Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΟικονομίαAegean Air: Αύξηση κύκλου εργασιών κατά 14% το πρώτο εξάμηνο του 2019

Aegean Air: Αύξηση κύκλου εργασιών κατά 14% το πρώτο εξάμηνο του 2019

|

Aύξηση κύκλου εργασιών κατά 20% και καθαρών κερδών κατά 30% το δεύτερο τρίμηνο του 2019 βελτιώνει τα οικονομικά μεγέθη του πρώτου εξαμήνου της Aegean Airlines – Tα ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα της εταιρίας διαμορφώθηκαν σε €602,3 εκατ. την 30.06.2019, ενώ το σύνολο των δανείων ανήλθε σε €200 εκα.τ μετά την έκδοση του επταετούς ομολόγου.

Η AEGEAN ανακοινώνει τα οικονομικά αποτελέσματα του Πρώτου Εξαμήνου 2019, καταγράφοντας αύξηση 14% στον ενοποιημένο κύκλο εργασιών, που ανήλθε σε €519,4 εκατ., και βελτίωση του καθαρού αποτελέσματος μετά από φόρους, το οποίο διαμορφώθηκε σε ζημίες ύψους €13,0 εκατ. από €13,8 εκατ. το αντίστοιχο εξάμηνο του 2018, μετά και την πρώτη εφαρμογή του λογιστικού προτύπου IFRS 16. H πρώτη εφαρμογή επιβάρυνε το αποτέλεσμα κατά €3,8 εκατ. συνεπώς σε συγκρίσιμη βάση οι καθαρές ζημιές του πρώτου εξαμήνου 2019 θα ήταν €9,2 εκατ. από €13,8 εκατ. το 2018.

Η συνδρομή του δεύτερου τριμήνου ήταν καθοριστική στη διαμόρφωση του αποτελέσματος, με τον Όμιλο να προσφέρει 12% περισσότερες χιλιομετρικές θέσεις, επιλέγοντας στρατηγικά την προσπάθεια επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου.

Πέτυχε συνεπώς 10% αύξηση της συνολικής επιβατικής κίνησης, κυρίως λόγω της αύξησης της κίνησης εξωτερικού κατά 15%, που αποτελεί και ρυθμό ανάπτυξης σημαντικά υψηλότερο από το σύνολο των αεροπορικών αφίξεων προς τη χώρα. Αντίστοιχα, κατά το δεύτερο τρίμηνο κατέγραψε 20% αύξηση των ενοποιημένων εσόδων και 30% αύξηση του καθαρού αποτελέσματος μετά από φόρους, που ανήλθε σε κέρδη ύψους €22,2 εκατ. από €17 εκατ. το δεύτερο τρίμηνο του 2018.

Στο σύνολο του πρώτου εξαμήνου του έτους, ο Όμιλος πέτυχε αύξηση της επιβατικής κίνησης κατά 9%, μεταφέροντας 6,5 εκατ. επιβάτες. Στο δίκτυο εσωτερικού ταξίδεψαν 2,8 εκατ. επιβάτες, 4% περισσότεροι σε σχέση με το 2018. Στο δίκτυο εξωτερικού, που αντιπροσωπεύει και το 76% του κύκλου εργασιών, η επιβατική κίνηση αυξήθηκε κατά 12% σε 3,7 εκατ. επιβάτες. H μέση πληρότητα πτήσεων βελτιώθηκε περαιτέρω σε 82,2% από 81,7%.

Tα ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα διαμορφώθηκαν σε €602,3 εκατ. την 30.06.2019 ενώ το σύνολο των δανείων ανήλθε σε €200 εκατ. μετα την έκδοση του επταετούς ομολόγου.


Ο κ. Δημήτρης Γερογιάννης, Διευθύνων Σύμβουλος, ανέφερε σχετικά: «Συνεχίσαμε με συνέπεια την αναπτυξιακή μας πορεία προσθέτοντας σημαντική επιπλέον χωρητικότητα στις γραμμές εξωτερικού. Η προσπάθεια μας για επέκταση της τουριστικής περιόδου κυρίως το διάστημα Απριλίου – Μαΐου και η καλύτερη αξιοποίηση του στόλου μας συνέβαλε σε θετικά αποτελέσματα, παρά τη συγκρατημένη δυναμική του εισερχομένου τουρισμού. Άλλωστε, η άμβλυνση της εποχικότητας θεωρείται μείζων στόχος τόσο για τον ελληνικό τουρισμό όσο και για την AEGEAN.

