το νομικό γραφείο των μετόχων ανέλαβε με επιστολή του να ενημερώσει σχετικά τις πιστώτριες τράπεζες. Σύμφωνα με τα όσα έχει δηλώσει ο αντιπρόεδρος του ΕΣΡ, Ροδόλφος Μορώνης, η προθεσμία για τα κανάλια που εκπέμπουν χωρίς άδεια λήγει τέλος Φεβρουαρίου. Τυπικά αυτό συνεπάγεται ότι όποιο κανάλι δεν συμμετέχει στον διαγωνισμό στα τέλη Φεβρουαρίου και μετά από απόφαση της Ολομέλειας του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, θα πρέπει να διακόψει την εκπομπή του.

Τη Δευτέρα η αποσφράγιση των φακέλων

Η αποσφράγιση των φακέλων των υποψηφίων θα γίνει με την προβλεπόμενη διαδικασία από τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018, στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Κατά τη διαδικασία της αποσφράγισης των φακέλων στα γραφεία του ΕΣΡ παρόντες θα είναι όλοι οι εκπρόσωποι των ενδιαφερόμενων για μία τηλεοπτική άδεια. Η αποσφράγιση θα ξεκινήσει με τη σειρά που κατατέθηκαν οι φάκελοι, ενώ οι συμμετέχοντες θα έχουν περιθώριο δέκα ημερών για να υποβάλλουν τυχόν ενστάσεις.

Βάσει του νόμου, η προθεσμία για τα κανάλια που εκπέμπουν χωρίς άδεια λήγει στο τέλος του Φεβρουαρίου. Τυπικά, αυτό συνεπάγεται ότι όποιο κανάλι δεν πήρε μέρος στον διαγωνισμό θα πρέπει στα τέλη Φεβρουαρίου και μετά από απόφαση της Ολομέλειας του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης να διακόψει την εκπομπή του.
Νέα προκήρυξη για την 7η άδεια

Όσον αφορά την εναπομένουσα άδεια, το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης ενημερώνει πως ο νόμος 4339/2015, όπως διαμορφώθηκε με το άρθρο 28 του ν. 4496/2017, προβλέπει ότι:

«Στην περίπτωση που ο αριθμός των προεπιλεγέντων συμμετεχόντων είναι ίσος ή μικρότερος του αριθμού των δημοπρατούμενων αδειών, κάθε ένας από αυτούς ανακηρύσσεται αυτοδικαίως προσωρινός υπερθεματιστής για τη χορήγηση μίας άδειας στην ορισθείσα τιμή εκκίνησης της δημοπρασίας. Τυχόν εναπομένουσες άδειες επαναπροκηρύσσονται υποχρεωτικά από το ΕΣΡ με την ίδια τιμή εκκίνησης για την ίδια κατηγορία αδειών, εφόσον μέχρι τη δημοσίευση της επόμενης προκήρυξης για τη χορήγηση άλλης κατηγορίας αδειών παρόχων περιεχομένου εκδηλωθεί έμπρακτο ενδιαφέρον από έναν τουλάχιστον υποψήφιο με την κατάθεση στο ΕΣΡ σχετικής αίτησης που συνοδεύεται από εγγυητική επιστολή, ισόποση με εκείνη που είχε οριστεί για τη συμμετοχή στην προηγούμενη αδειοδοτική διαδικασία. Σε περίπτωση άπρακτης παρέλευσης του παραπάνω χρονικού ορίου, τυχόν εναπομένουσες άδειες αποδεσμεύονται για την προκήρυξη άλλης κατηγορίας αδειών παρόχων περιεχομένου. Η διαδικασία των προηγούμενων δύο εδαφίων τηρείται αναλόγως και στην περίπτωση ματαίωσης του διαγωνισμού, λόγω μηδενικής προσέλευσης υποψηφίων. Τα ανωτέρω ισχύουν αναλόγως και σε περίπτωση οριστικής παύσης της λειτουργίας αδειούχου παρόχου περιεχομένου, για οποιονδήποτε λόγο».

Ικανοποίηση Παππά για τη διαδικασία

Μετά την ολοκλήρωση της τρέχουσας διαδικασίας για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών, δηλαδή, έλεγχος φακέλων και απόδοση αδειών σε όσους πληρούν τα κριτήρια, το ΕΣΡ θα προχωρήσει σε νέα προκήρυξη -σε χρόνο που το ίδιο κρίνει- για την έβδομη άδεια, ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, σε σύντομη συνομιλία, που είχε νωρίτερα, με δημοσιογράφους στη Βουλή. 

