Συγχαίρει και ευχαριστεί [vid]

Η φωτιά σε …δόσεις στην «ανεμοχορεύτρα» της Κορώνου έσβησε. Όμως, οι πληγές που άφησε παραμένουν ανοιχτές. Η Κόρωνος, ένα από τα μεγαλύτερα χωριά της ορεινής Νάξου, μοιάζει ανυπεράσπιστο πλέον από τις βροχοπτώσεις καθώς τα αντιπλημμυρικά έργα που ξεκίνησαν το 2002 δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ. Η πρόσφατη φωτιά έδειξε το μέγεθος του προβλήματος. Όπως αναφέρει ο διαχειριστής της ιστοσελίδας koronostimes.blogspot.gr «η φωτιά έφτασε έως του Παπά Νικόλα»… Πιθανότητα για όσους δεν γνωρίζουμε κοντά στο χωριό, στα πρώτα σπίτια.

Η αντίδραση της Πυροσβεστικής άμεσης. Όπως και των υπεύθυνων της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων (κ. Τσελέντης, Γρυλλάκης) που έστειλαν βοήθεια, ενώ το παρών έδωσαν και οι κ. Μαργαρίτης (Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων), Φώτης Μαυρομμάτης (πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου) και Τοτόμης Πρωτονοτάριος (αντιδήμαρχος) σε μία προσπάθεια συντονισμού των προσπαθειών από πυροσβέστες και πολίτες για τον περιορισμό και κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Σήμερα το πρωί, ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Μαργαρίτης με αποστολή μηνύματος ευχαριστεί και συγχαίρει τα στελέχη της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Νάξου και τονίζει ανάμεσα στα άλλα ότι «Με σωστή οργάνωση και συντονισμό, άμεσα και αποτελεσματικά, οι άνδρες της Πυροσβεστικής έθεσαν υπό έλεγχο την πυρκαγιά, αποτρέποντας μεγάλη φυσική καταστροφή και τον κίνδυνο που απείλησε την Κόρωνο και τους κατοίκους της. Η ετοιμότητα και άψογη εκτέλεση του καθήκοντός τους εδραιώνει το αίσθημα ασφάλειας όλων μας»

Αυτό όμως που καίει τους κατοίκους της Κορώνου είναι: Θα ξεκινήσουν και πότε οι εργασίες για τη δημιουργία αντιπυρικών και αντιπλημμυρικών ζωνών; Η πυρκαγιά έδειξε τις αδυναμίες, η Δημοτική Αρχή καλείται να τις αποκαταστήσει… 

Το βίντεο από την πυρκαγιά όπως αποτυπώθηκε στην κάμερα του naxosnewsagency.blogspot.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News