Ανδρος: 711.615 ευρώ για ανακατασκευή τριών αθλητικών χώρων

Καλά νέα για την Ανδρο... Το Υπουργείο Εσωτερικών ενέκρινε ποσό 600.000 ευρώ για την επισκευή του ευρισκομένου εδώ και χρόνια σε κακή κατάσταση δημοτικού σταδίου Χώρας Άνδρου, καθώς και των γηπέδων 5Χ5 της Καππαριάς και ποδοσφαίρου Μπατσίου. Θα γίνει αλλαγή και των 4 πυλώνων του σταδίου και αλλαγή της τελικής στρώσης ταρτάν στον στίβο στην Χώρα, θα μπει καινούριος συνθετικός τάπητας στην Καππαριά και θα συντηρηθεί ο συνθετικός τάπητας και θα γίνει και προμήθεια εξέδρας στο Μπατσί. Στην χρηματοδότηση των 600.000 ευρώ του Υπουργείου ο Δήμος Άνδρου θα προσθέσει τη δική του συμμετοχή που ανέρχεται σε 111.615 ευρώ και το συνολικό ποσό θα φτάσει τα 711.615 ευρώ.  

Οπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα enandro.gr (σ.σ. ευχαριστούμε και για την φωτογραφία) Το δημοτικό στάδιο Χώρας είχε εγκαταλειφθεί σχεδόν από το 2013 μέχρι το 2019. Είχαν γίνει κάποιες προσπάθειες για μπαλώματα με χρηματοδότηση της Περιφέρειας. Όμως Δήμος καθυστερούσε. Ξεκίνησε τελικά μια μελέτη ανακατασκευής επί διοίκησης Σουσούδη. Αφορούσε το δημοτικό στάδιο Χώρας και το 5Χ5 της Καππαριάς. Η διοίκηση Λοτσάρη πρόσθεσε στη μελέτη και το γήπεδο του Μπατσίου (τάπητας και εξέδρα), που κι αυτό είχε εγκαταλειφθεί επί 6ετία. Ολοκλήρωσε την συνολική μελέτη και τις αδειοδοτήσεις των έργων και κατέθεσε για χρηματοδότηση στο ΥΠΕΣ στις 27 Νοέμβρίου 2019. Η πληρότητα της μελέτης συνέβαλε ώστε μέσα σε τρεις μήνες εγκρίθηκε η χρηματοδότηση της. Τα έργα σύμφωνα με την απόφαση ένταξης πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι 31/12/20.  Δηλαδή, σε 9 μήνες. 

Τι αναφέρει το σχετικό δελτίο ενημέρωσης από τον Δήμο Ανδρου που υπογράφει ο Δήμαρχος Δημήτρης Λοτσάρης; 

 

"Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών η χρηματοδότηση του έργου «εκσυγχρονισμός δημοτικού σταδίου Χώρας Άνδρου- γηπέδου 5χ5 Καππαριάς και γηπέδου Μπατσίου», συνολικού προϋπολογισμού 711.615,85€.

Σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 15907/04.03.2020 Απόφαση, τα 600.000€ αποτελούν χρηματοδότηση του Υπουργείου Εσωτερικών, ενώ τα 111.615,85€ την συμμετοχή του Δήμου.

Το έργο περιλαμβάνει:

  • αλλαγή και των 4 πυλώνων φωτισμού, καθώς και αλλαγή όλου του τάπητα (τελική στρώση) του στίβου του δημοτικού Σταδίου Χώρας.
  • Καινούριος, συνθετικός χλοοτάπητας του γηπέδου 5χ5 Καππαριάς
  • Συντήρηση του τάπητα του ποδοσφαιρικού γηπέδου Μπατσίου και προμήθεια εξέδρας.

Ο Δήμος μας θα συνεχίσει να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την εκτέλεση έργων και υπηρεσιών, που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των Ανδριωτών".

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News