Επιτέλους να πάρουν θέση

Το προσεχές Σάββατο 25 Οκτωβρίου και στη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ένα από τα βασικά θέματα είναι οι τελευταίες εξελίξεις στο σμυριδικό αλλά και η αναδιάρθρωση της Επιτροπής για το «διαμάντι» της ορεινής Νάξου, που όμως έχει πέσει σε …δυσμένεια τα τελευταία χρόνια, θύμα κι αυτό της κρίσης αλλά και της κακής πολιτικής. Παράλληλα, θα γίνει συζήτηση γύρω από το ζήτημα του «λουκέτου» σμυριδωρυχείων στην ευρύτερη περιοχή της Απειράνθου μετά από παρέμβαση της Επιτροπής Μεταλλειολόγων Νοτίου Αιγαίου.

Λίγο πριν τη συνεδρίαση, ο πρόεδρος της Κορώνου Νίκος Χουζούρης έστειλε μήνυμα συμπαράστασης μέσω ανοιχτής επιστολής στους Σμυριδεργάτες Απεράθου όπου καταγγέλλει την πολιτική του ΥΠΕΚΑ και ζητάει από τους βουλευτές Κυκλάδων να πάρουν επιτέλους θέση…

Αναλυτικά το μήνυμα συμπαράστασης του προέδρου του Νίκου Χουζούρη αναφέρει τα εξής: «Ως Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κορώνου, του μεγαλύτερου χωριού σε εξόρυξη σμύριδας, για άλλη μια φορά τάσσομαι δίπλα στους εναπομείναντες εργάτες των Σμυριδοχωριών μας. Μετά τη μείωση της ποσότητας εξόρυξης σμύριδας τα τελευταία χρόνια από 8.100 τόνους σε 4.500, τη μη εγγραφή νέων εργατών που ζουν στα χωριά μας στους σμυριδικούς καταλόγους εδώ και 4 χρόνια, έρχεται το ΥΠΕΚΑ με καινούρια εφεύρεση να παύει τη λειτουργία ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ κάποιων ορυχείων δικαιολογώντας το με φθηνά επιχειρήματα προβαίνοντας αυθαίρετα σε ελέγχους σε αυτά χωρίς την παρουσία ούτε των εργατών, ούτε του αρχηγού του ορυχείου αλλά ούτε καν της Δ/ντριας των Σμυριδωρυχείων Νάξου. Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση των δανειστών, της λεγόμενης ανάπτυξης θέλει να ξεπουλήσει τον ορυκτό πλούτο της Χώρας συμπεριλαμβάνοντας και τα ρημαγμένα χωριά μας σε ιδιωτικές εταιρείες κάνοντας το έργο της πιο εύκολο.

Επαναλαμβάνω για πολλοστή φορά να είμαστε όλοι σε επαγρύπνηση και να σταθούμε εμπόδιο στα συμφέροντα των λίγων.

Επιτέλους οι Κυκλαδίτες κυβερνώντες βουλευτές κ.κ. Βρούτσης και Ρήγας να πάρουν επίσημα θέση στο θέμα του Σμυριδικού συζητώντας με τα Σωματεία και το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων την επίλυσή του.

Ο αγώνας συνεχίζεται».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News