«Όπως οι πληγές της μεγάλης κρίσης γιατρεύονται, μπαίνει και μια κανονικότητα και νομιμότητα στο χώρο της ενημέρωσης» ανέφερε ειδικότερα ο υπουργός, κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου και πρόσθεσε ότι «σήμερα είχαμε την κατάθεση των φακέλων στο ΕΣΡ, για την διαδικασία αδειοδότησης η οποία τρέχει» για να επαναλάβει, ότι «είναι ένα θετικό βήμα ότι ολοκληρώθηκε απολύτως ομαλά».

Ο υπουργός, σημείωσε ότι η προκήρυξη θα αφορά το ίδιο είδος άδειας και θα έχει την ίδια τιμή εκκίνησης, ενώ σε ερώτηση τι θα γίνει στην περίπτωση που θα υπάρξει μόνο ένας ενδιαφερόμενος απάντησε πως εάν υποβάλει φάκελο μόνο ένας υποψήφιος θα πάρει την άδεια, αφού, βεβαίως, ελεγχθεί ότι ο φάκελός του είναι πλήρης. Εάν οι υποψήφιοι που θα υποβάλουν φάκελο είναι από δύο και πάνω, τότε θα προκηρυχθεί δημοπρασία, συμπλήρωσε.

Εργαζόμενοι Mega: Κινδυνεύουν οι οικογένειές μας

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν χθες οι εργαζόμενοι του τηλεοπτικού σταθμού MEGA, επισημαίνουν ότι «αυτές τις ώρες βρίσκεται σε εξέλιξη ένα έγκλημα σε βάρος 420 εργαζομένων του MEGA. Δημοσιογράφοι, Τεχνικοί και Διοικητικοί υπάλληλοι στήριξαν απλήρωτοι εδώ και 2 χρόνια το κανάλι προκειμένου να μην κλείσει. Τώρα αποκαλύπτεται ότι εξαπατήθηκαν.

Στα ταμεία των τραπεζών συσσωρεύθηκαν 50 εκατ. ευρώ από διαφημίσεις, όμως οι μέτοχοι του καναλιού αποφάσισαν να μην συμμετέχουν στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. To MEGA οδηγείται σε ξαφνικό θάνατο».

Οι μέτοχοι του MEGA και η κυβέρνηση οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους έστω και την ύστατη στιγμή. 420 εργαζόμενοι και οι οικογένειες τους τίθενται σε άμεσο κίνδυνο» καταλήγει η ανακοίνωση των εργαζομένων.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ – ΜΠΕ 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Εκτακτο – Ολυμπιακή φλόγα: Λόγω καιρικών συνθηκών αλλάζει η ώρα άφιξης στη Νάξο

Λόγω καιρικών συνθηκών αλλάζει η ώρα άφιξης της Ολυμπιακής φλόγας στις Κυκλάδες - Μία ώρα νωρίτερα η τελετή, πως διαμορφώνεται το πρόγραμμα στη Νάξο

Tourism Awards: Βραβείο για τις καινοτόμες εμπειρίες ψηφιακής περιήγησης του NAXOS AR

Η MOPTIL συνδέει τον πολιτισμό με τον τουρισμό μέσω της τεχνολογίας και διακρίθηκε με δυο βραβεία για εμπειρίες ψηφιακής περιήγησης σε αρχαιολογικούς χώρους: Gold στην κατηγορία Digital Innovation - Καινοτόμο Concept για την εφαρμογή NAXOS AR και Silver στην κατηγορία Travel Services - Applications για την εφαρμογή DIGIPAST.

“Καλάθι του Νονού”: Ξεκινάει στις 22 Απριλίου, τι περιλαμβάνει

Το "Καλάθι του Νονού" είναι πραγματικότητα - Ποια προϊόντα περιλαμβάνει και πότε έρχεται το "Καλάθι του Πάσχα"

National Geographic για Σίφνο: Ο κορυφαίος γαστρονομικός προορισμός

Ως το καλύτερο νησί της Ελλάδας για γαστρονομικές απολαύσεις και παραδοσιακά πανηγύρια προβάλλεται η Σίφνος και στον κατάλογο που δημοσίευσε το ισπανικό Conde Nast Traveler

Ολυμπιακή Φλόγα – Νάξος: Κίνηση οχημάτων από και προς το λιμάνι μέσω Περιφερειακού δρόμου

Ενημέρωση από το Λιμεναρχείο Νάξου για την κίνηση οχημάτων από και προς το λιμάνι της Νάξου - Που θα δέσει ο Σκοπελίτης

Golden Star Ferries: Το “Andros Queen” πιάνει φέτος και Πάρο

GOLDEN NEWS: ΝΕΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΣ ΠΑΡΟ ΜΕ ΤΟ ANDROS QUEEN!

