Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΜΜΕΥπόθεση "Mega": Το ΕΣΡ ανακοίνωσε "τίτλοι τέλους"

Υπόθεση “Mega”: Το ΕΣΡ ανακοίνωσε “τίτλοι τέλους”

|

Με ψήφους 6-3, η Ανεξάρτητη Αρχή απέρριψε το υπόμνημα που κατέθεσε το Δ.Σ. της Τηλέτυπος (MEGA) απορρίπτοντας έτσι την αίτησή του να θεωρηθεί το κανάλι μη ενημερωτικό ώστε να συνεχίσει να εκπέμπει σήμα μέχρι και τον πλειοδοτικό διαγωνισμό για τις θεματικές άδειες εθνικής εμβέλειας.

Το καλώδιο βγήκε από την πρίζα… Και διά χειρός του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ)…. Η Ανεξάρτητη Αρχή πριν από λίγο με ψήφους 6 – 3 απέρριψε το υπόμνημα που κατέθεσε το Δ.Σ. της Τηλέτυπος (MEGA) λέγοντας «όχι» στην αίτηση της εταιρείας να θεωρηθεί το κανάλι «μη ενημερωτικό» ώστε να συνεχίσει να εκπέμπει σήμα μέχρι και τον πλειοδοτικό διαγωνισμό για τις θεματικές άδειες εθνικής εμβέλειας.

Και ουσιαστικά μπαίνει τέλος σε ένα σίριαλ σχεδόν δύο ετών όπου ο ένας μετά τον άλλο οι μεγαλομέτοχοι του «Μεγάλου Καναλιού» (από τους Μπόμπολα – Ψυχάρη έως Βαρδιονογιάννη – Μαρινάκη και Σαββίδη) έπαιξαν με τους περίπου 400 εργαζόμενους καθότι τους κράτησαν όμηρους σε μία ψυχοφθόρα κατάσταση που με μαθηματική ακρίβεια οδήγησε στο …μαύρο.

Και με την οριστική απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης αρχίζει να αδειάζει η κλεψύδρα καθότι το ΕΣΡ αναμένεται να στείλει την απόφασή του στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων με κοινοποίηση και στην Digea, η οποία και θα είναι υποχρεωμένη να διακόψει τη μετάδοση του σήματος του MEGA.

Η απόφαση του ΕΣΡ

 «Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης αναγνωρίζει ότι ο τηλεοπτικός σταθμός με το διακριτικό τίτλο «MEGA CHANNEL» εμπίπτει στη ρύθμιση του άρθρου 28 παρ. 10 του Ν. 4496/2017 και υποχρεώνει τη λειτουργούσα αυτόν εταιρεία με την επωνυμία «ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ» να τερματίσει τη λειτουργία του», αναφέρει το διατακτικό της απόφασης.

Το βασικό επιχείρημα του ΕΣΡ όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα typologies.gr είναι πως ο σταθμός λειτούργησε επί πολλά έτη, με βάση διοικητικές  πράξεις ως ενημερωτικός εθνικής εμβέλειας, δεν έλαβε μέρος δε μέρος στη διαδικασία αδειοδότησης τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού χαρακτήρα, που άρχισε με την προκήρυξη 1/2017 του ΕΣΡ (δημοσιευθείσα την 27.11.2017). Ο σταθμός συνεχίζει η απόφαση του ΕΣΡ «δεν είχε υποβάλει δήλωση αλλαγής φυσιογνωμίας του προγράμματος του, είναι δεν κοινώς γνωστό (πανελλήνια πασίδηλο)  ότι από τον μήνα Σεπτέμβριο του 2016 διέκοψε την μετάδοση ειδήσεων και ενημερωτικών προγραμμάτων”. Με βάση αυτά τα στοιχεία, το ΕΣΡ με ψήφους 6-3 κρίνει πως “εμπίπτει στην ρύθμιση του  άρθρου 28 παρ 10 του Ν.4496/2017 και πρέπει να αναγνωρισθεί τούτο και να αποφασισθεί ο τερματισμός της λειτουργίας του».

