Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠαλιές κατηγορίεςΝάξοςΕνας Ναξιώτης για πρόεδρος της ΡΑΕ

Ενας Ναξιώτης για πρόεδρος της ΡΑΕ

|

Ο υπουργός ΠΑΠΕΝ κ. Λαφαζάνης προτείνει τον Νίκο Μπουλαξή – από τις Εγγαρές της Νάξου – ως πρόεδρο της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας.

Μεγάλη τιμή για τη Νάξο και τις Εγγαρές καθότι ο Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης απέστειλε χθες επιστολή στην πρόεδρο της Βουλής μέσω της οποίας ζητά να συγκληθεί η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για το ζήτημα. και αποτελεί τιμή για τη Νάξο καθότι προτείνει για τη θέση του προέδρου της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας τον Νίκο Μπουλαξή, γέννημα θρέμμα των Εγγαρών, χωριού έξω από την Χώρα Νάξου.

Οπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα του Capital.gr “Τις προτάσεις του για την πλήρωση των κενών θέσεων του προέδρου, του αντιπροέδρου α’ και ενός μέλους της ΡΑΕ γνωστοποίησε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, με επιστολή που απέστειλε στην Πρόεδρο της Βουλής από την οποία και ζητεί να συγκληθεί η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, προκειμένου να διατυπώσει γνώμη.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου, με την επιστολή του, ο υπουργός ΠΑΠΕΝ εισηγείται να οριστούν στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) οι:

• Νικόλαος Μπουλαξής του Γεωργίου, ως Πρόεδρος,

• Σωτήριος Μανωλκίδης του Κωνσταντίνου, ως Αντιπρόεδρος Α’, και

• Νεκταρία Καρακατσάνη του Βάιου, ως Μέλος.

Από το πλούσιο βιογραφικό του Νίκου Μπουλαξή κρατάμε τα πιο …βασικά: 

