Αιγαίο - Μεταφορικό Ισοδύναμο: Συλλογή υπογραφών

Μεταφορικό Ισοδύναμο

Μία ακόμη διαμαρτυρία για το Μεταφορικό Ισοδύναμο από πολίτες των νησιών.

Αυτή τη φορά κάτοικοι δημιούργησαν μία σελίδα όπου συλλέγουν διαδικτυακές υπογραφές, με σκοπό να πιέσουν τις καταστάσεις και τους αρμόδιους του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ώστε να τρέξουν με πιο γρήγορους ρυθμούς οι πληρωμές των εισιτηρίων του Μεταφορικού Ισοδύναμου. Να σημειωθεί ότι η διαδικτυακή συλλογή υπογραφών φιλοξενείται στην σελίδα "Νησιώτες υπέρ του Μεταφορικού Ισοδύναμου".

Στο κείμενο της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας αναφέρονται τα εξής:

"Η χώρα μας βασίζεται στον τουρισμό των νησιών σε μεγάλο βαθμό, αλλά οι εκάστοτε κυβερνήσεις δείχνουν μηδενικό ενδιαφέρον προς τους κατοίκους τους. Όπως οι πολίτες τηρούν τις υποχρεώσεις τους προς την Πολιτεία, το ίδιο θα έπρεπε να γίνεται και από την πλευρά της κυβέρνησης. Επιτέλους, εάν ενδιαφέρονται έστω και λίγο γι αυτούς, να προχωρήσει άμεσα η καταβολή του ΑΝΗΚΟ".

Να σημειωθεί ότι οι πληρωμές για τα εισιτήρια μετακίνησης των νησιωτών βρίσκονται στον "πάγο", με αποτέλεσμα να μην έχουν καταβληθεί τα ποσά που αντιστοιχούν στους μήνες Οκτωβρίου - Δεκεμβρίου 2021.

Επίσης, να σημειωθεί ότι τον περασμένο Απρίλιο, βγήκε η απόφαση για την καταβολή του Μεταφορικού Ισοδύναμου για τις επιχειρήσεις του α΄ εξάμηνο του 2021.

Οι τεράστιες χρονικές καθυστερήσεις καταβολής του Μ.Ι σε συνδυασμό με τις μεγάλες αυξήσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, έχουν δημιουργήσει μία δυσάρεστη κατάσταση για τους νησιώτες.

 

Με πληροφορίες από τη σελίδα syrostoday.gr 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News