Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΟικονομίαΑμοργός - Ελ. Ψυχογιού: Η τράπεζα φεύγει κλείνοντας σπίτια!

Αμοργός – Ελ. Ψυχογιού: Η τράπεζα φεύγει κλείνοντας σπίτια!

|

Η ανοιχτή επιστολή από την δημοτική σύμβουλο Αμοργού Ελευθερία Αμοργού σχετικά με την απόφαση της τράπεζας Πειραιώς να κλείσει το υποκατάστημα στο νησί των Κυκλάδων – Κι όπως αναφέρει: ” Οφείλουμε να αποδεικνύουμε συνεχώς ότι δεν είμαστε ένα ΡΙΝ, ότι έχουμε ψυχή δυνατή , καρδιά που χτυπά και σθένος! Για τις τράπεζες είμαστε νούμερα. Ας αποδείξουμε ότι είμαστε ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ! 

Πρόσφατα ανακοινώθηκε από τη Διοίκηση της τράπεζας Πειραιώς το μαζικό κλείσιμο καταστημάτων της. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός καταβροχθίζει υπαλλήλους μαζί με τα νοικοκυριά τους. Ο νέος στόχος των τραπεζών είναι να υπάρχει ένα κατάστημα ανά 20.000 πληθυσμού. Tα προβλήματα είναι ήδη σοβαρά σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας, όπου ηλικιωμένοι άνθρωποι θα πρέπει να μετακινούνται από χωριό σε χωριό, αναζητώντας ΑΤΜ για να πάρουν μια πενιχρή σύνταξη.

Της Ελευθερίας Ψυχογιού (@)

Το τι θα απογίνουν οι κάτοικοι νησιών όπως η Αμοργός που έχει μόνο μια τράπεζα Πειραιώς και καμία άλλη, τους είναι εντελώς αδιάφορο. Οι ηλικιωμένοι δεν έχουν καμία εξοικείωση και αρκετοί άλλοι άνθρωποι στα νησιά με ψηφιακές τεχνικές. Ως τώρα έχουν έναν ευγενικό τραπεζικό υπάλληλο, που με υπομονή και σεβασμό στον άνθρωπο έδινε λύσεις. Ο χρηματοπιστωτικός μηχανισμός, αιμοβόρα συνθλίβει οτιδήποτε ανθρώπινο. Κατέστρεψε με τραγική κυνικότητα χώρες, λαούς. Τώρα καταστρέφει ως άχρηστα αναλώσιμα και τους εργαζόμενους. Όμως για μας στην Αμοργό, η Βαρβάρα, η Ελένη, η Δήμητρα, ο Χρήστος είναι μέρος της καθημερινότητας. Οι οικογένειες τους, τα παιδιά τους είναι ο ουσιαστικός πλούτος για το μέλλον του νησιού μας. Οι άνθρωποι δεν είναι ευτυχώς ένα ΡΙΝ, είναι πολλά περισσότερα.

Στο νησιωτικό χώρο της άγονης γραμμής κι η σκόνη κάθε ανθρώπου είναι χρήσιμη. Είμαστε λίγοι και καθένας από μας απολύτως πολύτιμος, διότι ο βράχος μας σε άνυδρους καιρούς ανθίζει με τον ιδρώτα των ανθρώπων του και την πάχνη της ανάσας τους.

Προσφάτως το Δημοτικό Συμβούλιο Αμοργού με ομόφωνη απόφαση του διεκδικεί να παραμείνει το κατάστημα της τράπεζας Πειραιώς στο νησί μας. Είναι βέβαιο ότι θα το προσυπογράψουν όλοι οι σύλλογοι. Οι βουλευτές Κυκλάδων, η κυβέρνηση οι πάντες οφείλουν να πάρουν θέση.