Ευρώπη: Νησιά των Κυκλάδων μεταξύ των επτά πιο απειλούμενων μνημείων και τόπων

Κυκλάδες: μεταξύ των 7 πιο απειλούμενων μνημείων & τόπων στην Ευρώπη

Πάει… Τούμπα ο (φανατικός Παναθηναϊκός)! Ανδρουλάκης

Τι θα κάνει στη Θεσσαλονίκη ο Νίκος Ανδρουλάκης;

Ολυμπιακή Φλόγα – Νάξος: Επίσκεψη από την πρωταθλήτρια Στίβου, Ολγα Βασδέκη

Οι Ολγα Βασδέκη, Βασίλης Σοφικίτης και Lennart Neubauer θα είναι τρείς από τους οκτώ λαμπαδηδρόμος της αυριανής δράσης από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Ολυμπιακή Φλόγα: Στη Σαντορίνη ταξιδεύει ο Γιώργος Λεονταρίτης

"Στη Σαντορίνη ο Γιώργος Λεονταρίτης για την υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας"

Princess Cruises: Ακύρωση επισκέψεων του “Sun Princess” στη Σαντορίνη

Το Sun Princess ακύρωσε τα δρομολόγια στη Σαντορίνη λόγω συνωστισμού κρουαζιερόπλοιων - Επιλέγει Χανιά

ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου: Με εισήγηση Δημήτρη Λιανού, προσφυγή στη Δικαιοσύνη για τους αιγιαλούς

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει η ΠΕΔ για τον αιγιαλό και την παραλία - Ποια ήταν η πρόταση Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Δημήτρη Λιανού

Blue Star Ferries: Παράταση μίας ακόμη εβδομάδας για το “Blue Star 1”

Μία ακόμη εβδομάδα θα μείνει στη γραμμή της Παροναξίας το Blue Star 1....

Φόρτωμας σε Πιερρακάκη: “Να είναι πανέτοιμα τα σχολεία των Κυκλάδων τη νέα χρονιά”

Συνάντηση εργασίας Φίλιππου Φόρτωμα με τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκο Πιερρακάκη

Attica Group: Απέκτησε τρία ξενοδοχεία στις Κυκλάδες, εξετάζει κι άλλες εξαγορές ακινήτων

Τρίτο ξενοδοχείο στις Κυκλάδες απέκτησε η Attica Group - Εξετάζει περαιτέρω εξαγορές μονάδων σε νησιά που εξυπηρετεί με τον στόλο της

Ολυμπιακή Φλόγα – Νάξος: Επίσκεψη από την πρωταθλήτρια Στίβου, Ολγα Βασδέκη

Οι Ολγα Βασδέκη, Βασίλης Σοφικίτης και Lennart Neubauer θα είναι τρείς από τους οκτώ λαμπαδηδρόμος της αυριανής δράσης από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Cycladic Identity – Ιος: Ολοκληρώθηκε το πρώτο πρόγραμμa με τίτλο “Το βλέμμα της Νεότητας στις Κυκλάδες”

Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε την Κυριακή 31 Μαρτίου στους κατοίκους του νησιού

Αμοργός: Το νησί που… κόβει την ανάσα!!

Εκεί γυρίστηκε η ταινία του 1988 «Le Grand Bleu» (The Big Blue) με τον Jean Reno. Η ταινία έγινε μια από τις πιο επιτυχημένες εμπορικά ταινίες της Γαλλίας.

Express Skopelitis: Μια μέρα σαν όλες τις άλλες….

To Express Skopelitis συνεχίζει το δρομολόγιό του...

Αμοργός – Ενωση Ξενοδόχων: Καθαρίζουμε τον Πύργο της Αγίας Τριάδας στην Αρκεσίνη

Tην Κυριακή ο Καθαρισμός του Πύργου της Αγίας Τριάδας στην Αρκεσίνη στο πλαίσιο της δράσης Let’s do it Greece 2024