Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΟικονομίαAnuga 2017: ΠΝΑΙ και ΕΑΣ Νάξου στην Κολωνία για την προώθηση των...

Anuga 2017: ΠΝΑΙ και ΕΑΣ Νάξου στην Κολωνία για την προώθηση των τοπικών προϊόντων της Ελλάδας

|

Ολοκληρώνεται αύριο η ANUGA 2017 στην Κολωνία, η κορυφαία Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών με στόχο τη προώθηση τοπικών προϊόντων Νοτίου Αιγαίου με την ΕΑΣ Νάξου να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο – Η επόμενη στάση; Παρίσι (SIAL) και Μιλάνο (Tutto Food) 

Και οι δράσεις με βάση την εξωστρέφεια από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου καλά κρατούν.. Με δεδομένο ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είναι «Γαστρονομική Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου 2019» προωθεί τα τοπικά προϊόντα τα νησιά και δίνει μάχη ώστε να είναι πάντα σε πρωταγωνιστικό ρόλο. Και από την περασμένη Κυριακή και έως αύριο η καρδιά του Νοτίου Αιγαίου χτυπάει στην Κολωνία και δη στην ANUGA 2017 που θεωρείται ότι καλύτερο στην διακίνηση Τροφίμων και Ποτών… Η ΕΑΣ Νάξου έχει πάντα ρόλο στην προώθηση των προϊόντων της Νάξου, είναι από τις ναυαρχίδες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ενώ επόμενος σταθμός του Ιάκωβου Βαλέρη (αντιπροέδρου της ΕΑΣ και υπεύθυνου σε θέματα μάρκετινγκ) και των ανθρώπων της «Ενωσης» είναι το Παρίσι και η έκθεση SIAL ενώ θα κλείσει το ταξίδι στην Κεντρική Ευρώπη με σταθμό στο Μιλάνο και την Tutto Food…

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου από τη Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου  

«Πιστή στην εξωστρέφεια, ως κυρίαρχο στοιχείο της πολιτικής της και με στόχο την διείσδυση των τοπικών προϊόντων στις διεθνείς αγορές, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019, συμμετέχει με ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία, στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων & Ποτών ANUGA 2017, που άνοιξε χθες τις πύλες της στην Κολωνία της Γερμανίας και θα διαρκέσει μέχρι και τις 11 Οκτωβρίου, με τη συμμετοχή 290 εταιρειών – εκθετών από την Ελλάδα.

H ANUGA αποτελεί τη μεγαλύτερη παγκοσμίως έκθεση τροφίμων και ποτών και διοργανώνεται κάθε 2 χρόνια στο εκθεσιακό κέντρο της Κολωνίας.

Στην έκθεση του 2015 συμμετείχαν συνολικά 7.000 εκθέτες από 108 χώρες ενώ οι εμπορικοί επισκέπτες ξεπέρασαν τους 160.000. Φέτος, τόσο οι συμμετοχές, όσο και οι επισκέπτες αναμένεται να αυξηθούν ακόμη περισσότερο.

Η έκθεση αποτελεί το πιο σημαντικό γεγονός για όλους εκείνους που επιθυμούν να κάνουν ένα δυνατό  ξεκίνημα σε νέες αγορές και να συνάψουν ενδιαφέρουσες συμφωνίες για τις επιχειρήσεις τους, αλλά και την σημαντικότερη επιχειρηματική και επικοινωνιακή πλατφόρμα για τον κλάδο.

Το άνοιγμα της έκθεσης, χθες Κυριακή, έφερε τα νησιά των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των επισκεπτών, λόγω του εντυπωσιακού περιπτέρου, όπου οι παραγωγοί των νησιών παρουσιάζουν τα εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα τους, προσελκύοντας το ενδιαφέρον αγοραστών. Επικεφαλής της αντιπροσωπείας του Νοτίου Αιγαίου είναι ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα και Γαστρονομίας, Φιλήμονας Ζαννετίδης.

Η παρουσία στο περίπτερο που φιλοξενεί τους συμμετέχοντες από το Νότιο Αιγαίο είναι εντυπωσιακή και δίνει τη δυνατότητα στους παραγωγούς από Νάξο, Αστυπάλαια, Κέα, Σαντορίνη και Ρόδο, να παρουσιάσουν τα εξαιρετικής ποιότητας τοπικά προϊόντα όπως μέλι, λάδι, τυριά, κρασιά, αρτοποιήματα, μπισκότα από βελανίδια, φάβα, μελεκούνια κλπ, «κλέβοντας» για μια ακόμα φορά τις εντυπώσεις των επισκεπτών και δίνοντάς τους την ευκαιρία να γνωρίσουν την ιδιαίτερη γαστρονομική ταυτότητα της κάθε περιοχής.

