Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΟικονομίαΑποψη - Ιωαν. Βλασερός: "Επαγγελματίες στις Κυκλάδες και οι συνέπειες του Covid-19"

Αποψη – Ιωαν. Βλασερός: “Επαγγελματίες στις Κυκλάδες και οι συνέπειες του Covid-19”

|

Άρθρο του πολιτευτή του Κινήματος Αλλαγής, Ιωάννη Βλασερού σχετικά με την οικονομία στις Κυκλάδες την επόμενη ημέρα της πανδημίας και με τίτλο « Οι επαγγελματίες των Κυκλάδων μπροστά στην συνέπειες του κορωνοϊού»

Από τις 15 Ιουνίου ουσιαστικά έχουμε την έναρξη της τουριστικής περιόδου για τον εσωτερικό τουρισμό ενώ από την 1η Ιουλίου έχουμε πλήρη άρση των αεροπορικών συνδέσεων με το εξωτερικό.. Και στο ερώτημα που τίθεται «είμαστε έτοιμοι;» ο Γιάννης Βλασερός με άρθρό του μιλάει όχι μόνο για ζητήματα που αφορούν την υγεία που άλλωστε είναι και το βασικό σημείο αναφοράς σε όλες τις παρεμβάσεις του αλλά και για τα μέτρα που οφείλει να πάρει η Κυβέρνηση – ακόμη και τώρα – ώστε να ενισχυθούν οι επαγγελματίες που ασχολούνται με το χώρο για να αντέξουν στην .. επόμενη ημέρα… Παραθέτει σειρά αιτημάτων που οφείλει να κοιτάξει η Κυβέρνηση και καταλήγει λέγοντας «Τελειώνοντας θα ήθελα να τονίσω ότι η ενίσχυση των 32 δισεκατομμυρίων ευρώ που πρόκειται να δοθεί στην Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης λόγω του κορονοιού πρέπει να «πιάσουν τόπο».  Τα χρήματα αυτά πρέπει να διοχετευθούν εκεί όπου υπάρχουν μεγάλες ανάγκες και στους παραγωγικούς τομείς. Εκεί όπου παράγεται το εθνικό προϊόν. Σ ένα απ αυτούς τους τομείς ανήκουν και οι επαγγελματίες των νησιών μας οι οποίοι πρέπει να προστατευτούν και να ενισχυθούν».

Ας δούμε αναλυτικά το άρθρο του κου Βλασερού (*) με τίτλο «« Οι επαγγελματίες των Κυκλάδων μπροστά στην συνέπειες του κορωνοϊού».

«Στις Κυκλάδες χτυπά η καρδιά του ελληνικού τουρισμού που τραυματισμένος από τις οικονομικές συνέπειες του κορονοϊού προσπαθεί «να σταθεί τα πόδια του. Το φορτίο αυτό αναλαμβάνουν να διεκπεραιώσουν μεταξύ των άλλων και οι επαγγελματίες που άνοιξαν τους χώρους δουλειάς τους πριν λίγες μέρες και αυτοί που θα επακολουθήσουν. Τα προβλήματα είναι πολλά τα αιτήματα δίκαια η πολιτεία πρέπει να έρθει συμπαραστάτης τους για να κρατήσουν την οικονομία των νησιών μας

Παρακάτω παραθέτω συγκεντρωτικά τα προβλήματα και τα αιτήματα τους.

# Την απαλλαγή από τις τρέχουσες εισφορές για την προσωπική ασφάλιση χωρίς απώλεια των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων. Όσες επιχειρήσεις άντεξαν στην οικονομική κρίση βρίσκονται ήδη με δάνεια και χρωστούμενα.

# Την απαλλαγή από τις τρέχουσες εισφορές για την προσωπική ασφάλιση χωρίς απώλεια των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων τους και με προοπτική να πληρωθούν με διακανονισμό όταν περάσει αυτό το καλοκαίρι.

# Την άμεση αναστολή των φορολογικών και άλλων υποχρεώσεων προς τρίτους και ρύθμιση αποπληρωμής τους με την παρέλευση εξαμήνου μέχρι τέλος του έτους.

#  Να μην χαθεί καμιά ρύθμιση λόγω μη δυνατότητας αποπληρωμής των τρεχουσών δόσεων σε εφορία ασφαλιστικό φορέα, Τράπεζες ,Δ.Ε.Η, Δήμους και άλλους λογαριασμούς.

100625582_1883154121819854_1929063687457341440_n.jpg

# Την απόδοση του μεταφορικού ισοδύναμου των καταστημάτων.

#  Την άμεση άρση κάθε μέτρου αναγκαστικής είσπραξης δεσμευμένων λογαριασμών κατασχέσεων κλπ εις βάρος τους. Να ανασταλούν πλειστηριασμοί αλλά και κάθε διακοπή ρεύματος και νερού.

# Την άμεση επιβολή αφορολόγητου ορίου για εισοδήματα που να είναι απολύτως επαρκή για την φυσική και επαγγελματική επιβίωση και την κατάργηση η αναστολή του τέλους επιτηδεύματος.

 # Την εύκολη πρόσβαση στο Τραπεζικό σύστημα για χρηματοδότηση από τις Τράπεζες για επιχειρήσεις που είναι βιώσιμες.

#  Την χρέωση με λιγότερα ποσοστά σε επιχειρήσεις που στέλνουν την είσπραξη αναγκαστικά σ’ αυτούς κάθε ημέρα με τα μηχανάκια PΟS.

