Αστυνομία: Ξεκίνησαν οι στοχευμένοι έλεγχοι

Πέρυσι, λίγο πριν την έναρξη της …φουλ τουριστικής περιόδου, αρχές Ιουλίου οι εμπορικοί σύλλογοι Κυκλάδων είχαν αποστείλει έγγραφο όπου ζητούσαν την εντατικοποίηση των ελέγχων από τα στελέχη του λιμενικού Σώματος στα λιμάνια Πειραιά, Ραφήνας και Λαυρίου ώστε να μην μπορούν να έρχονται στα νησιά «έμποροι» που χτυπούν τις τοπικές κοινωνίες με αμφίβολης ποιότητας προϊόντα…

Κίνηση που είχε φέρει αποτέλεσμα… Φέτος η Αστυνομική Διεύθυνση Κυκλάδων ξεκίνησε με το …καλημέρα, την επόμενη του Πάσχα τους σαρωτικούς ελέγχους με στόχο να χτυπήσει το παραεμπόριο πριν πάρει διαστάσεις. Και βέβαια για να γίνει αυτό η Αστυνομία έχει ζητήσει και έλαβε την συνδρομή του Λιμενικού Σώματος.

Με βάση τις πληροφορίες που έχουμε, οι πρώτοι έλεγχοι έγιναν σε Μύκονο και Νάξο από την περασμένη Πέμπτη της Διακαινησίμου έως και την αρχή της εβδομάδας με ελέγχους κυρίως σε Ρομά, οι οποίοι είναι αυτοί που διακινούν και το μεγαλύτερο μέρος των προϊόντων που έχουν αμφίβολη προέλευση και ποιότητα… οι έλεγχοι γίνονται είτε στο κεντρικό οδικό δίκτυο, είτε σε σημεία όπου λειτουργούν ως ..στέκια για την πώληση της πραμμάτειάς τους. Και οι έλεγχοι έχουν να κάνουν με το εάν υπάρχουν τιμολόγια και τα υπόλοιπα απαραίτητα

συνοδευτικά έγγραφα. Και σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες στην υλοποίηση του σχεδίου για τον εντοπισμό των παράνομων προϊόντων θα υπάρξει και η βοήθεια από αστυνομικών της ΟΠΚΕ.

Και βέβαια παραθέτουμε το κείμενο που είχαν στείλει οι εμπορικοί και επαγγελματικοί σύλλογοι του Νομού Κυκλάδων ζητώντας την παρέμβαση των λιμενικών αρχών…  
Κυκλάδες, 05 Ιουλίου 2016

Αρ.Πρωτ :1009

ΠΡΟΣ : ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

Υ/Ο κ. ΛΙΜΕΝΑΡΧΗ

ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΡΑΦΗΝΑΣ

Υ/Ο κ. ΛΙΜΕΝΑΡΧΗ

ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΛΑΥΡΙΟΥ

Υ/Ο κ.ΛΙΜΕΝΑΡΧΗ

Θέμα: Το Παραεμπόριο στα νησιά μας

Αξιότιμοι κύριοι,

Καθ’ όλη την διάρκεια του έτους με έξαρση τους καλοκαιρινούς μήνες δεχόμαστε την επίσκεψη εκατοντάδων, χωρίς υπερβολή , διακινητών παράνομου εμπορίου κάθε είδους.

Ο έλεγχος των οχημάτων τους στους λιμένες των νησιών καθίσταται αδύνατος ή γίνεται με πολύ δυσκολία από τα τοπικά λιμεναρχεία, λόγω της ταχύτητας αναχώρησης των πλοίων και την άμεση ανάγκη της κυκλοφοριακής αποσυμφόρησης .

Ως εκ τούτου θεωρούμε ως πλέον ενδεδειγμένο, οι έλεγχοι των εν λόγω οχημάτων να πραγματοποιούνται στο λιμάνι του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, όπου υπάρχει ικανός χρόνος μέχρι την αναχώρηση των πλοίων.

Η πάταξη του παραεμπορίου αποτελεί αγώνα επιβίωσης για τους εμπόρους των νησιών μας αλλά και η πάταξη του λαθρεμπορίου και της μη απόδοσης ΦΠΑ αγώνας επιβίωσης για την Ελληνική οικονομία.

Βέβαιοι ότι κατανοείτε και συμμερίζεστε το αίτημά μας και θα πράξετε τα δέοντα.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων».

Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα enandro.gr