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στις Εγκαρές της νήσου Νάξου στις 28 Απριλίου του 1972 και είναι παντρεμένος με δύο παιδιά.  Αποφοίτησε από το Γενικό Λύκειο Νάξου το 1990. Εισήχθη την ίδια χρονιά με Γενικές Εξετάσεις στη Σχολή Ικάρων, στην οποία παρέμεινε μέχρι τον Νοέμβρη του 1991 οπότε και αποχώρησε οικειοθελώς για να συνεχίσει τις σπουδές του στη σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ, όπου εισήχθη επίσης με Γενικές Εξετάσεις το 1991. Στο χρονικό διάστημα που παρέμεινε στη Σχολή Ικάρων εκπλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις. Τον Ιούνη του 1996 έλαβε το δίπλωμα του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και Μηχανικού Υπολογιστών του ΕΜΠ. Την ίδια χρονιά εισήχθη ως Υποψήφιος Διδάκτορας στο εργαστήριο Ηλεκτρικών Συστημάτων του τομέα Ηλεκτρικής Ισχύος του ΕΜΠ. Το Μάρτη του 2001 ανακηρύχθηκε Διδάκτωρ Μηχανικός του ΕΜΠ.
Παράλληλα με την εκπόνηση της διδακτορικής του διατριβής, εργάστηκε ως καθηγητής σε δημόσια ΙΕΚ και ως εργαστηριακόςσυνεργάτης στο ΤΕΙ Πειραιά, ασκώντας και το επάγγελμα του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού. Από τον Γενάρη του 2001 εργάζεται στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ). Μέχρικαι τον Απρίλη του 2002 ως συνεργάτης της Αρχής με σύμβαση έργου και, ακολούθως, σε θέση Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού όπου προσελήφθη με διαδικασίες ΑΣΕΠ. Μέχρι τον Μάρτη του 2007 απασχολήθηκε στη Μονάδα Ανάλυσης Ενεργειακών Συστημάτων, από τον Μάρτη 2007 μέχρι τον Μάη 2013 ως επικεφαλής της Ομάδας Μη Διασυνδεδεμένων Νησιών της ΡΑΕ και από τον Μάη 2013 είναι επικεφαλής της Ομάδας Ηλεκτρικών Συστημάτων της Αρχής.
Καθ’ όλο το χρονικό διάστημα που εργάζεται στη ΡΑΕέχει αντιμετωπίσει και εξακολουθεί να πραγματεύεται πληθώρα θεμάτων που αφορούν τους βασικούς τομείς των ηλεκτρικών συστημάτων και δικτύων, καθώς και της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα σε όλο το φάσμα της αγοράς  (παραγωγή, μεταφορά και διανομή), τόσο της ηπειρωτικής χώρας όσο και του νησιωτικού χώρου, από πλευράς ρυθμιστή και σε συνθήκες απελευθερωμένης αγοράςενέργειας. Με κύρια συμβολή στη θέσπιση βασικών ρυθμιστικών εργαλείων(κώδικες, κανονισμοί κλπ),πραγματεύτηκε ιδίως ζητήματα σχετικά μετην ανάπτυξη των ηλεκτρικών συστημάτων και δικτύων, των διασυνδέσεων των νησιών με το ηπειρωτικό Σύστημα, τη διείσδυση των ΑΠΕ στα ηλεκτρικά συστήματα, την οικονομική ανάπτυξη αυτόνομων ηλεκτρικών συστημάτων με μεγιστοποίηση της διείσδυσης ΑΠΕ, την εισαγωγή καινοτόμων για τη χώραιδεών και πρακτικών στα ηλεκτρικά συστήματα (αποθήκευση ενέργειας-υβριδικοί σταθμοί,net-metering, ποιότητα τάσης, smartmeters, smartgrids) κλπ.Μέσα από τη συμμετοχή του στους διευρωπαϊκούς φορείς και διεργασίες (CEER, ACER, ENTSO-eκ.α.), έχει αποκτήσει άριστη γνώση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας και των διαδικασιών που ακολουθούνται στα ζητήματα του τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ η πολύχρονη ενασχόλησή του στον Ρυθμιστή έχει επιτρέψει την απόκτηση, κατανόηση και εμπέδωση των βασικών αρχών της ρυθμιστικής κουλτούρας και της εφαρμογής της στις ιδιαίτερες συνθήκες της ελληνικής πραγματικότητας.
Παράλληλα, από τον Οκτώβριο 2003 και μέχρι τον Ιούλιο 2011, συνεργάστηκε με το ΤΕΙ Πειραιά σε θέση εργαστηριακού και επιστημονικού συνεργάτη ΠΠ στη διδασκαλία μαθημάτων. Να σημειώσουμε τέλος ότι διετέλεσε και πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Εγγαριτών με πλούσια δράση 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πανναξιακός ΑΟΚ: Το “αντίο” του Καραλευθέρη και η μεγάλη αγκαλιά που βίωσε στη Νάξο (video)

Με ένα ξεχωριστό τρόπο ο Λευτέρης Καραλευθέρης έκλεισε το κεφάλαιο "Πανναξιακός ΑΟΚ - Νάξος" - Τι αναφέρει στο μήνυμά του (video)

Η ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ….. πορεία προς μία κοινωνία δικαιοσύνης

Αρθρο του Κωνσταντίνου Σκαρβέλη με αφορμή την Πρωτομαγιά.. Πρώτη ημέρα του μήνα των λουλουδιών, των ανθέων. Εποχή του Έρωτα.

Μητρόπολη Παροναξίας: Το τροπάριο της Κασσιανής στον Ιερό Ναό Αγίου Νικοδήμου Νάξου

Στον Ιερό Ναό Αγίου Νικοδήμου Νάξου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κκ Καλλίνικος

Μικρές Κυκλάδες: Ομιλίες για τον καρκίνο του δέρματος και δερματολογικές εξετάσεις σπίλων

Σε Σχοινούσα, Κουφονήσια και Δονούσα θα πραγματοποιηθούν ομιλίες και εξετάσεις δωρεάν με επίκεντρο το καρκίνο του δέρματος - Σε πρωταγωνιστικό ρόλο ο Όμιλος Εθελοντών κατά του Καρκίνου – ΑγκαλιάΖΩ

Naxos Medical: Ερχεται δωρεάν έλεγχος μαστών με υπερηχογράφημα και κλινική εξέταση

Μία ακόμη πρωτοβουλία από το πολυκέντρο Υγείας Naxos Medical για τις γυναίκες της Νάξου και όχι μόνο. Δείτε πως μπορείτε να κάνετε την προληπτική αυτή εξέταση

Νάξος – Πολιτιστικός & Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών: Το 1ο Συνέδριο Παιδιών γίνεται πραγματικότητα (!!!)

