Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑκτοπλοΐα"Αιολος Κεντέρης 1" Την Τετάρτη (10/01) βγαίνει στο σφυρί

“Αιολος Κεντέρης 1” Την Τετάρτη (10/01) βγαίνει στο σφυρί

|

Στο «σφυρί» το «Αίολος Κεντέρης 1» και μπαράζ ακινήτων – Οι προγραμματισμένοι πλειστηριασμοί για την Τετάρτη (10/01) στα ειρηνοδικεία είναι 240 και άλλοι 26 είναι οι ηλεκτρονικοί – Από κοντά και η ΑΑΔΕ με πρώτο ακίνητο συγκρότημα ακινήτων στην Τήνο 

Ξεκινούν και πάλι τόσο οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί όσο και οι συμβατοί στα ειρηνοδικεία, μεθαύριο (Τετάρτη), μετά τη λήξη της αναστολής τους, στην οποία είχε προβεί ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σύλλογος είχε αναβάλει στα ειρηνοδικεία της περιφέρειάς του τη διαδικασία των πλειστηριασμών -με επισπεύδοντες τράπεζες, ελληνικό Δημόσιο, δήμους και ασφαλιστικά ταμεία-, οι οποίοι είχαν προγραμματισθεί από τις 20 Δεκεμβρίου 2017 έως τις 3 Ιανουαρίου 2018. Η απόφαση αναβολής ελήφθη «προκειμένου να υλοποιηθούν οι νομοθετικές ρυθμίσεις, οι σχετικές με τη διαδικασία διενέργειας πλειστηριασμών».

Οι προγραμματισμένοι πλειστηριασμοί στα ειρηνοδικεία είναι 240 και άλλοι 26 είναι οι ηλεκτρονικοί. Αφορούν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τις τράπεζες αλλά και μεταξύ ιδιωτών.

Στην ηλεκτρονική ειδική πλατφόρμα του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου έχουν «ανέβει» περισσότεροι από 3.000 πλειστηριασμοί που αφορούν ακίνητα κάθε μορφής.

Πάντως, σύμφωνα με το ΑΠΕ, είναι αβέβαιο πόσα ακίνητα θα φτάσουν στο «ηλεκτρονικό σφυρί», καθώς οι ιδιοκτήτες τους μπορούν να ρυθμίσουν τα κόκκινα δάνειά τους πριν φτάσει η ημέρα του πλειστηριασμού. Άγνωστο είναι πόσοι πλειστηριασμοί θα ξεκινήσουν και δεν θα ολοκληρωθούν (θα κηρυχθούν άκαρποι).

Αναλυτικότερα, είναι προγραμματισμένα να βγουν σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό την Τετάρτη στην Αθήνα, μεταξύ των άλλων, τα εξής:

1) Από την Τράπεζα Πειραιώς ΠΕΙΡ -1,06%, το ακτοπλοϊκό πλοίο «Αίολος Κεντέρης Ι» έναντι του πόσου των 6,5 εκατ. ευρώ.

2) Από την Τράπεζα Eurobank, διαμέρισμα 6ου ορόφου πολυκατοικίας μετά δώματος συνολικής επιφάνειας 380 τ.μ. στη διασταύρωση των οδών Φιλελλήνων και Αμαλίας του Δήμου Αθηναίων, έναντι του ποσού του 1.310.000 ευρώ.

3) Από την Τράπεζα Eurobank, ένα οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο, που βρίσκεται στη Δημοτική Ενότητα Βούλας του Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης Ανατολικής Αττικής, εντός του εγκεκριμένου σχεδίου πόλεως, έκτασης 628 τ.μ., έναντι του πόσου των 423.000 ευρώ.

4) Από την Τράπεζα Eurobank, ένα αγροτεμάχιο 5.156 τ.μ., εκτός σχεδίου μετά διώροφης αυτοτελούς κατοικίας με υπόγειο, σοφίτα και ένα εκκλησάκι περίπου 45 τ.μ., στην περιφέρεια του Δήμου Μαρκόπουλου, έναντι του πόσου των 375.000 ευρώ.

