Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑκτοπλοΐαΑνάφη: Τρίτη επιστολή διαμαρτυρίας και... Υπουργέ γιατί μας ξέχασες;

Ανάφη: Τρίτη επιστολή διαμαρτυρίας και… Υπουργέ γιατί μας ξέχασες;

|

Αλήθεια, θα ακούσει κανείς τη φωνή απελπισίας των κατοίκων και επιχειρηματιών της Ανάφης; Τρίτη αποστολή προς τους αρμόδιους και .. Μη μας περιμένετε στις εκλογές.

Αυτό που συμβαίνει με την Ανάφη, απλά δεν έχει προηγούμενο.. Από τις 25 Μαρτίου λες και κάποιος αποφάσισε να διαλύσει την οικονομία ενός νησιού που δεν έχει περισσότερους από 300 κατοίκους.. Και πολλούς λέμε. Αλήθεια, τι φταίει; Στις 25 Μαρτίου έγινε γνωστό ότι το νησί μένει χωρίς πλοίο για περίπου 15 μέρες γιατί πολύ απλά αποφάσισαν οι εταιρίες που δρομολογούσαν πλοία, ταυτόχρονα να προχωρήσουν σε εργασίες συντήρησης των πλοίων… Και με βάση το πρόγραμμα θα είχαν πάλι πλοίο στις 12 Απρλίου (!!!) Με τα πολλά βρέθηκε λύση.  

Ομως, το μαρτύριο δεν τελείωσε… Παρά τις υποσχέσεις των αρμόδιων, η Ανάφη παρέμεινε στον αέρα… Εφτασε μέχρι τη Βουλή με παρέμβαση του Ιωάννη Βρούτση, βουλευτή Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας αλλα και πάλι απάντηση ουσιαστική δεν υπήρξε.  Στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου είχαμε και πάλι αναφορά στο θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Ανάφης με τα νησιά των Κυκλάδων και τον Πειραιά. Αυτή τη φορά από τον υποψήφιο δήμαρχο Ιωάννη Πατηνιώτη…  Ομως, τίποτα… Και ήρθε ο Ιούνιος και έφερε την καταστροφή. Η Sea Jets ανακοίνωσε ότι το Aqua Jewel παίρνει το δρόμο για εργασίες συντήρησης, όμως στην ουσία πήρε το δρόμο για την Ισπανία και τις Αζόρες όπως και πέρυσι για καλοκαιρινή ναύλωση. 

Και η Ανάφη έμεινε χωρίς αναπλήρωση και με ένα πλοίο δύο φορές την εβδομάδα από τον Πειραιά… Απίστευτη εξέλιξη και με την Sea Jets απλά να καλύπτει το κενό με έκτακτη δρομολόγηση του Caldera Vista, χωρίς όμως να υπάρχει τακτική ενημέρωση. Αποτέλεσμα; Νέα έκρηξη από τους επαγγελματίες που είδαν την καλοκαιρινή περίοδο να χάνεται, χωρίς δική τους ευθύνη… Ποιος αλήθεια φταίει; Μάλιστα, στην τελευταία τους ανακοίνωση, στις 13 Ιουνίου, οι τόνοι ανέβηκαν.  Και μάλιστα έφτασαν στο σημείο να αναφέρουν ανάμεσα στα άλλα ” Το γεγονός ότι, όποτε θελήσετε, στέλνετε άλλο πλοίο στη θέση του επίσημου, χωρίς καμιά ενημέρωση (στο σύστημα εννοείται), δεν μπορεί να εκληφθεί ως εξυπηρέτηση, αλλά ως εμπαιγμός προς το νησί μας”.

Και σήμερα ήρθε μία ακόμη ανακοίνωση… Προς τον Υπουργό Ναυτιλίας, κο Κουβέλη, όπου πολύ απλά αναφέρουν τα γεγονότα και πραγματικά θα έπρεπε ως προϊστάμενος να ντρέπεται… Αφησε ένα νησί απροστάτευτο στις ορέξεις των εταιρείων όταν αυτές επιδοτούνται για να καλύψουν τις ανάγκες αυτών των κατοίκων…  Και μάλιστα, φτάνουν στο σημείο να αναφέρουν προς τον Υπουργό κο Κουβέλη ” Περιμένουμε επίσημη απάντηση στα ερωτήματα που σας θέτουμε. Περιμένουμε την άμεση ανταπόκρισή σας. Περιμένουμε να αποζημιωθούμε.Μη μας περιμένετε στις εκλογές”.

