Αμοργός - Π. Δεσποτίδη: Εντεκα χιλιάδες ευρώ στο πρώτο γιατρό που θα έρθει (!!!)

Στο Open TV και στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» με τον Άκη Παυλόπουλο και την Ντόρα Κουτροκόη φιλοξενήθηκε η Αντιδήμαρχος Τουριστικής, Πολιτιστικής Προβολής και Κοινωνικής Πρόνοιας Δήμου Αμοργού, Πόπη Δεσποτίδη.

Η κα Δεσποτίδη αναφέρθηκε στις προσλήψεις δύο ιατρών που ενέκρινε η 2η ΥΠΕ για την Αμοργό και πιο συγκεκριμένα για Παιδίατρο και για Γενικό Ιατρό ή Παθολόγο. Τόνισε το οικονομικό κίνητρο μέσω επιδόματος που προσφέρουν η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο Δήμος Αμοργού.

Η κα Δεσποτίδη ανέλυσε για ποιο λόγο η Αμοργός αποτελεί ένα ξεχωριστό προορισμό για να ασκήσει ένας ιατρός το λειτούργημα του. Ποια είναι τα κίνητρα; Οπως δήλωσε "Εχουμε πάρει ομόφωνη απόφαση για να δώσουμε 11.000 ευρώ στο πρώτο γιατρό που θα δηλώσει ενδιαφέρον και έξι χιλιάδες για τον 2ο... Τα κίνητρα είναι σε συνεργασία δήμου και Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και βέβαια, ο Δήμος έχει αναλάβει και την δωρεάν κάλυψη της διαμονής των γιατρών"

Σημείωσε ότι η άμεση προτεραιότητα είναι ο παιδίατρος καθότι η προηγούμενη γιατρός παραιτήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο και οι ανάγκες είναι μεγάλες... Από εκεί και πέρα η Αμοργός λόγω μορφολογίας είναι ιδανικός προορισμός για τους εργαζόμενους και η κα Δεποτίδη ανέφερε ότι θα ήθελε και καρδιολόγο αλλά προφανώς δεν είναι κάτι τέτοιο εύκολο...

Δείτε το σχετικό λίνκ στην σελίδα του Δήμου Αμοργού ...

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News