Χθες η Τηλέτυπος είχε στείλει υπόμνημα και σήμερα κάποια συμπληρωματικά στοιχεία. Ωστόσο, τα τελευταία δεν ελήφθησαν υπόψη.   Eντονες ήταν οι αντιδράσεις των εργαζομένων, που περίμεναν στην είσοδο των γραφείων του ΕΣΡ, μόλις άκουσαν την απόφαση,και αποφάσισαν να προσφύγουν στο ΣτΕ διεκδικώντας την αναστολή της απόφασης του ΕΣΡ, μέχρι την κύρια εκδίκασης της προσφυγής της Τηλέτυπος ΑΕ.

Υπενθυμίζεται ότι στο ΕΣΡ είχε κατατεθεί πριν μια εβδομάδα υπόμνημα από τους μετόχους του Mega, προκειμένου να επιτρέψει την μετατροπή του από ενημερωτικό σε θεματικό, ώστε να συνεχίσει να εκπέμπει σήμα μέχρι και τον πλειοδοτικό διαγωνισμό για τις θεματικές άδειες εθνικής εμβέλειας.

Την περασμένη Πέμπτη είχαν πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, ενώ συναντήθηκαν και με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο, από τον οποίο ζήτησαν να υπάρξει κυβερνητική παρέμβαση έτσι ώστε να αποδεσμευθούν χρήματα που είναι δεσμευμένα στις τράπεζες, για να αποπληρωθούν οι εργαζόμενοι. Υπενθυμίζεται ότι στους τραπεζικούς λογαριασμούς της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ βρίσκονται δεσμευμένα περίπου 55 εκατομμύρια ευρω, από τις διαφημίσεις που προέβαλλε το κανάλι. Την ίδια στιγμή, ασκήθηκαν πιέσεις από άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς που υποστηρίζουν ότι υπάρχει αθέμιτος ανταγωνισμός.

Σημειώνεται πως ο ΣΚΑΪ είχε καταθέσει επιστολή στο ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο, όπου κάνει λόγο για παράνομη λειτουργία του MEGA, καθώς έχει λήξει το τρίμηνο που ορίζει ως προθεσμία ο νόμος για όσους δεν συμμετείχαν στον διαγωνισμό, οπότε και πρέπει να διακοπεί το σήμα τους.

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

ΠΝΑι: Επιτήδειοι αποσπούν χρήματα υποδυόμενοι υπαλλήλους

Προσοχή! Επιτήδειοι αποσπούν χρήματα από πολίτες και επιχειρηματίες, υποδυόμενοι υπαλλήλους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Πάσχα: Σύγχυση στην αγορά αρνιού

Αντιδράσεις για την ένταξη των αμνοεριφίων στο «καλάθι» – Ανησυχία για την επάρκεια λόγω εξαγωγών

Νάξος – ΧΥΤΑ: Υπό έλεγχο και έσβησε η φωτιά

Εσβησε η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το πρωί της Παρασκευής στο ΧΥΤΑ της Νάξου

“Νόσος Νάξος”: Ενεργοποιείται (από Νοσοκομείο Νάξου) η διαδικασία του γονιδιακού ελέγχου

Συνάντηση την περασμένη Δευτέρα (22/04) στο Δημαρχείο Νάξου με σκοπό την ενεργοποίηση της διαδικασίας γονιδιακού ελέγχου για τη "Νόσος Νάξος"

ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia – Play Offs: Φινάλε στο όνειρο, ήττα στην Βούλα και αποκλεισμός

Ο ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia πάλεψε αλλά πνίγηκε στην άμυνα του Πρωτέα Βούλας - Ηττα στον 3ο αγώνα 66-55 και με 2-1 ήττες έμεινε εκτός συνέχεια - Το σχόλιο της διοίκησης για το φετινό ταξίδι της Ναξιώτικης Ομάδας

Πανναξιακός ΑΟΚ – Play Offs: “Εδώ είναι Νάξος” και επίδειξη δύναμης κόντρα στον Ηλυσιακό

