Ντοκιμαντέρ η ζωή του Νίκου Πρωτονοτάριου

Τηλεοπτικό συνεργείο με σκηνοθέτη τον Σταύρο Ψυλάκη επισκέφθηκε χθες 27 Μαρτίου 2015 την Απείρανθο , για να καταγράψει πλάνα από το χωριό που γεννήθηκε και έζησε ο γιατρός - καρδιολόγος Νίκος Πρωτονοτάριος . Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί σε ιατρικό - καρδιολογικό συνέδριο  όπου θα εξυμνεί το έργο του μεγάλου επιστήμονα .

Να σημειώσουμε ότι λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούν αυτές τις ημέρες δεν πραγματοποιήθηκε τελικά το σεμινάριο Ανανηπτών στην Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση και τον Αυτόματο Εξωτερικό Απινιδισμό στη μνήμη του καρδιολόγου-ερευνητή Νίκου Πρωτονοτάριου πρωτοπόρου ερευνητή στον τομέα των Μυοκαρδιοπαθειών και της νόσου “Νάξος”, που ήταν προγραμματισμένο για σήμερα Σάββατο 28 Μαρτίου.

Ο Νίκος Πρωτονοτάριος, «έφυγε» από τη ζωή  το πρωί της Πέμπτης 26/9/2014 σε ηλικία 58 ετών από την επάρατο νόσο ο οποίος έδωσε σκληρή μάχη και νοσηλευόταν τις τρεις τελευταίες εβδομάδες σε νοσοκομείο της Αθήνας... Είχε βραβευτεί πρόσφατα, με τη σύζυγό του Ανταλένα Τσατσοπούλου, για τη συμβολή τους στην καρδιολογία και ειδικότερα στην κατανόηση της Aρρυθμιογόνου Mυοκαρδιοπάθειας, κατά τη διάρκεια διεθνούς επιστημονικού συνεδρίου. Ο Νίκος Πρωτονοτάριος πρόσφερε σημαντικές υπηρεσίες και στην πολυαγαπημένη του πατρίδα τη Νάξο στην οποία επέστρεψε πριν από πολλά χρόνια παρέχοντας στους κατοίκους της τις πολύτιμες επιστημονικές γνώσεις του.

Πηγή: apeiranthos-naxos.blogspot.gr