Αναλυτικά, η επιστολή προ τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής… 

“Είμαστε επαγγελματίες στο νησί της Ανάφης ― ένα νησί που βρίσκεται σε απόσταση μόλις δώδεκα μιλίων από την Σαντορίνη, αλλά δεν διαθέτει ακτοπλοϊκή συγκοινωνία. Ο μοναδικός τρόπος πρόσβασης σε αυτό είναι μέσω της μίας και μοναδικής γραμμής της ANEK Lines από τον Πειραιά.

Τους θερινούς μήνες η Ανάφη ζει αποκλειστικά από τον τουρισμό. Όλοι οι επαγγελματίες του νησιού, μόνιμοι κάτοικοί του, δουλεύουμε σκληρά κάθε χρόνο, για να καταφέρουμε να διατηρήσουμε το νησί μας στον τουριστικό χάρτη αυτής της χώρας ως έναν υπέροχο προορισμό. 

Αυτό το γράμμα γράφτηκε για να σας θυμίσει τον τόπο μας. Γράφτηκε επίσης για να δοθούν απαντήσεις σε ερωτήματα και απορίες που έχουν προκύψει, εξαιτίας της έλλειψης δρομολογίων.

Η εταιρία Blue Star Ferries φέτος δεν μας ενέταξε στο πρόγραμμά της, η δε απάντηση που λαμβάνουμε από αυτήν είναι πως υπεύθυνο είναι το υπουργείο που δεν υπογράφει τη σχετική σύμβαση. Γιατί κύριε Υπουργέ;

Η εταιρία Sea Jet, που έκανε τα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια, έβγαλε πρόσφατα έκτακτη ανακοίνωση ότι το πλοίο χάλασε. Το πλοίο, Aqua Jewel, απέπλευσε από το νησί μας με κατεύθυνση τις Αζόρες. Χωρίς βλάβη, παρά τον αντίθετο ισχυρισμό του υπουργείου. Η αντικατάσταση του παραπάνω δρομολογίου γίνεται ενίοτε και κατά βούληση από την εταιρεία, και μάλιστα χωρίς καμία προηγούμενη επίσημη ανακοίνωση στο διαδίκτυο. Γιατί κύριε Υπουργέ;

Περιμένουμε επίσημη απάντηση στα ερωτήματα που σας θέτουμε. Περιμένουμε την άμεση ανταπόκρισή σας. Περιμένουμε να αποζημιωθούμε.

Μη μας περιμένετε στις εκλογές.

Με εκτίμηση, Οι επιχειρηματίες εστίασης και ξενοδόχοι της Ανάφης 

Αναστάσιος Αλεξόπουλος, Γεώργιος Νικολής, Αντωνία Κολυδά, Αθηνά Δέμη, Κυριάκος Χάλαρης ,Φλώρα Κολυδά, Γιώργος Χάλαρης, Γιάννης Λουδάρος, Γιάννης Πατηνιώτης, Γιάννης Μελίκογλου, Καλαμιώτισσα Σιγάλα, Κατερίνα Δαμίγου, Μανώλης Κολυδάς, Μάνος Αρβανίτης, Μάνος Νικολής, Αντώνης Χάλαρης, Νικολέττα Νικολή, Μαρία Συρίγου,Ευθυμία Καλογεροπούλου, Μάρθα Φερφιρή, Άννα Γαβαλά, Μαρία Κολυδά, Μαρία Χάλαρη, Γιάννης Χάλαρης, Μανώλης Λουδάρος, Σοφία Κολυδά, Καλλιόπη Νικολη, Καλλιόπη Χάλαρη, Παναγιώτης Χάλαρης, Πέτρος Ρούσσος, Εμμανουήλ Χάλαρης, Ευθυμία Ρούσσου, Μαργαρίτα Πελέκη, Γεώργιος Κολυδάς , Παναγιώτης Κορρορός, Μαργαρίτα Κονταράτου, Μάρκος Γαβαλάς.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

ΠΝΑι: Οι επιχειρηματίες έχουν τον πρώτο λόγο και καταθέτουν την άποψή τους

The Rhodes Co-Lab: Στην plastic-free εποχή η γνώμη των τοπικών επιχειρήσεων μετράει

Σαντορίνη: Παράταση για οικοδομικές εργασίες και βέβαια πρόστιμα

Έως και 3.600 ευρώ θα καλούνται να πληρώσουν όσοι θα παραβούν τον κανονισμό Καθαριότητας και Εκτέλεσης Οικοδομικών Εργασιών

Χατζημάρκος: Μικροπολιτική επιλογή όσων μιλούν για “εμπάθεια” της Περιφέρειας προς τη Νάξο (video)

Ο Γιώργος Χατζημάρκος - Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου - μιλάει στη "Ραδιοφωνία Κυκλάδων 101,3" για τις προτάσεις σχετικά με τις βάσεις του ΕΚΑΒ και τη σχέση Περιφέρειας - Νάξου (video)

