Αντίπαρος: Αίτημα για εξαίρεση έξι παραλιών από την απλή χρήση

Την εξαίρεση αιγιαλών για ειδικούς λόγους από διαδικασίες που αφορούν την απλή χρήση τους, αποφάσισε ο Δήμος Αντιπάρου. Ειδικότερα, με βάση σχετικό έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας του Υπουργείου Οικονομικών, ο δήμος αποφάσισε να εξαιρεθούν των διαδικασιών που αφορούν την απλή χρήση οι παραλίες Φανερωμένη, Άγιος Σώστης, Παναγιά, Άγιος Ιωάννης Θεολόγος, Λειβάδια και Μοναστήρια λόγω ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και δικτύου για ορισμένες από αυτές στο δίκτυο Natura 2000.

Παράλληλα, εφόσον γίνουν αλλαγές στην νομοθεσία, ο Δήμος Αντιπάρου ενέκρινε τις εξής προτάσεις:  

 -Να γνωστοποιούνται με ανάρτηση στο κοινό τα στοιχεία της επιχείρησης, δηλαδή η επωνυμία, ο αριθμός αδείας και τα τετραγωνικά που έχουν μισθωθεί, ούτως ώστε ο κάθε πολίτης αλλά και η ελέγχουσα υπηρεσία, να γνωρίζει τι έχει δοθεί στον επαγγελματία και ποια είναι η καταστρατήγηση που μπορεί να έχει κάνει.

- Να επιτρέπεται κατ΄ εξαίρεση η ενοικίαση παραλιών σε μικρούς υγρότοπους που τους καλοκαιρινούς μήνες ξηραίνονται, όπως είναι οι Α΄ Ψαραλυκή Γλυφά.

- Να ισχύει και για τις όμορες παραχωρούμενες παραλίες χωρίς δημοπρασία μπροστά από ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και κάμπιγκ το ανώτερο ποσοστό του 50% της ενοικίασης τους και όχι το 100% που είναι σήμερα.

- Στις περιπτώσεις παραχώρησης διαδρόμων διέλευσης σε όμορες ή παρακείμενες επιχειρήσεις θαλασσίων μέσων αναψυχής από τα Λιμεναρχεία, η αρνητική γνώμη του δήμου να είναι δεσμευτική για την απόφαση λήψης της άδειας.

- Σε ακατοίκητα νησιά ή νησιά με αρχαιολογικό ενδιαφέρον ή που έχουν υπαχθεί στον νόμο «για την προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς», να απαγορεύεται η ενοικίαση των παραλιών

Πληροφορίες: Tornosnews.gr / Φωτογραφία: Antiparos.com