Ανδρος: Και τρίτο ταχύπλοο αγοράζει η Golden Star Ferries

Το επόμενο καλοκαίρι αναμένεται κάτι περισσότερο από …καυτό. Η επιτυχία του SuperRunner για την οικογένεια Στεφάνου συν το γεγονός ότι η Sea Jets χάρη στα ταχύπλοά της έχει αποκτήσει μεγάλο δίκτυο στις γραμμές, ωθεί όλους τους επιχειρηματίες σε επενδύσεις. Και αυτό ενδεχομένως να έχει και τα καλά του… Μείωση τιμών εισιτηρίων και μείωση χρόνου μεταφοράς αν και δεν είναι λίγοι αυτοί που φοβούνται ότι θα υπάρχει μεγάλη πίεση στην υψηλή τουριστική περίοδο και στη συνέχεια όλοι θα …χάνονται.

Η οικογένεια Στεφάνου που έχει την Golden Star Ferries σε σύντομο χρονικό διάστημα χτυπάει εκ νέου. Οι αδελφοί Γιώργος και Δημήτρης Στεφάνου, μετά την απόκτηση από την Κροατία ενός τριμαράν (το Kripto Eclipse» με δυνατότητα μεταφοράς 470 επιβατών και ταχύτητας ακόμη και 40 κόμβων), προχωρούν άμεσα σε συμφωνία για την ενίσχυση του στόλου τους με ένα ακόμα ταχύπλοο, χωρητικότητας περίπου 450 επιβατών, χωρίς γκαράζ, που από το επόμενο καλοκαίρι θα ταξιδεύει με τα σινιάλα της εταιρίας στο Αιγαίο.

Την πληροφορία για το τρίτο ταχύπλοο, επιβεβαίωσαν οι ίδιοι οι πλοιοκτήτες στο «εν Άνδρω» χωρίς περισσότερες πληροφορίες, αφού ακόμα δεν έχουν πέσει οι υπογραφές. Πρόθεση τους είναι να «κτυπήσουν» την Sea Jets, που φέτος έφερε τα πάνω-κάτω στις Κυκλάδες με αφετηρία την Ραφήνα και με «όπλα» της, το φθηνό ναύλο και τις μεγάλες ταχύτητες.

Με αυτά τα δεδομένα ίσως και η Άνδρος συνδεθεί με ταχύπλοο μειώνοντας έτσι την απόσταση της με την Ραφήνα σε λίγο παραπάνω από 1 ώρα!

Αυτός ο ανταγωνισμός, που προβλέπεται σκληρός το 2018, θα ωφελήσει τους καλοκαιρινούς ταξιδιώτες, αλλά δημιουργεί ανησυχίες στους κατοίκους για τους επόμενους δύσκολους μήνες, αφού η όποια αξία των συμβατικών πλοίων μειώνεται σταδιακά και είναι εκείνα που παλεύουν με τους χειμωνιάτικους καιρούς, όταν τα ταχύπλοα πάρουν… την αφρόκρεμα και αποσυρθούν!

Ήδη από Δευτέρα (9/10) δυο πλοία, το SuperFerry ΙΙ και το «Θεολόγος» μένουν στην Ραφήνα. Το SuperferryII στο δρομολόγιο Άνδρος-Σύρος-Τήνος-Μύκονος και το Θεολόγος στο Άνδρος-Τήνος-Μύκονος».