Οδηγίες προς επαγγελματίες ενόψει Αποκριάς

Ένα από τα βασικά στοιχεία της επιτυχίας ενός τριημέρου είναι η σωστή συνεργασία όλων των φορέων και κυρίως των επαγγελματιών που εμπλέκονται στις εκδηλώσεις. Αφήνουν στην άκρη τις όποιες προσωπικές αντιπαραθέσεις και …ξεκινούν όλοι μαζί γνωρίζοντας ότι μόνο κερδισμένοι μπορούν να βγουν από την εκδήλωση. Και ενόψει του τριημέρου του καρναβαλιού (11-13 Μαρτίου), το Σωματείο Μαζικής Εστίασης Νάξου και Μικρών Κυκλάδων «Φιλοξενία» (σ..σ. συμμετέχει ενεργά και φέτος) έστειλε σήμερα έναν… εξάλογο οδηγιών – υποχρεώσεων προς τους Επαγγελματίες του Σωματείου για να υπάρξει κοινή πολιτική δράσεων. Φέρει την υπογραφή του προέδρου κου Καρεγλά και του γραμματέα του Σωματείου κου Παπαδόπουλου και αναφέρει…

     «Το καρναβάλι του 2016 πλησιάζει ανεπιστρεπτί. Το Σωματείο Μαζικής Εστίασης Νάξου & Μικρών Κυκλάδων «Φιλοξενία» συμμετέχει ενεργά και φέτος.  Στα πλαίσια  της επιτυχίας των εκδηλώσεων για την ικανοποίηση των ντόπιων κατοίκων αλλά και του πλήθους των επισκεπτών που αναμένονται , συστήνουμε και επιθυμούμε στην τήρηση των παρακάτω οδηγιών-υποχρεώσεων  από τους επαγγελματίες της Μαζικής Εστίασης τουλάχιστον αυτών που βρίσκονται στον κύριο καρναβαλικό άξονα (από το Πάρκο της ‘Ελλης μέχρι τα Παλάτια-Πορτάρα):

1)  Να στολιστούν αποκριάτικα (σύμφωνα με τις δυνατότητες και τις επιθυμίες του καθενός) τα καταστήματα μας.

2)  Να σβήσουν όλα τα εξωτερικά φώτα των καταστημάτων  και να χαμηλώσουν (όσο το δυνατόν) τα εσωτερικά κατά την διεξαγωγή των δρώμενων της Παρασκευής και του Σαββάτου 11-12 Μαρτίου. Δηλαδή τα βράδια  «Της αρπαγής της Αριάδνης» και της «Λαμπαδηφορίας» ώστε να δημιουργηθεί η κατάλληλη ατμόσφαιρα.

3)  Το τριήμερο των εκδηλώσεων της Αποκριάς  (Παρασκευή Βράδυ, Σάββατο βράδυ και Κυριακή όλη μέρα ) όλο το προσωπικό των καταστημάτων μας να είναι ντυμένο αποκριάτικα.

4)  Αυτές τις 3 ημέρες να υπάρχει έξω από κάθε κατάστημα ένα τραπεζάκι μ’ ένα κέρασμα για το κοινό (Ρακί, κρασί, γλυκό, σνακ) ότι επιθυμεί ο καθένας. Αν το κάνουμε όλοι,  αυτό που θα επιμεριστεί ο καθένας θα είναι ελάχιστο και θα βοηθήσει στα μέγιστα στην δημιουργία κεφιού.

5)  Η μουσική στα καταστήματα μας την Κυριακή  να είναι έντονη με καρναβαλικό χαρακτήρα τουλάχιστον μέχρι την λήξη και την κορύφωση των εκδηλώσεων.

6)  Να βοηθήσουμε , να ενισχύσουμε , να προωθήσουμε με κάθε τρόπο τις πολύ όμορφες εκδηλώσεις που γίνονται στα χωριά μας σε ολόκληρο το Δήμο μας. Η διάσωση και η διάδοση της παράδοσης είναι υποχρέωσή μας και αποφέρει σπουδαία οφέλη.

Και στον επίλογο σημειώνει «Συνάδελφοι, η επιτυχία των εκδηλώσεων εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από μας. Οι επαγγελματίες της Εστίασης είμαστε σίγουροι ότι θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων όπως πάντα  και θα κάνουν την διαφορά. Μην ξεχνάτε ότι το καρναβάλι του 2016 έρχεται μια φορά ας το ζήσουμε μοναδικά και ανεπανάληπτα. Το αξίζουμε όλοι. Καλή επιτυχία» 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News