Ο Πολιτιστικός & Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Νάξου θα πραγματοποιήσει το 1ο Συνέδριο για παιδιά (6 – 15 ετών) - Ποιο είναι το θέμα και πότε θα γίνει

Μήλος: Νέο 5αστερο ξενοδοχείο … έρχεται

“Στα σκαριά” νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων στη Μήλο

Δήμος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων: Αποστολή δώρων στα παιδιά που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Παίδων “Αγλαΐα Κυριακού”

Αποστολή δώρων από τη Νάξο στα παιδιά που νοσηλεύονται αυτές τις ημέρες στο Νοσοκομείο Παίδων "Αγλαΐα Κυριακού" - Τι αναφέρει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος για θέματα πρόνοιας Βασίλης Φλεριανός

Blue Star Ferries: Εκτακτη προσέγγιση σήμερα και αύριο στη Νάξο του “Blue Star 2”

Ενα ακόμη έκτακτο δρομολόγιο απόψε από τον Πειραιά για Πάρο - Νάξο και Σαντορίνη

MyCoast: Διαθέσιμη η εφαρμογή στα κινητά για καταγγελίες όσον αφορά παρανομίες σε παραλίες

Πέρυσι υπό την πίεση του «κινήματος της πετσέτας» έγιναν 4.500 έλεγχοι και διαπιστώθηκαν 1.750 παραβάσεις

Νάξος: Ερχεται η τακτική συνεδρίαση Επιτροπής Τουριστικής προβολής και ανάπτυξης

Τακτική Συνεδρίαση Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης αύριο Παρασκευή - Ποια τα θέματα

Νάξος – Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος: Πότε ξεκινάει το Πασχαλινό ωράριο καταστημάτων

Το Πασχαλινό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων στη Νάξο ανακοίνωσε ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος του νησιού (πίνακας)

Fast Ferries – Πρωτομαγιά: Εμφάνιση στη Νάξο του “Fast Ferries Andros”

Η Fast Ferries ενημερώνει για την κίνηση των πλοίων της κατά την απεργία της Πρωτομαγιάς - ΤΙ θέλει το Fast Ferries Andros στη Νάξο;

Νάξος – ΧΥΤΑ: Υπό έλεγχο και έσβησε η φωτιά

Εσβησε η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το πρωί της Παρασκευής στο ΧΥΤΑ της Νάξου

Μήλος: Νέο 5αστερο ξενοδοχείο … έρχεται

“Στα σκαριά” νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων στη Μήλο

“Νόσος Νάξος”: Ενεργοποιείται (από Νοσοκομείο Νάξου) η διαδικασία του γονιδιακού ελέγχου

Συνάντηση την περασμένη Δευτέρα (22/04) στο Δημαρχείο Νάξου με σκοπό την ενεργοποίηση της διαδικασίας γονιδιακού ελέγχου για τη "Νόσος Νάξος"

Blue Star Ferries: Εκτακτη προσέγγιση σήμερα και αύριο στη Νάξο του “Blue Star 2”

Ενα ακόμη έκτακτο δρομολόγιο απόψε από τον Πειραιά για Πάρο - Νάξο και Σαντορίνη

Νάξος – Αναβολή: Οι καιρικές συνθήκες “νίκησαν” το μπάσκετ

Αναβλήθηκε ο αγώνας Πανναξιακός ΑΟΚ - Ηλυσιακός λόγω αδυναμίας έλευσης των διαιτητών - Αύριο (όπως και ο αγώνας Πρωτέας - ΑΠΑΣ Νάξου) η αναμέτρηση την ίδια ώρα στο "Δημ. Περιστεράκης"

Stoiximan AegeanBall Festival 2024: Ανοιξαν οι έγγραφές

Κορυφαία διοργάνωση 3Χ3 με 13 βραβεία σε πολλαπλές κατηγορίες - Το χρονοδιάγραμμα

Νάξος – Ολυμπιακή Φλόγα: ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΘΛΙΨΗ για τους πολιτικούς νάνους, απρέπεια σε έναν Ναξιώτη Πρωταθλητή

Ο Στράτος Φουτάκογλου γράφει για όσα έγιναν την ημέρα της Λαμπαδηδρομίας στη Νάξο με επίκεντρο τον παραγκωνισμό του Ναξιώτη πρωταθλητή Γιάννη Ξενάκη