Πατ. Θωμάς Συνοδινός: Η μεγάλη ευθύνη να είσαι καλός παπάς και η Αμοργός

Ο προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ναού της Αθήνας, π. Θωμάς Συνοδινός, μιλάει για τα παιδικά του χρόνια στην Αμοργό, τη γνωριμία του με τον μακαριστό Χριστόδουλο και στιγμές που έχουν μείνει χαραγμένες στη μνήμη του

ΙΝΣΕΤΕ: Θετικά και αρνητικά σχόλια από τους επισκέπτες την περσινή (2023) χρονιά

Ελληνικά ξενοδοχεία | ΙΝΣΕΤΕ: Τα θετικά και αρνητικά σχόλια των επισκεπτών το 2023 - Ποια είναι τα πιο συνηθισμένα

Νάξος και Ιος τα νησιά που για το 2024 τρέχουν με αύξηση (+10%) στις προκρατήσεις για το 2024

Οι επόμενοι κυρίαρχοι στις Κυκλάδες: Τα 2 νησιά που έχουν ήδη αύξηση 10% σε κρατήσεις και «εξαφάνισαν» Μύκονο-Σαντορίνη

Κλειστές για τέσσερις ημέρες οι τράπεζες. Ποιος ο λόγος;

Γιατί κλείνουν για 4 ημέρες οι τράπεζες – Τι θα γίνει με τις συντάξεις Απριλίου και τη μισθοδοσία

Μύκονος: Ιδιώτες έκαναν δωρεά και αρχίζει η ασφαλτόστρωση

Δωρεά ασφαλτόστρωσης δρόμων κατόπιν αιτήσεως ιδιωτών - Ποιοι και γιατί;

Υπερτουρισμός: “Φάντασμα” που πλανάται πάνω από Μύκονο – Σαντορίνη

Απειλεί και την Ελλάδα το φάντασμα του υπερτουρισμού – Σαντορίνη, Μύκονος τα μεγαλύτερα προβλήματα

Νάξος: Αδεια για ένα νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στο νησί

“Πράσινο φως” για νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στη Νάξο - Σε ποια περιοχή

Νοσοκομείο Νάξου: Επιασε δουλειά ο Γυναικολόγος, και πάλι στη Νάξο ο Κων/νος Πατσούρας

Μόνιμος Γυναικολόγος στο Νοσοκομείο Νάξου μετά από αναζήτηση ετών.

Πανναξιακός ΑΟ: Το αντίο στην “ψυχάρα” τον Γιώργο Βαθρακοκοίλη

Ο Πανναξιακός ΑΟ αποχαιρετά τον Γιώργο Βαθρακοκοίλη - Πως θα τον τιμήσει

Νάξος: Εφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Βαθρακοκοίλης

Πένθος στη Νάξο για την απώλεια του Γιώργο Βαθρακοκοίλη

Αγιος Αρσένιος – Πολιτιστικός Σύλλογος: Πρόσκληση (17/03) για χορό με τους Κορδελάτους

Οι Κορδελάτοι του Αγίου Αρσενίου προσκαλούν τους φίλους σε χορό στην πλατεία του χωριού..

Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Νέων : Κυριακή στις Τρίποδες με Κορδελάτους (video)

Στις Τρίποδες σήμερα (17/03) χορεύουν οι Κορδελάτοι (video)

Νάξος – Απείρανθος: Κουδουνάτοι σε …δράση το μεσημέρι της Κυριακής (video)

Η Γαλήνη Μπαρδάνη μας μεταφέρει μέσω της "Ραδιοφωνίας Κυκλάδων" στην Απείρανθο για το έθιμο των Κουδουνάτων - Η πρόσκληση από την Ελένη Ελευθερίου μέσα από τα κοτσάκια της

Νοσοκομείο Νάξου: Αύριο (15/03) αναλαμβάνει υπηρεσία ο μόνιμος γυναικολόγος

Αναλαμβάνει από αύριο 15/3 υπηρεσία ο μόνιμος Γυναικολόγος στο Νοσοκομείο Νάξου

Αποκριές 2024: Ολες οι εκδηλώσεις του τετραημέρου στη Νάξο

Παρασκευή 15 Μαρτίου - Κ. Δευτέρα 18 Μαρτίου .. Ολες οι εκδηλώσεις και οι δράσεις στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Aegean Air: Από 1η Ιουνίου απευθείας σύνδεση Νάξος – Θεσσαλονίκη

Νέες συνδέσεις της Θεσσαλονίκης με Νάξο και Άμστερνταμ μέσω της Aegean Air