5) Από την Alpha Τράπεζα, ένα αγροτεμάχιο έκτασης 13.510 τ.μ. στην εκτός του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου της κτηματικής περιφέρειας του Δήμου Ασπροπύργου Δυτικής Αττικής, έναντι του ποσού των 541.221 ευρώ.

Πλειστηριασμοί και από την ΑΑΔΕ

Το… σφυρί παίρνει, όμως και η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, ξεκινώντας από τα μέσα του μήνα πλειστηριασμούς. Πρώτο στη λίστα είναι ένα συγκρότημα πολυτελών κατοικιών στην Τήνο και παίρνουν σειρά αγροτεμάχια, αποθήκες και επαγγελματικά ψυγεία στην Αυλίδα, δικαίωμα ανέγερσης κατοικίας στη Νέα Ερυθραία και μάλιστα με τιμή εκκίνησης 243.000 ευρώ, καθώς και διαμερίσματα πρώτου και τρίτου ορόφου στην ίδια περιοχή.

Ο πυρετός των πλειστηριασμών ανεβαίνει και λόγω του ότι μεταξύ των 60 προαπαιτούμενων για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης, συμπεριλαμβάνεται η επέκταση των ηλεκτρονικών «σφυριών» και για χρέη προς εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία. Οι δανειστές ζητάνε, πάντως, πιο επιθετικές κινήσεις και από τις τράπεζες και από το Δημόσιο εναντίον των αποκαλούμενων «στρατηγικών κακοπληρωτών», την ώρα που τα χρέη των φορολογούμενων ξεπέρασαν τα 100 δισ. ευρώ.

Με βάση τα τελευταία στοιχεία της ΑΑΔΕ, ο βαρύς από φορολογικές υποχρεώσεις Νοέμβριος άφησε πίσω του 1,2 δισ. ευρώ νέες οφειλές. Η απάντηση της Αρχής ήταν 21.000 νέες κατασχέσεις, με αποτέλεσμα πάνω από 1 εκατ. φορολογούμενοι να έχουν βρίσκονται, πλέον, στη «μαύρη» λίστα. Στον προθάλαμο κατασχέσεων και πλειστηριασμών βρίσκονται άλλες 750 χιλιάδες φορολογούμενοι, εναντίον των οποίων μπορούν να εφαρμοστούν μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης.

Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα iefimerida.gr 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ενδοκυκλαδικά: Το “Σαόνησος” θα αναχωρήσει τη Κυριακή (21/04) από τη Σύρο

Αλλαγή ημέρας και ώρας για το αυριανό δρομολόγιο του "Σαόνησος" - Πως είναι το πρόγραμμα

ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Ξεκίνησε το 3ήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης

Η Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Νάξου (ΛΕ.ΜΟ.Ν.) κάλεσε τον Βασίλη Ορφανό για ένα τριήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης - Πως μπορείτε να δώσετε το παρών

ΣΥΡΙΖΑ – Κασσελάκης: Το Σάββατο στη Σύρο, περιοδεία στο Αιγαίο

Λόγω Ευρωεκλογών ο Στέφανος Κασσελάκης ξεκινάει περιοδεία στο Αιγαίο.. Πότε θα βρίσκεται στις Κυκλάδες και δη στη Νάξο.

Νάξος: Μουσική και χορός στην υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας (video)

Πως υποδέχτηκε η Νάξος την Ολυμπιακή φλόγα (video)

Ελλάδα: Ανακοινώθηκαν οι “απάτητες” παραλίες, πόσες είναι στις Κυκλάδες; (πίνακας)

Υπεγράφη η ΚΥΑ με την οποία προσδιορίζονται οι 198 «απάτητες παραλίες». Δείτε τι απαγορεύεται σε αυτές.

Κ. Μπιζάς: “Τον Απρίλιο περιμένουμε περισσότερους από 40.000 επισκέπτες στο νησί”

ο τελευταίο διάστημα, ο Δήμος Πάρου έχει επιδοθεί σε εκστρατεία προβολής του νησιού μέσω επαφών με επαγγελματίες του Τουρισμού από σημαντικές αγορές του εξωτερικού που πραγματοποιήθηκαν με τις διαδικτυακές συναντήσεις του Αντιδημάρχου Τουρισμού Θοδωρή Μπιζά και μελών της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου.

