Από 100 έως 250 ευρώ τα νέα κλιμακωτά πρόστιμα για τα ανασφάλιστα

Μετά το μπάχαλο με τα εκατοντάδες χιλιάδες λανθασμένα ραβασάκια των 250 ευρώ σε ιδιοκτήτες οχημάτων (μεταξύ των οποίων κλεμμένα ή ακόμα και κανονικά ασφαλισμένα), το υπουργείο Οικονομικών προτίθεται να προσαρμόσει σε χαμηλότερα επίπεδα τις επιβαρύνσεις για όσους αγνοήσουν το παράθυρο δεύτερης ευκαιρίας, το οποίο θα παραμείνει ανοιχτό έως τις 14 Ιουλίου.

Την περασμένη εβδομάδα, πηγές του υπουργείου Οικονομικών είπαν ότι το ειδικό παράβολο των 250 ευρώ το οποίο εστάλη με ηλεκτρονική επιστολή σε 1.151.000 ιδιοκτήτες οχημάτων θα παραμείνει «παγωμένο» έως τις 14 Ιουλίου. Στο διάστημα αυτό, όποιος έχει πραγματικά ανασφάλιστο όχημα θα πρέπει να το ασφαλίσει προκειμένου να μην πιαστεί ξανά στα δίχτυα της ΑΑΔΕ στην επόμενη ηλεκτρονική διασταύρωση, ή να φροντίσει για τη διόρθωση του λάθους…

Από τις 15 Ιουλίου και μετά, κάθε μέρα είναι «επικίνδυνη» για τη διενέργεια νέων διασταυρώσεων. Η ασφάλιση ανασφάλιστου οχήματος μετά τις 14 Ιουλίου θα συνοδεύεται από ηλεκτρονικό παράβολο 100 έως 250 ευρώ σε συνάρτηση με τον τύπο και τον κυβισμό του οχήματος.

Όπως ανέφερε η αρμόδια υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, σήμερα στην ΕΡΤ, το παράβολο θα ορισθεί στα 100 ευρώ για δίτροχα έως 250 κυβικά εκατοστά, στα 150 ευρώ για όλα τα υπόλοιπα δίτροχα, στα 200 ευρώ για τα ΙΧ αυτοκίνητα κάτω των 1.000 κυβικών και σε 250 ευρώ για όλα τα υπόλοιπα.

Εν τω μεταξύ αύριο αναμένεται να ληφθούν οι αποφάσεις για την παράταση της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων και πρόκειται να ανακοινωθούν έως την Παρασκευή που λήγει η αρχική προθεσμία. Πιθανότερη νέα καταληκτική ημερομηνία υποβολής των δηλώσεων φέρεται η 14η Ιουλίου.

Η κ. Παπανάτσιου προαννήγειλε επίσης, ελέγχους για τις απίστευτα χαμηλές τιμές στις μεταβιβάσεις ακινήτων ενώ στο τέλος του μήνα, όπως είπε, θα καταβληθεί και το επίδομα θέρμανσης

Με πληροφορίες από την Euro2day.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News