Αν η τράπεζα Πειραιώς φύγει από το νησί, οφείλουμε, να διατυμπανίσουμε ότι θα επιστρέψουμε τα POS της, δεν θα είναι πελάτης της κανένας Αμοργιανός και επαγγελματίας σε κανένα τραπεζικό της προϊόν. Επιπροσθέτως οι μεγαλοκεφαλαιούχοι του νησιού οφείλουν αυτή την φορά να κάνουν μια κατάθεση ψυχής και να δεσμευτούν ότι θα μεταφέρουν τις καταθέσεις τους στην τράπεζα Πειραιώς αν παραμείνει. Η αξία της ζωής δεν είναι μηδενικά που προσαυξάνονται σε μονάδες τραπεζικών λογαριασμών. Είναι πολλά περισσότερα. Είναι κυρίως το να παραμένουμε άνθρωποι!

Η Βαρβάρα, η Δήμητρα, η Ελένη, ο Χρήστος για την τράπεζα είναι μια τρίχα που θέλουν να πετάξουν από το ζυμάρι. Ακριβώς το ίδιο είμαστε και μεις γι’ αυτήν. Οφείλουμε να αποδείξουμε με πράξεις, ότι για μας είναι οι φίλοι, οι γείτονες, οι άνθρωποι που μπορούν και πρέπει να παραμείνουν στον τόπο και να το διεκδικήσουμε με όποιον τρόπο και να πούμε δυνατά ότι κανένας από μας δεν είναι μια τρίχα στο ζυμάρι της τράπεζας. Οφείλουμε να αποδεικνύουμε συνεχώς ότι δεν είμαστε ένα ΡΙΝ, ότι έχουμε ψυχή δυνατή , καρδιά που χτυπά και σθένος! Για τις τράπεζες είμαστε νούμερα. Ας αποδείξουμε ότι είμαστε ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ! 

(@) Η Ελευθερία Ψυχογιού είναι κάτοικος Αμοργού, Δημοτική Σύμβουλος και Πρόεδρος ΔΕΠ Αμοργού


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πανναξιακό (10ο) Πρωτάθλημα Τάβλι: Πρωταθλητής ο ρούκι Βαγγέλης Παπαδόπουλος

Ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος το είπε και το έκανε.. Με 3-1 νίκες κατέκτησε το 10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι

Γ. Λεονταρίτης: “Ζήτησε δωρεάν μετακίνηση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων”

Η Πρόταση του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γ. Λεονταρίτη αναφορικά με τα πλοία που επιδοτούνται από το κράτος, για τις ανάγκες των αθλητών σε όλο το Ν. Αιγαίο - Τι πρότεινε ο Γιάννης Μαργαρίτης

ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΚΥΚΛΑΔΩΝ : ΟΧΙ στην συγκάληψη

Η πρόταση που καταθέτει η ΝΕ ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων σχετικά με τα Τέμπη και την πρόταση δυσπιστίας

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στη Γένοβα

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στις Κυκλάδες

Νάξος – Καρνάγιο: Γεννητούρια στη παραλία

Νέοι κάτοικοι στο καρνάγιο της Νάξου

Δεύτεροι “φτωχότεροι” καταναλωτές της Ευρώπης οι Έλληνες

Εκτός όμως από τον υψηλότερο μέσο πληθωρισμό, πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδεικνύει ότι η Ελλάδα πληρώνει ακριβότερα και τον πληθωρισμό της απληστίας, σε σύγκριση με την υπόλοιπη ΕΕ.

Μύκονος – AKTES: Ενημέρωση (30/03) για την Κλιματική Αλλαγή

Ομιλία για την κλιματική αλλαγή από την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίων Ακτογραμμών - ΑΚΤΕS .. Που και πότε

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Αφρική: Ο Ναξιώτης ορειβάτης που κατέκτησε το Κιλιμάντζαρο

Ο Αντώνης Μαργαρίτης πέτυχε έναν άθλο. Κατάφερε να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή βουνού στην Αφρική - Πως περιγράφει την εμπειρία του

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν