ΔΕΔΔΗΕ: Ρεύμα για πέντε χρόνια (!!!) έκλεβε το Da Capo

Η είδηση έσκασε χθες ως βόμβα... Αστυνομικοί συνέλαβαν τον υπεύθυνο λειτουργίας του γνωστού καφέ Da Capo στο Κολωνάκι, καθώς η επιχείρηση κατηγορείται για ρευματοκλοπή  (!!!) Πως προέκυψε;  Συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ που έκαναν έρευνες στην περιοχή εντόπισαν την ρευματοκλοπή στο γνωστό κατάστημα. Και πλέον το λόγο έχει Εισαγγελέας.  Η ρευματοκλοπή φέρεται να γινόταν από παροχή διπλανού κτιρίου και μόλις αυτό έγινε αντιληπτό από το μικτό κλιμάκιο ελέγχων, οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη του υπευθύνου λειτουργίας του καταστήματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ρευματοκλοπή ήταν μεγάλη καθώς τα ρολόγια του καταστήματος έδειχναν σχεδόν μηδενική κατανάλωση ακόμη και την ώρα λειτουργίας.

Και σήμερα, πριν λίγο ο ΔΕΔΔΗΕ προχώρησε σε διευκρινίσεις γύρω από το επίμαχο θέμα και με δεδομένο ότι οι ρευματοκλοπές πλέν έχουν μετατραπεί σε μάστιγα με περισσότερες από 5000 περιπτώσεις σε όλη την Ελλάδα.  Σύμφωνα με, την ανακοίνωση «συνεργείο της Εταιρίας την Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018, διενήργησε επιτόπιο έλεγχο στην παροχή του εν λόγω καταστήματος παρουσία του υπευθύνου, όπου και διαπίστωσε παρέμβαση στο μετρητή, με αποτέλεσμα τη μη καταγραφή του μεγαλύτερου μέρους της καταναλισκόμενης ενέργειας, γεγονός που κατά αδιαμφισβήτητο τρόπο στοιχειοθετεί τον χαρακτηρισμό της περίπτωσης ως διαπιστωμένη ρευματοκλοπή».

Και τονίζει ότι «Από την εξέταση του ιστορικού των καταναλώσεων της παροχής, επιβεβαιώνεται η παρέμβαση στον μετρητή για χρονικό διάστημα τουλάχιστον 5 ετών, ενώ η αξία της αντίστοιχης ποσότητας της μη καταγραφείσας ενέργειας εκτιμάται ότι ξεπερνά τις 40.000 ευρώ».

Με πληροφορίες και φωτογραφία από την ιστοσελίδα lifo.gr