Νάξος: Ποιος θα ανάψει με την Ολυμπιακή φλόγα τον βωμό στη Πορτάρα;

Εγιναν γνωστά τα ονόματα των οκτώ λαμπαδηδρόμων, οι οποίοι θα τρέξουν στη Νάξο στα πλαίσια της έλευσης της Ολυμπιακής φλόγας;

Κέα: Διήμερο (20-21 Απριλίου) εθελοντικής αιμοδοσίας

Ερχεται διήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας στην Κέα.. Που και πότε;

Ολυμπιακή Φλόγα: Βασδέκη, Σοφικίτης και Neubauer μίλησαν με τα παιδιά της Νάξου

Διαδραστική συνάντηση με τα παιδιά και βράβευση σε Βασδέκη, Σοφικίτη και Neubauer (video)

Θα ορκιστεί στη… φυλακή αν εκλεγεί ο Μπελέρης;

Τι θα συμβεί με τον φυλακισμένο Φρέντι Μπελέρη εάν εκλεγεί Ευρωβουλευτής;

Princess Cruises: Ακύρωση επισκέψεων του “Sun Princess” στη Σαντορίνη

Το Sun Princess ακύρωσε τα δρομολόγια στη Σαντορίνη λόγω συνωστισμού κρουαζιερόπλοιων - Επιλέγει Χανιά

Ολυμπιακή Φλόγα – Νάξος: Επίσκεψη από την πρωταθλήτρια Στίβου, Ολγα Βασδέκη

Οι Ολγα Βασδέκη, Βασίλης Σοφικίτης και Lennart Neubauer θα είναι τρείς από τους οκτώ λαμπαδηδρόμος της αυριανής δράσης από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου: Με εισήγηση Δημήτρη Λιανού, προσφυγή στη Δικαιοσύνη για τους αιγιαλούς

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει η ΠΕΔ για τον αιγιαλό και την παραλία - Ποια ήταν η πρόταση Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Δημήτρη Λιανού

Blue Star Ferries: Παράταση μίας ακόμη εβδομάδας για το “Blue Star 1”

Μία ακόμη εβδομάδα θα μείνει στη γραμμή της Παροναξίας το Blue Star 1....

Attica Group: Απέκτησε τρία ξενοδοχεία στις Κυκλάδες, εξετάζει κι άλλες εξαγορές ακινήτων

Τρίτο ξενοδοχείο στις Κυκλάδες απέκτησε η Attica Group - Εξετάζει περαιτέρω εξαγορές μονάδων σε νησιά που εξυπηρετεί με τον στόλο της

Ολυμπιακή Φλόγα – Νάξος: Κίνηση οχημάτων από και προς το λιμάνι μέσω Περιφερειακού δρόμου

Ενημέρωση από το Λιμεναρχείο Νάξου για την κίνηση οχημάτων από και προς το λιμάνι της Νάξου - Που θα δέσει ο Σκοπελίτης

Cycladic Identity – Ιος: Ολοκληρώθηκε το πρώτο πρόγραμμa με τίτλο “Το βλέμμα της Νεότητας στις Κυκλάδες”

Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε την Κυριακή 31 Μαρτίου στους κατοίκους του νησιού

Νομική Αθηνών: Με οδηγό την Ναξιώτισσα Μαρία Μαργαρίτη κέρδισε Κέμπριτζ και Οξφόρδη!

Η Νομική Αθηνών νίκησε Κέμπριτζ και Οξφόρδη και πήρε το Α’ Βραβείο σε διεθνή διαγωνισμό εικονικής δίκης - Ο ρόλος της Ναξιώτισσας Μαρίας Μαργαρίτη

Ολυμπιακή Φλόγα: Βασδέκη, Σοφικίτης και Neubauer μίλησαν με τα παιδιά της Νάξου

Διαδραστική συνάντηση με τα παιδιά και βράβευση σε Βασδέκη, Σοφικίτη και Neubauer (video)

Express Skopelitis: Μια μέρα σαν όλες τις άλλες….

To Express Skopelitis συνεχίζει το δρομολόγιό του...