Εντυπωσιακός ο Πανναξιακός ΑΟΚ κέρδισε τον Ηλυσιακό 74-62, έφερε τη σειρά στα ίσα (1-1 νίκες) και ο τελικός για την μάχη του τελικού την προσεχή Κυριακή (28/04) στα Ιλίσια

Εκτακτο: Φωτιά σε εξέλιξη στο ΧΥΤΑ της Νάξου (photos)

Γύρω στις 6 το πρωί της Παρασκευής ξέσπασε φωτιά στο ΧΥΤΑ της Νάξου - Στο χώρο και δύναμη του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Νάξου

Νάξος: Τοποθετήθηκαν νέες σύγχρονες προκατασκευασμένες αίθουσες σε σχολεία

Φ. Μαυρομμάτης δηλώνει ότι "Νέες σύγχρονες προκατασκευασμένες αίθουσες τοποθετήθηκαν σε σχολεία”

Νάξος – Αναβολή: Οι καιρικές συνθήκες “νίκησαν” το μπάσκετ

Αναβλήθηκε ο αγώνας Πανναξιακός ΑΟΚ - Ηλυσιακός λόγω αδυναμίας έλευσης των διαιτητών - Αύριο (όπως και ο αγώνας Πρωτέας - ΑΠΑΣ Νάξου) η αναμέτρηση την ίδια ώρα στο "Δημ. Περιστεράκης"

Νάξος – ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Απόλυτα επιτυχημένο το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης (photo)

Η VOM ολοκλήρωσε με επιτυχία το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης στη ΛΕ.ΜΟ.Ν Νάξου (photo)

Νάξος: Ερχεται η τακτική συνεδρίαση Επιτροπής Τουριστικής προβολής και ανάπτυξης

Τακτική Συνεδρίαση Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης αύριο Παρασκευή - Ποια τα θέματα

Νάξος – Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος: Πότε ξεκινάει το Πασχαλινό ωράριο καταστημάτων

Το Πασχαλινό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων στη Νάξο ανακοίνωσε ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος του νησιού (πίνακας)

Fast Ferries – Πρωτομαγιά: Εμφάνιση στη Νάξο του “Fast Ferries Andros”

Η Fast Ferries ενημερώνει για την κίνηση των πλοίων της κατά την απεργία της Πρωτομαγιάς - ΤΙ θέλει το Fast Ferries Andros στη Νάξο;

Νάξος – ΧΥΤΑ: Υπό έλεγχο και έσβησε η φωτιά

Εσβησε η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το πρωί της Παρασκευής στο ΧΥΤΑ της Νάξου

“Νόσος Νάξος”: Ενεργοποιείται (από Νοσοκομείο Νάξου) η διαδικασία του γονιδιακού ελέγχου

Συνάντηση την περασμένη Δευτέρα (22/04) στο Δημαρχείο Νάξου με σκοπό την ενεργοποίηση της διαδικασίας γονιδιακού ελέγχου για τη "Νόσος Νάξος"

Πανναξιακός ΑΟΚ – Play offs: Ωρα τελικού (15:00) κόντρα στον Ηλυσιακό

Ο Πανναξιακός ΑΟΚ αντιμετωπίζει σήμερα τον Ηλυσιακό για τον 2ο αγώνα των πλέι οφ... (Αφίσα)

ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Ξεκίνησε το 3ήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης

Η Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Νάξου (ΛΕ.ΜΟ.Ν.) κάλεσε τον Βασίλη Ορφανό για ένα τριήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης - Πως μπορείτε να δώσετε το παρών

Νάξος – Ολυμπιακή Φλόγα: ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΘΛΙΨΗ για τους πολιτικούς νάνους, απρέπεια σε έναν Ναξιώτη Πρωταθλητή

Ο Στράτος Φουτάκογλου γράφει για όσα έγιναν την ημέρα της Λαμπαδηδρομίας στη Νάξο με επίκεντρο τον παραγκωνισμό του Ναξιώτη πρωταθλητή Γιάννη Ξενάκη