#  Αστυνόμευση στο πρώτο λιμάνι της χώρας, τον Πειραιά σε προϊόντα χωρίς τιμολόγια και παραστατικά πού κάνουν ζημιά στο κράτος και στους Έλληνες φορολογούμενους.

 # Αστυνόμευση στις παραλίες και απαγόρευση σε άτομα τα οποία χωρίς ειδικότητα και άδεια προσφέρουν διάφορες υπηρεσίες στους λουόμενους.

#  Διαφημιστικά σποτ προτιμήσεως ελληνικών προϊόντων από τον πρωτογενή μας τομέα.

#  Το Εθνικό Σύστημα Υγείας πρωταρχικά, πρέπει να είναι επαρκές να καλύψει τις καθημερινές αλλά τώρα και τις ειδικές υγειονομικές ανάγκες λόγω κορονοϊού . Οι υγειονομικές δομές των Κυκλάδων δηλαδή νοσοκομεία κέντρα υγείας πολυδύναμα και απλά ιατρεία πρέπει να είναι ενταγμένα σε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης της πανδημίας από την οποία ευτυχώς μέχρις τώρα έχουν κρατηθεί αμόλυντα τα νησιά μας.

Πολύ χρήσιμο θα ήταν να εκδοθούν φυλλάδια με οδηγίες σε πολλές γλώσσες που θα καθοδηγούν τους επισκέπτες σε ποια δομή θα αποταθούν για κάθε πρόβλημα υγείας όπου και αν βρίσκονται στα Κυκλαδονήσια. Η υγειονομική ασφάλεια του επισκέπτη κάνει πολύ πιο ελκυστικό και τελικά προτιμητέο τον τόπο προορισμού ειδικά για τις οικογένειες με παιδιά και ευπαθείς ομάδες.

# Αίτημα για περισσότερες μπλε σημαίες στα νησιά των Κυκλάδων. Έχουμε τις καλύτερες παραλίες στα νησιά μας.

#  Επιβράβευση του κράτους σε όποια επιχείρηση ελέγχθηκε και είναι σύμφωνη με τους κανόνες αποφυγής μετάδοσης του ιού ώστε να υπάρχει κίνητρο για καλύτερα και σωστότερα μέτρα υγιεινής.

#  Τα καταστήματα έχουν ένα ταμείο μέσω ΕΦΚΑ (περίπου 880.000 € προ κορονοιού). Σε περίπτωση που κλείσουν κάποια από αυτά λόγω χρεωκοπίας η κορονοϊού θα μπορούσαμε να προτείνουμε να ενισχυθούν οι οικογένειες τους με επίδομα για ένα εξάμηνο.

Τελειώνοντας θα ήθελα να τονίσω ότι η ενίσχυση των 32 δισεκατομμυρίων ευρώ που πρόκειται να δοθεί στην Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης λόγω του κορονοιού πρέπει να «πιάσουν τόπο».

Τα χρήματα αυτά πρέπει να διοχετευθούν εκεί όπου υπάρχουν μεγάλες ανάγκες και στους παραγωγικούς τομείς. Εκεί όπου παράγεται το εθνικό προϊόν. Σ ένα απ αυτούς τους τομείς ανήκουν και οι επαγγελματίες των νησιών μας οι οποίοι πρέπει να προστατευτούν και να ενισχυθούν.

# Ο Γιάννης Βλασερός είναι Υποψήφιος Βουλευτής Κυκλάδων Αν. Γραμματέας Τομέα Υγείας του Κινήματος Αλλαγής

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πανναξιακό (10ο) Πρωτάθλημα Τάβλι: Πρωταθλητής ο ρούκι Βαγγέλης Παπαδόπουλος

Ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος το είπε και το έκανε.. Με 3-1 νίκες κατέκτησε το 10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι

Γ. Λεονταρίτης: “Ζήτησε δωρεάν μετακίνηση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων”

Η Πρόταση του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γ. Λεονταρίτη αναφορικά με τα πλοία που επιδοτούνται από το κράτος, για τις ανάγκες των αθλητών σε όλο το Ν. Αιγαίο - Τι πρότεινε ο Γιάννης Μαργαρίτης

ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΚΥΚΛΑΔΩΝ : ΟΧΙ στην συγκάληψη

Η πρόταση που καταθέτει η ΝΕ ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων σχετικά με τα Τέμπη και την πρόταση δυσπιστίας

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στη Γένοβα

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στις Κυκλάδες

Νάξος – Καρνάγιο: Γεννητούρια στη παραλία

Νέοι κάτοικοι στο καρνάγιο της Νάξου

Δεύτεροι “φτωχότεροι” καταναλωτές της Ευρώπης οι Έλληνες

Εκτός όμως από τον υψηλότερο μέσο πληθωρισμό, πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδεικνύει ότι η Ελλάδα πληρώνει ακριβότερα και τον πληθωρισμό της απληστίας, σε σύγκριση με την υπόλοιπη ΕΕ.

Μύκονος – AKTES: Ενημέρωση (30/03) για την Κλιματική Αλλαγή

Ομιλία για την κλιματική αλλαγή από την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίων Ακτογραμμών - ΑΚΤΕS .. Που και πότε

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Αφρική: Ο Ναξιώτης ορειβάτης που κατέκτησε το Κιλιμάντζαρο

Ο Αντώνης Μαργαρίτης πέτυχε έναν άθλο. Κατάφερε να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή βουνού στην Αφρική - Πως περιγράφει την εμπειρία του

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν