Ανασφάλιστα οχήματα: παράταση έως τις 14 Ιουλίου

Και η λύση δίνεται… Όπως είχαμε αναφέρει και νωρίτερα, σήμερα θα είχαμε την μεγάλη απόφαση… Για την διαδικασία που θα ακολουθηθεί και για την οριστική απόφαση μετά το σάλο που δημιουργήθηκε για τα ανασφάλιστα οχήματα και το πρόστιμο των 250 ευρώ… Το μεσημέρι κυκλοφόρησε το πιθανότερο σενάριο που έλεγε για παράταση χρόνου ώστε να ασφαλιστούν τα οχήματα και ακύρωση των έως τώρα προστίμων. Και όπως όλα δείχνουν αυτό είναι το πιθανότερο σενάριο. Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων «Παράταση μέχρι τις 14 Ιουλίου για την πληρωμή των ασφαλίστρων των ανασφάλιστων οχημάτων αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές» και προσθέτει «Όσοι έχουν πληρώσει πρόστιμο και ασφαλίσουν το όχημά τους μέχρι τις 14 Ιουλίου, θα τους επιστραφεί το ποσόν του προστίμου, προσέθεσαν οι ίδιες πηγές. 

Προχειρότητα και ανικανότητα καταλογίζει στην κυβέρνηση ο Κώστας Καραμανλής

Προχειρότητα και ανικανότητα καταλογίζει στην κυβέρνηση για τον τρόπο με τον οποίο έχει χειριστεί το ζήτημα των ανασφάλιστων οχημάτων, ο αρμόδιος τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της ΝΔ, βουλευτής κ. Κώστας Καραμανλής. Η ανακοίνωσή του είναι η εξής: «Η Κυβέρνηση με τρόπο πρόχειρο, ελλιπή και προβληματικό προσπαθεί να επιλύσει το ζήτημα των ανασφάλιστων οχημάτων. Κανείς δεν αμφισβητεί το γεγονός ότι είναι ανεπίτρεπτο να κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους ανασφάλιστα οχήματα κι ως εκ τούτου το όλο θέμα χρήζει άμεσης λύσης. Αυτό, όμως, θα πρέπει να γίνει με τρόπο οργανωμένο και όχι με εισπρακτική λογική. Μη επικαιροποιημένες λίστες οχημάτων, ελλιπείς διασταυρώσεις στοιχείων και λανθασμένα ειδοποιητήρια, που αγγίζουν το 1/3 των απεσταλμένων, όχι μόνο ταλαιπωρούν τους πολίτες, αλλά τελικά δεν επιλύουν το όλο θέμα. Για άλλη μια φορά η Κυβέρνηση επιδεικνύει προχειρότητα και ανικανότητα στην αντιμετώπιση ενός σημαντικού προβλήματος».

Ακυρώνουν τα πρόστιμα για τα ανασφάλιστα οχήματα

Προσπάθεια να βρεθεί μια λύση, έστω και την τελευταία στιγμή, στο θέμα των ανασφάλιστων οχημάτων, καταβάλει μετά το αλαλούμ, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Νίκος Μαυραγάνης, ανέφερε ότι είχε σύσκεψη στο υπουργείο, μέχρι αργά χθες το βράδυ, προκειμένου να διορθωθούν τα λάθη στα ανασφάλιστα οχήματα, σημειώνοντας ωστόσο ότι πιο αρμόδιο είναι το υπουργείο Οικονομικών.  «Προτείνω μικρή παράταση χωρίς πρόστιμο για τα ανασφάλιστα οχήματα», ανέφερε και όπως είπε θα το θέσει και στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο. Ο κ. Μαυραγάνης, σημείωσε: «Η πρόταση μου είναι να γίνει επικαιροποίησης της λίστας των ανασφάλιστων οχημάτων, να γίνει νέα διασταύρωση, με νέα ημερομηνία μετά τις 6 Ιουνίου, χωρίς πρόστιμο ή αλλιώς κατάθεση πινακίδων».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News