Σημειώνεται ότι τα τελευταία δύο χρόνια, η παρουσία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στις μεγαλύτερες διεθνείς εκθέσεις τροφίμων και ποτών, είναι συνεχής, με τις συμμετοχές της να αποσπούν θερμότατες κριτικές.

Εκτός από την ANUGA, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, έχει δώσει μέχρι σήμερα τη δυνατότητα σε παραγωγούς από τα νησιά της να συμμετάσχουν σε μεγάλες εκθεσιακές διοργανώσεις όπως η SIAL στο Παρίσι και η Tutto Food, στο Μιλάνο.

Στόχος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου είναι να προωθηθούν τα τοπικά προϊόντα στις διεθνείς αγορές, να στηριχτεί και να αναπτυχθεί η τοπική οικονομία των νησιών και να συνδεθεί ο τουρισμός με την γαστρονομία, που είναι και στρατηγικός στόχος της Περιφερειακής Αρχής, μέσα από τον τίτλο της Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης το 2019».


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ανάφη: Ερχεται 4ερο πολυτελέστατο ξενοδοχείο

“Στα σκαριά” νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στην Ανάφη

Ελλάδα – Ρούλα Πισπιρίγκου: Ενοχη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Ενοχη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, αποφάσισε το δικαστήριο - Η πρόβλεπόμενη ποινή είναι ισόβια για την δολοφονία και πολυετής κάθειρξη για την απόπειρα

Τήνος: Συνάντηση Κροντηρά – Γεωργιάδη, ποιος ο λόγος;

Επείγουσα συνάντηση πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Τήνου με τον Υπουργό Υγείας

Σαντορίνη – Γ. Νομικός: 8.000 επισκέπτες καθημερινά και 80% της πληρότητας του πλοίου με την εφαρμογή του Berth Allocation System στην κρουαζιέρα

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θήρας μας μιλά .για τη διαχείριση της κρουαζιέρας στη Σαντορίνη αλλά και για τις υπόλοιπες λιμενικές ζώνες του νησιού

Υπόθεση Κολωνός: Ένοχος ο Μίχος για όλες τις κατηγορίες, αθώα η μητέρα

Ο Μίχος κρίθηκε ένοχος για όλες τις κατηγορίες πλην της εμπορίας ανθρώπου - Πανηγυρισμοί και χειροκροτήματα έξω από το δικαστήριο

Τράπεζες: Κλειστές για τις επόμενες τέσσερις ημέρες. Ποιος ο λόγος;

Καθολικό Πάσχα και κλειστές; οι τράπεζες για τέσσερις ημέρες...

Ηλεία: Διπλός σεισμός, ο δεύτερος στους 5,7 R το πρωί της Παρασκευής

Καθησυχαστικός ο Λέκκας για τους σεισμούς: «Δεν έχει δώσει δονήσεις το ρήγμα» - Κλειστά τα σχολεία

Ναυπηγεία Ελευσίνας: Μετά από 13 χρόνια επαναλειτουργεί η μεγαλύτερη πλωτή δεξαμενή στην Ελλάδα

Η δεξαμενή Νο3 των Ναυπηγείων μετονομάστηκε σε «Σταύρος Νιάρχος». Στα 20 εκατ. ευρώ η αξία της επισκευής, που διήρκεσε επτά μήνες. Δημιουργούνται πάνω από 500 θέσεις εργασίας. Οι δυνατότητες.

Νάξος – Nova: Προσφορά για θέση μόνιμης εργασίας

Το υποκατάστημα της Nova στη Νάξο προχωρά σε προσφορά θέσης εργασίας

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Πανναξιακό (10ο) Πρωτάθλημα Τάβλι: Πρωταθλητής ο ρούκι Βαγγέλης Παπαδόπουλος

Ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος το είπε και το έκανε.. Με 3-1 νίκες κατέκτησε το 10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Express Skopelitis: Ετοιμος να επιστρέψει στη δράση

Το Express Skopelitis είναι έτοιμο. Παραμένει στον Πειραιά και ενδεχομένως αύριο να μπει στην καθημερινή του ρουτίνα