Η εξέλιξη των πληροτήτων και του κύκλου εργασιών της εταιρείας μας από την κίνηση του εξωτερικού και κατά το τρίτο και πιο σημαντικό τρίμηνο που διαχρονικά διαμορφώνει το ετήσιο αποτέλεσμα, δείχνουν ικανοποιητικές, παρά την οριακή αύξηση των συνολικών αφίξεων της αγοράς αερομεταφορών στη χώρα μας. Ταυτόχρονα συνεχίζουμε την προετοιμασία για την ένταξη των νέων αεροσκαφών στον στόλο μας το 2020».

Το Μάρτιο του 2019 η Εταιρεία ολοκλήρωσε με επιτυχία την έκδοση ΚΟΔ ύψους €200 εκατ. επταετούς διάρκειας με κουπόνι 3,60%.

Οικονομικές καταστάσεις καθώς και αναλυτικά λειτουργικά μεγέθη αναρτώνται στην ιστοσελίδα της εταιρείας www.aegeanair.com.

Η διοίκηση της AEGEAN θα διενεργήσει τηλεδιάσκεψη αναλυτών (conference call) με θέμα συζήτησης τα αποτελέσματα Πρώτου Εξαμήνου 2019 την Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου, στις 15:00 ώρα Ελλάδος. Λεπτομέρειες έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Εταιρείας.

AEGEAN

H AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν 14 εκατομμύρια επιβάτες το 2018. Το πρόγραμμα δρομολογίων το 2019 καλύπτει ένα δίκτυο 151 προορισμών, 120 εξωτερικού και 31 εσωτερικού σε 44 χώρες. Η AEGEAN είναι μέλος της μεγαλύτερης παγκόσμιας αεροπορικής συμμαχίας, της STAR ALLIANCE. Η Εταιρεία βραβεύτηκε για ένατη συνεχή χρονιά και δέκατη φορά τα τελευταία 11 χρόνια, ως η καλύτερη περιφερειακή αεροπορική εταιρεία στην Ευρώπη για το 2019, από τα Skytrax World Airline Awards. 

Δελτίο Τύπου 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Golden Star Ferries: Το “Andros Queen” πιάνει φέτος και Πάρο

GOLDEN NEWS: ΝΕΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΣ ΠΑΡΟ ΜΕ ΤΟ ANDROS QUEEN!

Ευρώπη: Νησιά των Κυκλάδων μεταξύ των επτά πιο απειλούμενων μνημείων και τόπων

Κυκλάδες: μεταξύ των 7 πιο απειλούμενων μνημείων & τόπων στην Ευρώπη

Πάει… Τούμπα ο (φανατικός Παναθηναϊκός)! Ανδρουλάκης

Τι θα κάνει στη Θεσσαλονίκη ο Νίκος Ανδρουλάκης;

Ολυμπιακή Φλόγα – Νάξος: Επίσκεψη από την πρωταθλήτρια Στίβου, Ολγα Βασδέκη

Οι Ολγα Βασδέκη, Βασίλης Σοφικίτης και Lennart Neubauer θα είναι τρείς από τους οκτώ λαμπαδηδρόμος της αυριανής δράσης από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Ολυμπιακή Φλόγα: Στη Σαντορίνη ταξιδεύει ο Γιώργος Λεονταρίτης

"Στη Σαντορίνη ο Γιώργος Λεονταρίτης για την υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας"

ΣΥΡΙΖΑ – Ευρωεκλογές: Η Κυκλαδίτισσα Κατερίνα Γιαννακά συμμετέχει στο ευροψηφοδέλτιο

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη υποψήφιων ευρωβουλευτών - Τι δήλωσε η Κατερίνα Γιαννακά που εκλέχτηκε από το Νότιο Αιγαίο στους προκριματικούς

ΣτΕ – Αμοργός: Ακύρωσε την απόφαση του ΥΠΕΝ για τα ύψη κτιρίων

Το Συμβούλιο της Επικρατείας ακυρώνει απόφαση του ΥΠΕΝ για το ύψος των κτιρίων σε παραδοσιακό οικισμό με φόντο την Αμοργό

Νομική Αθηνών: Με οδηγό την Ναξιώτισσα Μαρία Μαργαρίτη κέρδισε Κέμπριτζ και Οξφόρδη!

Η Νομική Αθηνών νίκησε Κέμπριτζ και Οξφόρδη και πήρε το Α’ Βραβείο σε διεθνή διαγωνισμό εικονικής δίκης - Ο ρόλος της Ναξιώτισσας Μαρίας Μαργαρίτη

Γιατί πρέπει να ταξιδεύετε έχοντας κατά νου την άνεσή σας;

ποια είναι η τέλεια ισορροπία μεταξύ άνεσης και οικονομίας για ένα ταξίδι ...

ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia- Play Offs: Με σούπερ Χαρούνι, άλωσε τη Βούλα και βλέπει τελικό ανόδου

Εντυπωσιακός ο ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia κέρδισε τον Πρωτέα Βούλας (74-64) και το Σάββατο ετοιμάζεται για το παιχνίδι - τελικό... Αγωνία για τους τραυματίες παίκτες....

Princess Cruises: Ακύρωση επισκέψεων του “Sun Princess” στη Σαντορίνη

Το Sun Princess ακύρωσε τα δρομολόγια στη Σαντορίνη λόγω συνωστισμού κρουαζιερόπλοιων - Επιλέγει Χανιά

ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου: Με εισήγηση Δημήτρη Λιανού, προσφυγή στη Δικαιοσύνη για τους αιγιαλούς

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει η ΠΕΔ για τον αιγιαλό και την παραλία - Ποια ήταν η πρόταση Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Δημήτρη Λιανού

Blue Star Ferries: Παράταση μίας ακόμη εβδομάδας για το “Blue Star 1”

Μία ακόμη εβδομάδα θα μείνει στη γραμμή της Παροναξίας το Blue Star 1....

Φόρτωμας σε Πιερρακάκη: “Να είναι πανέτοιμα τα σχολεία των Κυκλάδων τη νέα χρονιά”

Συνάντηση εργασίας Φίλιππου Φόρτωμα με τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκο Πιερρακάκη

Attica Group: Απέκτησε τρία ξενοδοχεία στις Κυκλάδες, εξετάζει κι άλλες εξαγορές ακινήτων

Τρίτο ξενοδοχείο στις Κυκλάδες απέκτησε η Attica Group - Εξετάζει περαιτέρω εξαγορές μονάδων σε νησιά που εξυπηρετεί με τον στόλο της

Cycladic Identity – Ιος: Ολοκληρώθηκε το πρώτο πρόγραμμa με τίτλο “Το βλέμμα της Νεότητας στις Κυκλάδες”

Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε την Κυριακή 31 Μαρτίου στους κατοίκους του νησιού

Αμοργός: Το νησί που… κόβει την ανάσα!!

Εκεί γυρίστηκε η ταινία του 1988 «Le Grand Bleu» (The Big Blue) με τον Jean Reno. Η ταινία έγινε μια από τις πιο επιτυχημένες εμπορικά ταινίες της Γαλλίας.

Κυκλάδες: Πως διαμορφώνεται ο δικαστικός χάρτης, ποια ειρηνοδικεία καταργούνται

Ολες οι προτεινόμενες αλλαγές μέσω του Δικαστικού Χάρτη που είναι σε διαβούλευση για τις Κυκλάδες - Οι οργανικές θέσεις και τα ειρηνοδικεία που καταργούνται...

Σαντορίνη: Διακοπή στο δίκτυο ηλεκτροδότησης

Τη Δευτέρα 15 Απριλίου στους Μπαξέδες και το Πορί

Αμοργός – Ενωση Ξενοδόχων: Καθαρίζουμε τον Πύργο της Αγίας Τριάδας στην Αρκεσίνη

Tην Κυριακή ο Καθαρισμός του Πύργου της Αγίας Τριάδας στην Αρκεσίνη στο πλαίσιο της δράσης Let’s do it Greece 2024